Hugo i Meo (H&M)- sytuacja wraca do normy :-)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 08, 2008 17:59

no to się pochwalę
moja prawie nerkowa Femcia wsuwa ze smakiem suchego renala i poprawia - też ze smakiem - saszetkami renala :D
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Nie cze 08, 2008 18:29

Femka pisze:no to się pochwalę
moja prawie nerkowa Femcia wsuwa ze smakiem suchego renala i poprawia - też ze smakiem - saszetkami renala :D

Meo już też ładnie chrupie suche. Jedna miseczka już prawie opróżniona :D .
Marcelibu

Post » Nie cze 08, 2008 22:36

Monia, ale skad pomysl zeby przestawic Meo na suche??? Wspomnialas ze drogo wychodza saszetki, coz, to argument z ktorym trudno dyskutowac. Ale zdrowotnie nie widze zadnych korzysci, wrecz przeciwnie. Jesli on ma z jakiegos powodu, ktorego w sumie nie znamy, poliurie, to ograniczenie wody w diecie nijak nie pomoze na niewystarczajaca reabsorbcje wody- bedzie po prostu stale nieco odwodniony. I dajace sie byc moze zauwazyc zmniejszenie ilosci sikania nie przeklada sie na jakas poprawe w jego stanie zdrowia.
On pije sam wode? Jaki hematokryt mial ostatnio?
EDIT: jesli tak bedzie ekonomiczniej to moze mu dolewaj wody do miseczki z suchym? Zwlaszcza teraz gdy jest goraco koty latwo sie odwadniaja.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Sa dwie Mamy i jedno Slonce/chociaz kazda inaczej kocha/Marta ma podrapane od "zabawy" rece, Ania- mruczacego na kolanach kota.

nan

Od: Śro lis 12, 2003 19:54

Post » Pon cze 09, 2008 5:16

Cześć kochani 8), jak zdrówko?
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Pon cze 09, 2008 5:59

Marcelibu pisze:
CoToMa pisze:No właśnie o tym myślałam.
Na całą paczkę mnie teraz nie stać, ale na część jeszcze naskrobię :twisted:

Eeee, to miał być prezent dla Myszkina! :D. Mam przez ten tydzień jeszcze tylko tę kociolubną koleżankę w recepcji, kurierem wyślę :wink: .

Dzięki wielkie, ale tym razem musisz mi podać numer konta :D
Jeśli chodzi o kuriera, to w tym tygodniu prawie wcale nie będzie mnie w domu. Więc po przesyłkę chyba sama podjadę...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pon cze 09, 2008 7:25

...bry... :D
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pon cze 09, 2008 8:20

CoToMa pisze:
Marcelibu pisze:
CoToMa pisze:No właśnie o tym myślałam.
Na całą paczkę mnie teraz nie stać, ale na część jeszcze naskrobię :twisted:

Eeee, to miał być prezent dla Myszkina! :D. Mam przez ten tydzień jeszcze tylko tę kociolubną koleżankę w recepcji, kurierem wyślę :wink: .

Dzięki wielkie, ale tym razem musisz mi podać numer konta :D
Jeśli chodzi o kuriera, to w tym tygodniu prawie wcale nie będzie mnie w domu. Więc po przesyłkę chyba sama podjadę...

To bedzie jednak prezent dla Myszkina. A z przesyłką jakoś sobie poradzimy. Jutro pojadę do hurtowni, bo dziś się nie wyrobię.

Zresztą bedzie problem z przestawieniem Meo na karmę suchą. Wczoraj ładnie chrupał Sanabelle, ale w nocy go dwa razy przeczyściło :? . I to gruntownie. O tyle dziwne, bo tę karmę już jadł i nie było żadnych rewolucji brzuszkowych :roll: .
Macie może jakiś pomysł, jak go przestawić na to suche? Czy mieszać z mokrym i zwiększać powoli proporcje, czy jak?
Marcelibu

Post » Pon cze 09, 2008 8:23

nan pisze:Monia, ale skad pomysl zeby przestawic Meo na suche??? Wspomnialas ze drogo wychodza saszetki, coz, to argument z ktorym trudno dyskutowac. Ale zdrowotnie nie widze zadnych korzysci, wrecz przeciwnie. Jesli on ma z jakiegos powodu, ktorego w sumie nie znamy, poliurie, to ograniczenie wody w diecie nijak nie pomoze na niewystarczajaca reabsorbcje wody- bedzie po prostu stale nieco odwodniony. I dajace sie byc moze zauwazyc zmniejszenie ilosci sikania nie przeklada sie na jakas poprawe w jego stanie zdrowia.
On pije sam wode? Jaki hematokryt mial ostatnio?

Cała morfologia od góry do dołu - "falki" ( w normie). Hematokryt też. Ma lepsza morfologię niż Hugcio.

nan pisze:EDIT: jesli tak bedzie ekonomiczniej to moze mu dolewaj wody do miseczki z suchym? Zwlaszcza teraz gdy jest goraco koty latwo sie odwadniaja.

Oprócz miseczki z wodą wstawiłam mu fontannę. No, kurcze, nie wiem, co robić...
Marcelibu

Post » Pon cze 09, 2008 12:02

Meo ale tu u Ciebie się dzieje, a setka juz tuż tuż :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon cze 09, 2008 12:16

mieszaj mokre z suchym, tak jak pisalas
stare pantenty sa naprawde niezle :wink:
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

Post » Wto cze 10, 2008 7:53

Wszystko OK?
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Wto cze 10, 2008 8:25

Dorota pisze:Wszystko OK?

Nio! :D

Tu fotki, które Młoda "trzaskała".
Czarnemu trochę błysnęła fleszem po oczach:Obrazek.
Ja go naprawdę niczym nie smaruję, on tak błyszczy i już. Nie wiem, dlaczego :roll: ...
Meosio na parapecie w kuchni:Obrazek
Marcelibu

Post » Wto cze 10, 2008 8:28

Zdolne dziecko! :D

1. Pastujesz Hugona? :wink:
2. Wlasciwy kot na wlasciwym miejscu :twisted:

Dorota

Post » Wto cze 10, 2008 10:39

Cześć Słodziaki 8)

Jaka to pasta tak błyszczy? :wink: :lol:
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Wto cze 10, 2008 10:43

Meoś ma bardzo apetyczny brzuszek. Wygląda pięknie, a w to, że nie pastujesz Hugo to chyba nikt Ci tutaj nie uwierzy :D Bez pastowania to niemożliwe jest posiadanie takiego futerka. Normalnie zdobywa pierwszą nagrodę w dziale "forumowy" błyszczak.

Ślicznych masz chłopców!

Malati

Od: Nie sie 19, 2007 12:20

[poprzednia][następna]