Nasz kochany Gucio odszedł za Tęczowy Most ['] ;(

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw cze 26, 2008 10:36

Anka pisze:Gdy mój pies Bambosz dostał paraliżu, zdjęcia konsultowałam z dr Sterną z Warszawy (ktoś musiałby mieć do niego dojście, mnie pomógł ktoś z forum psiego, ale raczej tego kontaktu nie wykorzystam). Zdjęcia były zrobione starannie, w kilku pozycjach, ale tutejsi weci nie odczytali ich jednak tak precyzyjnie jak dr Sterna, który, z tego co wiem, jest najlepszym wetem specjalistą od kręgosłupów w Polsce (z SGGW)

Przyjmuje też w lecznicy na Bemowie:
http://www.bemowo-wet.com.pl/index.php?id=godziny

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Czw cze 26, 2008 10:44

Jeżeli będzie konieczna konsultacja itp. - zapraszam do nas - pokój, wikt i opierunek się zapewni :lol:
Obrazek

marta79

Od: Czw sty 17, 2008 12:27

Post » Pt cze 27, 2008 7:14

pixie65 pisze:Mam prośbę - dowiedz się o nazwę leku "do walki ze zwyrodnieniem kręgosłupa" - byłabym bardzo zainteresowana tą informacją.

Ten lek to Heel discus comp.

Wczoraj Gucio miał naświetlanie i dostał porcję leków. Nie widać, żeby negatywnie zareagował.

Chcielibyśmy napisać, że zareagował pozytywnie (i może nawet tak nam się wydawać - dziś przeszedł cały pokój i się nie wywrócił), ale obawiam się, że może to być nasza autosugestia (bo bardzo chcemy żeby było lepiej), więc nie napiszę nic...

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

Post » Pt cze 27, 2008 7:38

A to zdjęcie, na którym wetki coś zobaczyły. Komplet zdjęć wraz z przeglądarką zajmuje 33 mb, roześlemy go do osób, które zaoferowały pomoc (bardzo dziękujemy)

Obrazek

nanetka

Post » Pt cze 27, 2008 7:42

nanetka pisze:
pixie65 pisze:Mam prośbę - dowiedz się o nazwę leku "do walki ze zwyrodnieniem kręgosłupa" - byłabym bardzo zainteresowana tą informacją.

Czyli to homeopatia a nie lek standardowy. Jestem bardzo sceptyczna ale to tylko moja opinia. Musi być jakaś standardowa terapia.

Sylwka

Post » Pt cze 27, 2008 7:54

Sylwka, kurczę mać, to że akurat Ty w homeopatię nie wierzysz "bo tak", to nie znaczy, że nie działa. I na pewno może być stosowana wspomagająco. Nie raz się na ten temat kłóciłyśmy w realu zresztą.
Zanim odrobaczysz, poczytaj:
viewtopic.php?t=86719
i zanim nafaszerujesz kota metronidazolem, sprawdź, czy nie ma zwyczajnie alergii na gluten...

Nordstjerna

Od: Czw lip 06, 2006 20:52

Post » Pt cze 27, 2008 7:57

Ale mi nie chodzi o to aby nie podawać i odstawić ale o to aby zastosować też jakąś terapię tradycyjną. Sama stosowałam homeopatię u rudego Zenka wspomagająco normalne leczenie.

Sylwka

Post » Pt cze 27, 2008 8:05

nanetka pisze:

Dzięki :D
Ten właśnie preparat dostaje Kotoperek. Czekamy na efekty, ja jeszcze tego doświadczalnie nie sprawdzałam ale wet homeopata wyprowadził tym dwukrotnie jamnika mojej koleżanki z porażenia.
Kotoperek będzie dostawał jeszcze Hypericum injeel - ten ma pomóc w regeneracji nerwów mówiąc w skrócie.
Mały OT....
Sylwka - ja nie wierzę w jakieś cuda ale...czasem pomaga. Obserwuję. Teraz ponownie będę podawać homeopatyk Dzikiemu Grzywce. Wcześniej dostał "standardowy" lek p. zapalny, homeopatyk i preparat na pasożyty bo w sumie nie było wiadomo co mu jest (wylizywał się do gołej skóry). Teraz widzę, że znowu zaczyna i "obstawiam" stawy bo to stary kot. Dostanie tylko homeo i zobaczymy.
Testowałam na sobie z dobrym efektem.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pt cze 27, 2008 8:28

Poczytałam trochę i pierwsze co mi się nasuwa. Ten lek nie jest standardową homeopatią czyli: mikro ilość substancji czynnej a reszta to rozpuszczalnik. Zawiera również witaminy, mikroelementy i wiele innych substancji. Rzeczywiście jest stosowany z powodzeniem w medycynie sportowej i rehabilitacji w połączeniu z inną terapią - również homeopatyczną.
Biednego Gucia czeka jeszcze tyle zastrzyków.

OT: To że jestem sceptyczna nie znaczy, że jestem przeciwko. Podobny stosunek mam do biostymulacji laserem dlatego, że nie ma naukowych podstaw uzasadniających jego stosowanie (to akurat moja działka i czysto naukowy racjonalizm nakazuje mi sceptycyzm). Nie znaczy to, że nie działa. Sama mam za sobą naświetlania laserem, bo to zlecili rehabilitanci. Podeszłam do tego bez entuzjazmu i mówiąc szczerze po kuracji mój sceptycyzm wcale się nie zmniejszył. Mimo to wierzę szczerze, że Guciowi się uda.

Sylwka

Post » Sob cze 28, 2008 21:23

Mój pies Bambosz też Heel dostawał. Między innymi. Bo był też Niwalin. z tym, że kuracja była zaczęta zaraz po tym, jak mu ten dysk wypadł (i lekko pękł). Od tamtego czasu minęło ponad 2,5 lata. Pies ma lekki niedowład prawej tylnej łapy i ogona, ale chodzi. A pełzał na przednich wlekąc za sobą tył.

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Sob cze 28, 2008 23:05

Sobota wieczór. Gucinkowi (chyba) się polepsza. Apetyt wraca. Dziś zjadł porcję mięsa i to dość chętnie. Oprócz tego rano i wieczorem jest dokarmiany poprzez strzykawkę Convelescence'm i nawet się nie buntuje. Jest chętny na spacery. Przechadza się powoli po domku. Nie przesypia już całych dni w transporterku. Potrafi sobie normalnie prosto usiąść i się nie przewraca (tak jak to bywało). Do kuwety sam wchodzi o własnych siłach. Stoi mocno na nóżkach. Mamy nadzieję, że diagnoza, która została postawiona jest słuszna i teraz będzie już tylko lepiej. A żeby nasza kota nie poczuła się zaniedbana to oprócz zdjęć Gucia wklejamy też fotki Pumy (małej zazdrośnicy) :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

nanetka

Post » Sob cze 28, 2008 23:14

Gucinku, tak dalej trzymać :ok:

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Nie cze 29, 2008 18:20

Cudowna wiadomość! Tak trzymać!
Obrazek

marta79

Od: Czw sty 17, 2008 12:27

Post » Pon cze 30, 2008 7:38

Ale super :ok: :ok: :ok:

Sylwka

Post » Pon cze 30, 2008 12:55

Trzymam kciuki za następne dobre wiadomości. :ok:
Zanim odrobaczysz, poczytaj:
viewtopic.php?t=86719
i zanim nafaszerujesz kota metronidazolem, sprawdź, czy nie ma zwyczajnie alergii na gluten...

Nordstjerna

Od: Czw lip 06, 2006 20:52

[poprzednia][następna]