Pomoc dla szczec. karmicielki - ponad 100 kotów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 17, 2008 13:08

Niestety p. Iza na dzisiejszą łapankę zaspała, ale telefonicznie przekazała mi gdzie kotka urzęduje, więc mogłem sam pojechać. Na szczęście obawy p. Izy okazały się bezpodstawne, bo p. Iza obawiała się, że przyjedzie grupa kotów tam bytujących i ciężko będzie złapać konkretną sztukę. Kotka jest już wysterylizowana. Przy okazji dodam, że wczoraj na zabieg odwiozłem kotkę i kocurka, które wcześniej złapał TŻ franelki. Wczoraj też wypuszczona została kotka, którą po zabiegu przetrzymywaliśmy u siebie od kilku dni.
Jeśli chodzi o kocięta od "nowych" kotek, to p. Iza do tej pory jeszcze ich nie widziała, kotki przychodzą regularnie na jedzenie, ale nie wiadomo gdzie mają kocięta.
Podrzutki były dzisiaj u weterynarza, lada moment będziemy je odrobaczać. Czarny kocurek - jak podejrzewaliśmy - ma przepuklinę i niebawem konieczna będzie operacja. Kocia mama (AKA kotalizator) odpchliła, wyprała futerka, wyczyściła uszy i zrobiła manicure, więc mamy czyste, pachnące i nawet mruczące stadko. Opychają się filetami drobiowymi, suchy royal też jest akceptowany. Mają ok 6-7 tygodni.

ObrazekObrazekObrazekObrazek

Jack

Od: Wto cze 03, 2008 18:48

Post » Wto cze 17, 2008 13:29

Sa piekne, wygladaja na bardzo zadowolone i maja swietna rezydencje :)

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Wto cze 17, 2008 14:00

zaglosowalam dzis w krakvecie z komputera w pracy, moja kolezanka tez chciala oddac glos ze swojego komputera i nie mogla - chociaz mamy przeciez rozne adresy ip, ona nawet nie musiala sie specjalnie rejestrowac bo ma w krakvecie juz konto, hmm nie rozumiem

krakvet nie przewidzial takiej opcji, ze w jednej firmie moze byc 200 roznych komputerow - czekamy na odpowiedz od nich :roll:

e-dita

Post » Wto cze 17, 2008 17:35

e-dita pisze:zaglosowalam dzis w krakvecie z komputera w pracy, moja kolezanka tez chciala oddac glos ze swojego komputera i nie mogla - chociaz mamy przeciez rozne adresy ip, ona nawet nie musiala sie specjalnie rejestrowac bo ma w krakvecie juz konto, hmm nie rozumiem

krakvet nie przewidzial takiej opcji, ze w jednej firmie moze byc 200 roznych komputerow - czekamy na odpowiedz od nich :roll:

wątpie żebyś się doczekala odpowiedzi. krakvet na wszystko w głębokim poważaniu, najważniejsze że mają reklamę za te 300 czy 350 zł które dorzucają do sumy rabatów

myszaq

Od: Pon lip 23, 2007 19:47

Post » Wto cze 17, 2008 17:36

acha, bylam dziś w empiku poczytać kota i wywaiad z panią Izą

super, duży podziw za propagowanie masowej sterylizacji, może ktoś pójdzie po rozum do głowy

myszaq

Od: Pon lip 23, 2007 19:47

Post » Wto cze 17, 2008 18:52

myszaq pisze:wątpie żebyś się doczekala odpowiedzi. krakvet na wszystko w głębokim poważaniu, najważniejsze że mają reklamę za te 300 czy 350 zł które dorzucają do sumy rabatów

odpisali i to bardzo szybko, ze nie mozna zaglosowac jezeli:
1.uzytkownik jest niezalogowany
2.juz oddal glos
3. ktos z danego koputera juz glosowal

nie przyjmuja dowiadomosci, ze zadna z tych opcji w naszym przypadku nie pasuje.

e-dita

Post » Wto cze 17, 2008 19:36

Dziękujemy za wszystkie głosy na p. Izę. e-dita, dziękuję za pozyskiwanie głosów. Co do tych problemów z głosowaniem, to nie wiem jak jest u was, ale może być tak, że wasze komputery mają różne IP w sieci wewnętrznej, ale na zewnątrz mają to samo IP.

Przekażemy p. Izie, że wywiad się podoba, bo już od dłuższego czasu dopytuje się o reakcje. Faktycznie jeśli chodzi o zagadnienie sterylizacji, to oby było jak najwięcej ludzi z takim podejściem jak ma p. Iza.

Jack

Post » Wto cze 17, 2008 19:37

Pani Iza prowadzi nieznacznie...
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Wto cze 17, 2008 19:55

zagłosowane
Dorta
[/img]
Obrazek
Aresku , byłes ze mną 17 lat. Niby długo , a jednak krótko . Ale pewnie zawsze byłoby za krótko.

Dorta

Od: Sob cze 23, 2007 15:39

Post » Wto cze 17, 2008 21:15

głos oczywiście poszedł 8) do góry :!:

mikrejsza

Od: Nie sty 20, 2008 13:14

Post » Wto cze 17, 2008 22:36

glos oczywiscie oddany na p.Ize,kociaki przesliczne i mam nadzieje ze szybko znajda kochajacy domek.
co do pozostalych spraw to ja rowniez oswiadczam ze na czas nieokreslony wypisuje sie z watku(Mestudio co do usuwania ludzi za obrazanie z watku,to moze tez juz sie wypiszesz za okreslanie ludzi "PROSTAKAMI"ITP.)duzo zniose ale nie dwulicowosc ludzi w tym wypadku Twoja.bardzo mi przykro z tego powodu,ja staralam sie uzmyslowic pare rzeczy swoimi wypowiedziami, no ale widocznie dla ciebie posiadanie wlasnego punktu widzenia to prostactwo!na to sie na pewno nie zgodze.
piszesz ze osoby zostaly tu bardzo zle potraktowane i obrazliwie opisane.owszem byla scysja miedzy dwoma osobami,z ktora daloby sie napewno cos zrobic,a co Ty zrobilas?identycznie to samo.to wszystko mija sie z celem,bo przez takie zachowanie ten watek straci duzo osob i to bedzie bardzo przykre.
ja rozumiem wszyscy jestesmy ludzmi,zajmujemy sie dosyc trudna sprawa jaka jest pomoc bezdomnym zwierzetom.problemy na tym gruncie sa i zawsze beda ale powinnismy je starac sie rozwiazywac a nie sie w nie zaglebiac i pogarszac sytuacje ,bo albo sie kogos lubi albo nie.zreszta jakie to ma znaczenie skoro i tak moje slowa zostana ZUPELNIE inaczej odebrane niz bym tego oczekiwala,dlatego moja decyzja jest taka a nie inna.

oczywiscie dalej przesylam pieniazki na mojego wirtualnego Filipka to nie podlega zadnej dyskusji.Katalizator,tez nie umniejszam zaslug ogromnych, prowadzenia watku,wielki szacunek(szczerze)
coz widocznie tak juz z nami ludzmi jest,lepiej wszystko zniszczyc niz naprawic,taka mentalnosc.

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Wto cze 17, 2008 22:59

Hmmm, pisałam o jednej konkretnej osobie, która ma tak szerokie plecy, że nie da rady jej nikt. Ale skoro co chwilę ktoś inny próbuje się wpasować w tę konkretną panią to trudno. Rzeczywiście tym razem czas odejść. Mam mnóstwo ważnych spraw na głowie i nie bawi mnie to, że tamtej pani wolno wszystko, a innym nie wolno nic. Jestem zwyczajnie zbędna i zbyt stara na takie prostactwa jakimi operuje krzykaczka forumowa. Myślę, że nie warto, absolutnie nie warto mieć do czynienia z tak szerokimi plecami. Nie chciałam się tu więcej na ten temat wypowiadać, ale widzę, że inni czują niedosyt sensacji.
Tym razem bez łez i bez sentymentów pożegnam się na stałe.
Pomagać można w dużo przyjemniejszy sposób:-). Wiem to, bo to robię.
Obrazek Obrazek

mestudio

Od: Pon gru 31, 2007 17:44

Post » Śro cze 18, 2008 11:38

przegrywamy kilkoma glosami w krakvecie :!: :!: :!:

Nowe glosy sa bardzo potrzebne :!: :!: :!:
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Śro cze 18, 2008 14:10

podnoszę kociaki i ponawiam prośbę o wycięcie kontrowersyjnego fragmentu i zrobienie z niego osobnego wątku-bo w końcu wszyscy nam się wykruszą :roll: a koty Pani Izy dalej potrzebują pomocy...

edit: Jacek, może poproś Kotalizator, żeby tylko szybciutko-jeśli chce-ten ostatni czas wyłączyła jako osobny wątek?? nie chcę być namolna, ale...jest głosowanie w Krakvecie na Panią Izę, ten wątek jest tam reklamowany-to szansa żeby zachęcić nowe osoby do pomocy, a jak ludzie będą trafiać na ten fragment...no, szkoda mówić ale żadna to reklama :?

mikrejsza

Od: Nie sty 20, 2008 13:14

Post » Śro cze 18, 2008 19:09

Za chwilę wstawię porcję nowych zdjęć, ale najpierw chciałbym poprosić o skoncentrowanie się na sprawach związanych z podopiecznymi p. Izy, bo znowu pojawiły się wpisy o innej tematyce.
Nie planuję zakładać czy wydzielać nowego wątku, bo po prostu nie chcę dłużej ciągnąć tej męczącej „dyskusji”.
Mam nadzieję, że ludzie, którzy trafią tu przypadkowo zrozumieją, że problem, który się tu pojawił tak naprawdę nie miał nic wspólnego z osobą karmicielki, której pomagamy. Na pierwszej stronie wątku można znaleźć informacje o działalności p. Izy, zachęcam do lektury.

Jack

[poprzednia][następna]