jestesmy po porannej wizycie.
Ponizej w skrócie:
1. JAK SIĘ CZUJE FUTRZAK
- lepiej, tzn jest silniejszy,
- sam sika do kuwety
- jeść nie chce, karmie go strzykawką (hills a/d wymieszane z proszkiem royal canin zmieszanym z wodą - jakaś mieszanka regenerujaca czy jakoś tak)
- dzisiaj rano zjadł kilka chrupek psa (wiem, że nie moze, ale tak jak weterynarz powiedział teraz rodzaj karmy jest namnije ważny, po drugie cieszy mnie że pojawił sie u niego nikły ale zawsze apetyt)
2. CO NA WIZYCIE
- morfologia nadal srednia, delikatnie lespza niz ostatnio
- wyniki z dzisiaj (wcześniejsze szlag trafił, tzn sa u weta ale ja swojej kopii nie mam

WBC 8,5 (5,5-19,5)
RBC 4,28 (5,8-10,7)
HGB 6,8 (9,0-15,0)
HCT 19,8 (30-47)
PLT 250 (300-800)
- dostał EPO, kolejna dawka w poniedziałek
3. CO DALEJ
- dostał do domu encorton, ma dostawać jedna tabletkę 1 mg dziennie. wiemy że dla niego sterydy to ogromne ryzyko, ale wg. weta jeśli do dwóch tygodni jego szpik sie nie zacznie odnawiać, bedziemy mieli kolejną zapaść w związku z tym że przetoczona krew "przestanie działać" - to oczywiście moje luźne tłumaczenie
- utrzymujemy kroplówki podskórne z soli fizjologicznej, około 250 ml dziennie w dwóch ratach
- utrzymujemy badanie cukru i insulinę (to oczywiste, ale ostatnio jeden dzień nie dostał insuliny w ogóle - w ten dzień drugiej zapaści i transfuzji i miał wyniki prawie 600

- karmimy wysokowartością karmą + wszystkim co chce, zeby nabrał sił. Nie chce jeść?? karmimy strzykawką.
tutaj pytanie do Was - ile dziennie powinnam mu podawać łącznie jedzenia strzykawką. Na tym proszku jest napisane że torebkęproszku należy rozpuścić w 150 ml ciepłej wody, w ten sposób uzyskuje się 200 ml pokarmy ktory jest dawką dzienną dla kota. Tylko nie wiem jak mu wlać te 200 ml to strasznie dużo

To chyba tyle z najważniejszych rzeczy