Kraków - 7 i 8.06.2008

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Pon cze 16, 2008 21:05

my w bialych devonich wcieleniach oczywisie jestesmy ujeci :oops: :oops:
Obrazek

wayless

Od: Śro kwi 16, 2008 22:25

Post » Pon cze 16, 2008 23:19

majast pisze:Wygląda mi na snowshoe...

dokładnie tak :)
Obrazek

tree

Od: Śro lip 13, 2005 21:33

Post » Wto cze 17, 2008 20:58

Bożenko dzięki za piękne zdjęcia Amareotha BOB I z sobotniej wystawy :lol: . Szkoda że niemogłam zostać na niedziele Już sobie skopiowałam :P. Ale za to moja kotka Selkirk Rex w Toruniu na wystawie WCF zdobyła w oba dni BIS kittens
:D
Forest Eyes*PL

Dariuszka

Od: Śro maja 21, 2008 14:38

Post » Czw cze 19, 2008 1:19

Jej, ale się zrobiła dyskusja o kociakach i ich sprzedaży na wystawach. A ja miałem na napisać, że na tym zdjęciu to na prawdę widać jak hodowcy są dumni z swoich pociech! :)

Dziękuję wszystkim za komentarze w sprawie zdjęć. To miłe, że wzbudziły tyle miłych słów :) Bardzo wiele osób też czy to w wątku czy prywatnie pisało do mnie z pytaniem o sesje swoim pociechom. Przepraszam jeśli wszystkim nie odpisałem, albo jeśli kogoś zgubiłem gdzieś po drodze.

Postanowiłem jednak to wszystko usystematyzować i zoorganizować - więc jeśli tylko ktoś z was jest z Krakowa lub okolic oraz chce mieć sesję dla swoch pociech to niech do mnie napisze na mojego e-maila. Udało mi się załatwić porządne studio fotograficzne, do tego wreszcie przyszły mi moje dwa wymarzone obiektywy :) Wszystko opisałem w jednego długiego e-maila - więc jeśli ktoś jest z was zainteresowany to mu prześlę. No i nie jest to propozycja komercyjna, mam swoją całkiem inną pracę i nie chcę zarabiać, a sesja ma być na luzie.

Jeśli pomysł wypali to efekty powinny być całkiem ciekawe. Nie tyczy to tylko kotów rasowych, ale nie chciałem zakładać nowego wątku specjalnie, bo to by brzmiało jak spam, a tu już jest o zdjęciach. Wiadomość tą jeszcze przekleję na miaukunowo, bo jeszcze tam mnie na pewno ktoś pytał o to.
Dominik, Ami & Malwa
Obrazek

dominik

Od: Wto sie 08, 2006 0:59

Post » Czw cze 19, 2008 18:11

wielka szkoda, że tak mieszkam t a k daleko :( wielka
z wielką chęcią oglądam Twoje zdjęcia!!
przepiękne!!!!! :1luvu:
pozdr
Obrazek

kawaler

Od: Czw wrz 16, 2004 12:16

Post » Pt wrz 05, 2008 21:24

Ja tak jeszcze w ramach drążenia tematu:)
Nie jestem hodowcą, ale wydaje mi się, że sprzedawanie kota na wystawie przypadkowemu odbiorcy jest nieodpowiedzialne. Byliśmy świadkiem takiej sytuacji na tych targach. Niestety była to nasza pierwsza sytuacja na takiej imprezie i nie wiedzieliśmy, że wypadałoby to komuś zgłosić (o ile jest komu?).

Opis sytuacji:
Hodowla jakiejś rosyjskojęzycznej kobiety. Lewy róg, bliżej wejścia. Niedziela. Matka z córeczką (ok. 13-14 lat), typ urody aryjsko-beverly hills. Inteligencja z twarzy nie bije, za to niedawne wzbogacenie na pewno. Transakcja zawarta dość ekspresowo, mimo poważnych barier językowych, szybki wybór, jeszcze szybsze targi (700, 650, 600, ok). I tak kilkumiesięczny rudy brytolek trafił w nowe ręce. Nie chcę krakać, ale boję się, że niedługo przestanie być otaczany zainteresowaniem. Przecież niedługo kolej na kucyka...

Mam nadzieję, że demonizuję.

surykatka

Od: Wto gru 25, 2007 23:33

[poprzednia]