Mały śliczny Florianek już w nowym domku :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro cze 18, 2008 22:50 witamy wszystkich

Temat Florianka podała nam Karotka i po przeczytaniu postów nie możemy nic nie napisać:)

Florianek już się przyzwyczaił i już pozwala się drapać:P

Jest bardzo żywy i jak napisała Karotka dokazuje w nocy ale już tylko do 12 (pobudka też trochę później - 5:30 :P). Wczoraj w nocy nawet do łóżeczka nam wskoczył bo chyba widział, że się już z nim nie pobawimy.

Uwielbia piórka no i swoją piłeczkę, szkoda, że też buty:) (ale jak mu odmówić drapania sznurowadeł:P )

Apetyt faktycznie ogromny i kuwetka spełnia zadanie.

Florianek jest po prostu niesamowity:) Wszędzie go pełno i tyle samo radości:D

Fotki załączymy jak ktoś powie jak :P - HTML jest mi znany ale czy trzeba wrzucić fotki najpierw na neta czy można podać jako źródło plik z dysku.

Pozdrawiamy wszystkich wielbicieli kiciaków:D

Ryś

Od: Śro cze 18, 2008 22:29

Post » Czw cze 19, 2008 5:57 Re: witamy wszystkich

Ryś pisze:Temat Florianka podała nam Karotka i po przeczytaniu postów nie możemy nic nie napisać:)

Florianek już się przyzwyczaił i już pozwala się drapać:P

Jest bardzo żywy i jak napisała Karotka dokazuje w nocy ale już tylko do 12 (pobudka też trochę później - 5:30 :P). Wczoraj w nocy nawet do łóżeczka nam wskoczył bo chyba widział, że się już z nim nie pobawimy.

Uwielbia piórka no i swoją piłeczkę, szkoda, że też buty:) (ale jak mu odmówić drapania sznurowadeł:P )

Apetyt faktycznie ogromny i kuwetka spełnia zadanie.

Florianek jest po prostu niesamowity:) Wszędzie go pełno i tyle samo radości:D

Fotki załączymy jak ktoś powie jak :P - HTML jest mi znany ale czy trzeba wrzucić fotki najpierw na neta czy można podać jako źródło plik z dysku.

Pozdrawiamy wszystkich wielbicieli kiciaków:D

witamy serdecznie :)
Milo ze Florianek ma taki uper domek!

a zdjecia mozna wrzucic TU: http://www.upload.miau.pl/

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Czw cze 19, 2008 7:55

Witamy goraco!!!!!!! Wielkie dzieki za wspaniale wiesci!!!!!! Czekamy na fotki!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Czw cze 19, 2008 8:40

Witajcie :D
Ciesze sie, że Florianke szcześliwy i nie broi tak bardzo..znająć jego temperament bałam sie, ze napsoci cos juz pierwszej nocy :wink:

Wyslę, Wam na pw instrukcje wklejania fotek, bo nie mam chwilowo maila.

Antoś chyba tesnki za Floriankiem, bo smutny sie zrobił troszeczkę i zaczepia panny, które nie chca sie z nim bawic...przez to zaczyna broic i przewrócił mi dzisiaj 2 kwiaty :twisted:

Poproszę Kasie o zmiane tematu i przeniesienie watku na KOTY, bo tam jest miejsce szczęściarzy :wink:
Możecie dalej pisac w tym wątku, albo po prostu założyc nowy i tam opisywac psoty Florianka :D
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Od: Pon maja 14, 2007 12:03

Post » Czw cze 19, 2008 22:32

Hej!

Tęsknota nie jest jednostronna, wczoraj przeglądaliśmy zdjęcia obu kiciaków i podsunęliśmy Florianka do zdjęcia Antosia. Strasznie się zainteresował, wyciągnął łapkę i dotknął "Antosia' w pyszczek:) Aż się ciepło zrobiło:)

Z każdym dniem wydaje się jakby miał dłuższe pazurki hehe

Pozdrawiamy!

Ryś

Post » Pt cze 20, 2008 7:28

Słodka Mała Kuleczka :D
Ja tez za nim tesknie...
Pazurki mozecie mu smiało przyciąc, im wczesniej zaczniecie go przyzwyczajac do obcinania pazurków tym lepiej, bo potem Chłopak moze ostro protestowac :wink:
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Post » Nie cze 22, 2008 8:27 Hej!!

Mam pytanie - chyba, że nie powinienem go umieszczać w tym wątku to napiszcie i to przerzuce. Nasz Florianek, w sumie już Ryś:), strasznie często ostatnio kicha i nie wiemy co to może być, czy to jakieś przeziębienie czy uczulenie...I tak idziemy bardzo niedługo do weterynarza obciąć pazurki także też się tym zajmie ale najpierw chciałem się dowiedzieć co to może być.

A ogólnie to już poczuł się na 100% pewnie w domku i hasa po wszystkim co w jego zasięgu (albo poza:P)

Pozdrawiamy!

Ryś

Post » Pon cze 23, 2008 7:21

Maluszek jest najwyraźniej przeziębiony :( Rozmawiałam wczoraj z Rysiami i boje sie że MAluch dostał zapalenia oskrzeli :( Dzisiaj rano mieli iść do weta z Rysiem i czekam na wieści. Mam nadzieje, ze to nic powaznego i szybko dojdzie do zdrowia.
Obrazek

Karotka

Post » Pon cze 23, 2008 17:08

Hej hej! :)
Jak tam się Ryś czuje? Mam nadzieję, że wszystko w porządku i że to nic groźnego!Dajcie znać co tam u niego!

kasiaj_siwunia

Od: Wto maja 27, 2008 19:23

Post » Pon cze 23, 2008 21:59 dobra wiadomość:)

dzisiaj pierwsza wizyta u pani doktor, Rysio był baaardzo grzeczny i jak się okazało znany na naszym osiedlu:) prawdopodobnie był tam już wcześniej albo wetka o nim słyszała - bynajmniej się ucieszyła:)

uszki ma czyste, żadnych robalków no i temepraturkę też OK(tylko się dziwił co mu tak pika w pupie:P)

lekko przeziębiony i już ponoć w tchawicy coś było słychać ale zastrzyk dostał no i teraz antybiotyk i witaminki

Karotka polecała nam zastrzyki ale coś tam niby narazie nie halo no i walczymy ze strzykawką:) śmiesznie jest ale witaminka o smaku truskawkowym mu smakuje:)

no i jeszcze ma jakieś zarodniki czy jaja na sierści także ponoć mamy mu lekko futerko przyciąć nożyczkami ale nie wiemy czy to ok czy co...

pani wetka oceniła go na 7-8 tygodni ale kto by zgadł, że waży...1200g :P

ogólnie jest radosny jak zawsze no wszystko jest OK:)

Rysie pozdrawiają:)

Ryś

Post » Wto cze 24, 2008 7:46

Ciesze sie, ze wszystko OK :D
1200 gram! No No :D Kawał Kocura z niego!
To co ma na futerku to moze byc pozostałość po pchełkach, bo dostał kropelke na karczek, wiec wszystko zabite :wink: niestety nie dało sie tego wyczesac i mój wet powiedział, ze to samo zejdzie.

Mizianki dla Rysiulka dzielnego chłopaka :D
Obrazek

Karotka

Post » Wto cze 24, 2008 11:40

Cudownie, że wszystko u Rysia OK :)
Słuszną wagę ma :) dobrze mu musi być :)
Tęknimy za nim z koleżanką więc dawajcie znać czasem co tam u niego!
Uściski dla Was i Rysia :)

kasiaj_siwunia

Od: Wto maja 27, 2008 19:23

Post » Śro cze 25, 2008 8:19

Co tam u Rysiulka? Zdrowieje? Wymiziajcie prosze go solidnie ode mnie i Błazeja :D
Obrazek

Karotka

Post » Czw cze 26, 2008 23:10

Byliśmy wczoraj na kontrolnej wizycie i wszystko jest w jak nalepszym porządku:)

Rośnie w oczach aż nie do wiary:P

kończymy podawać antybiotyk i za dwa tygodnie jak będzie OK to lecimy na szczepienie:)

Gorące pomruki od Rysia:)

Ryś

Post » Pt cze 27, 2008 6:09

super, niedlugo wielki kocur sie z niego zrobi ;)

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

[poprzednia][następna]