Biszkoptowo-rudy Fituś w cudownym domu :-)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto cze 24, 2008 9:15

Wczoraj Rudi dostał ostatni zastrzyk - tym samym zakończyliśmy terapię antybiotykową. Jest znacznie lepiej, niż było, jak Rudiego przywiozłam, główka już mu tak nie lata i kocio nie zatacza się. Nadal nie wskakuje nigdzie i nie wiem, czy kiedyś będzie, bo chyba nie wie, jak... ale to akurat zaleta :wink:

Z Ryśkiem się piorą tradycyjnie już po łebkach... jak się mijają, to jeden drugiemu musi łapą przywalić... Nie wiem, czy będzie z tego kiedykolwiek wielka przyjaźń, ale jest już przynajmniej względny spokój :wink:

Staram się oduczyć Rudika gryzienia, bo ciągle mnie łapie zębami za ręce, nogi... Wtedy w ruch idzie spryskiwacz, ale to Rudiego nie za bardzo odstrasza... Mam nadzieję, że mu to jednak przejdzie, w końcu na razie młody on jest...

Rudi odkrył, do czego służy łóżko i kołdra na nim... :wink: Wyleguje się, jak jakiś król, takie pozy przybiera, że umrzeć można ze śmiechu :lol:

Pozdrawiamy Wszystkich,
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Wto cze 24, 2008 9:21

Ciotki tez pozdrawiaja goraco!!!!!!! Trzymam kciuki za rece, dla pocieszenia dodam, ze rowniez wygladam jak Bruce Lee :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto cze 24, 2008 18:17

Doczytałam :D Śliczny kocurek, no śliczny i dobrze, że już ciachnęty.
Co do dogadywania się kotów, ehh, no czas niby czas robi swoje, ale wiem jak trudno być cierpliwym chciałby się, żeby wszystko było dobrze.
Jest taki środek, Feliway, może spróbuj? Tylko nie wiem ile on kosztuje, i krople Bacha bardzo polecają. Może poszukaj wątków o tym i zastanów się. Może warto spróbować?
Trzymam kciuki za jak najszybsze polepszenie się sytuacji między ogonkami. Fajnie, że kotuś taka przylepka :D

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Wto cze 24, 2008 18:27

na pewno się dogadają, będzie dobrze!
ObrazekObrazek

mumka27

Od: Pon gru 03, 2007 18:35

Post » Śro cze 25, 2008 8:59

Nelly pisze:Fajnie, że kotuś taka przylepka :D

Gryząca przylepka :wink: Im bardziej staram się go tego oduczyć, tym on bardziej gryzie :? Co go chcę pogłaskać, to on zaraz łapie mnie zębami... On to chyba uważa za świetną zabawę. Mam nadzieję, że z wiekiem zmądrzeje...
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
Obrazek

ewaw

Post » Śro cze 25, 2008 17:51

albo Dużych zmusi do pokochania gryzienia :wink:
ObrazekObrazek

mumka27

Od: Pon gru 03, 2007 18:35

Post » Czw cze 26, 2008 8:09

ewaw pisze:[]Gryząca przylepka :wink: (...)) On to chyba uważa za świetną zabawę. Mam nadzieję, że z wiekiem zmądrzeje...

Mój też jest gryzący :mrgreen: i niestety z wiekiem nie zmądrzał. On po prostu uwielbia gryżć. To takie tam gryzienie, wiemy kiedy to robi, dlaczego i w ogóle za obopólną zgodą w pewnym sensie :) Jak się bawimy, a jak ma już dość, albo nie chce być wcale dotykany (a i tak musi być wymiętolony i wycałowany:wink: ). Ale gości straszy. Nie dotknął nikogo zębami, ale jak chcą go pogłaskać, a on nie ma ochoty to kłapie zębami w kieruku ręki i skutecznie odstrasza delikwenta.

Nelly

Post » Czw cze 26, 2008 8:29

Rudi, gryzaku!!!! Ciotki prosza o pilna poprawe :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Czw cze 26, 2008 8:59

Nelly pisze:
ewaw pisze:[]Gryząca przylepka :wink: (...)) On to chyba uważa za świetną zabawę. Mam nadzieję, że z wiekiem zmądrzeje...

Mój też jest gryzący :mrgreen: i niestety z wiekiem nie zmądrzał. On po prostu uwielbia gryżć.

No właśnie, Rudi też uwielbia. Przychodzi, przytula się, więc ja go głaszczę po główce, a on zaraz "haps" zębami... Sama już nie wiem, czy to taki wyraz zabawy, miłości, czy może on nie chce być dotykany :? Do brzusia to już w ogóle nie da się dotknać. A jak przechodze obok niego i on dojrzy moją gołą kostkę u nogi, od razu HAPS i łapie za nią zębami... No i co to ma znaczyć, o co mu chodzi? Nikitka też jest takim gryzielcem, ale ona gryzie tylko wtedy, jak się chce dotknąć ją do brzusia. Więc już wiem, że ona tego po prostu nie lubi i nie nalegam. Jak była młodsza, też tak ciągle za ręce łapała paszczą, z czasem jej przeszło.
Moja nowa metoda na Rudika jest taka, że jak on łapie mnie za rękę, to ja mu od razu podstawiam pod nos myszkę, w której on z lubością zatapia kły ;-)
Obrazek

ewaw

Post » Czw cze 26, 2008 9:40

ewaw pisze:[. Przychodzi, przytula się, więc ja go głaszczę po główce, a on zaraz "haps" zębami... Sama już nie wiem, czy to taki wyraz zabawy, miłości, czy może on nie chce być dotykany :? Do brzusia to już w ogóle nie da się dotknać. A jak przechodze obok niego i on dojrzy moją gołą kostkę u nogi, od razu HAPS i łapie za nią zębami... No i co to ma znaczyć, o co mu chodzi? ;-)

Maurycy na szczęście w nogi nie gryzie. On w ogóle nie gryzie - pierwszy, że tak powiem :lol: To jest jego odpowiedż na to, że on już nie chce być dotykany, a jest. Ale czy tak bardzo nie chce to też bym nie powiedziała, bo jak naprawdę nie chce to po prostu sobie idzie. To właściwie jest takie przekomarzanie się, niby nie chce ale prowokuje do zabawy, takiej wiesz - wręcz - rękami, tarmosznie :) Chce się bawić, ale podgryza przy tym. Bo zły też potafi kąsać, ale to jest inny rodzaj gryzienia. Ech skomlikowane to gryzienie :lol:
Ale w nogi, tostanowczo protestuj!Tylko jak? hmmm a spryskiwacz wtedy?

Nelly

Post » Czw cze 26, 2008 9:52

Spryskiwacz działa najlepiej... tylko że ja mam wtedy wyrzuty sumienia, że tak biednego kota psikam :? No i trudno cały czas chodzić ze spryskiwaczem w gotowości ;-) Ale chyba bedę musiała, bo inaczej się bestia nie oduczy złych manier :wink:
Obrazek

ewaw

Post » Czw cze 26, 2008 10:45

ewaw pisze:No i trudno cały czas chodzić ze spryskiwaczem w gotowości ;-) :

Właśnie, właśnie - to jest najbardziej skąplikowane :D
ewaw, przenieś wątek na Koty. To znaczy poproś o to moderatora.

Nelly

Post » Czw cze 26, 2008 10:57

Nelly pisze:
ewaw, przenieś wątek na Koty. To znaczy poproś o to moderatora.

Tylko ze nie ja zakladalam ten watek... Prosba musi wyjsc od Pisiokotka... Pisiokotku, przeniosłabyś wątek na Koty?
Druga opcja jest taka, ze przeniesiemy sie z pisaniem o Fitusiu-Rudiku na wspólny wątek moich wszystkich kocurków, juz od paru dni o tym mysle, byloby mi łatwiej, bo tak pisze w zasadzie dwa razy to samo... Co Wy na to???
Obrazek

ewaw

Post » Czw cze 26, 2008 11:23

tak, przenies sie do wspolnego tylko linka nam tu zapodaj ;)

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Czw cze 26, 2008 11:41 Przenosiny

Drodzy Czytelnicy wątku Fitusia - Rudiego :D :D :D

ponieważ Rudi ma już domek, opuszczamy Kociarnię i przenosimy się z pisaniem o Rudiku na wspólny wątek moich wszystkich kocurków, który znajduje się tutaj:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=46535&postdays=0&postorder=asc&start=345

Zapraszamy i pozdrawiamy! :D :D :D
Obrazek

ewaw

[poprzednia]