"PERSICA"- ma juz kogos kto na nia czeka :) /fotki

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 12, 2008 8:39

ach... tak było, ze wracać mi się nie chciało... ale Salunia czekałasama w domu. Blusie wygłaskałam porządnie, od każdej z was również. Nawet po łapkach. Oczka są już ładne- czeka jeszcze autoszczepionka- trzy zastrzyki. Blusia załatwia się tylko w swój kącik gazetowy tak więc jest dobrze. Kuwetki zatem jej nie kupię bo chyba nie ma po co. Natomiast muszę się jeszcze zaopatrzyć w drapak dla niej. Gdy przyszliśmy do fundacji ona właśnie siedziała na szafie. Potem zeskoczyła i mogliśmy się przywitać ale najpierw oczywiście wszystkie inne kotki na nas się rzuciły (ku mojej wielkiej radości). No i miałam okazję po raz pierwszy zobaczyć i dotknąć 2-tygodniowe maluszki. Podejrzewam, że to nie były kotki lecz chomiczki :-) takie maleńkie. Przepiękne. No ale zupełnie podbił moje serce jeden kotek- adoptuś mamusi która ma już 4 czarne około 2 miesięczne kotki. On jeden jest szary z białym. Myślałam, że go zjem. Chciałam go nawet uprowadzić ale Asia cały czas mnie pilnowała :-) :-) Kotek cudo nie z tej ziemi. Piękniejszego i kochańszego niemowlaka nigdy wcześniej nie widziałam. A jak pił mleczko od mamusi.... Sam jeden się obsługiwał. Kotek po prostu do zjedzenia :-) Zawiozłam kotkom poduszki więc myślę że się ucieszą.Dostały też serduszka drobiowe ale nie wiem czy im smakowały poznańskie kury :-) Fundacja bardzo mi się podoba- kotki są tam bezpieczne i pod bardzo dobrą opieką. Wszyscy bardzo się starają. Aż z żalem wychodziłam. Nie moge się juz doczekać kiedy Blusia do mnie przyjedzie. Obiecała mi że już nie zrobi żadnego numeru. Futerko ma piękne i długie, dumnie chodzi po fundacji ale gdy jakiś kotek za blisko przejdzie to zaraz dostaje łapką. Jednak Blusia obiecała mi, ze postara się nie bić za bardzo mojej Saluni. I jeszcze chiałabym bardzo o coś prosić- widziałam kotka o imieniu Dziurawiec- ma okropną dziurę pod oczkiem i łyse łapki- taki bidulek- Lidka dla niego zrobiła bazarek- można kupić książkę Harry Potter lub serię ksiązek "Literatura w spódnicy" Bardzo prosze o wsparcie tego bazarku bo kotek jest bardzo bardzo potrzebujący i moje serce płakało gdy na niego patrzyłam. Wspomne też szybko o kotce która straciła swój ogonek- wczoraj zawieziono ją do lecznicy i ciach ogonek. Pewnie dziś bardzo ją boli pupcia. Te dwa kotki bardzo potrzebuja wsparcia. Troche się rozpisałam ale i tak musiałam się hamować :-)

Herbi

Od: Nie mar 16, 2008 13:44

Post » Pon maja 12, 2008 17:47

To przeżyłaś niezapomniane chwile :D

Tak bardzo chciałoby się im wszystkim pomóc :(
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Śro maja 14, 2008 23:02

Blusiaczku starsznie tęsknię za Tobą. mój mały bobasku przyjeżdżaj szybciutko do swojej Herbi :love:

Herbi

Post » Czw maja 15, 2008 7:33

juz za chwileczke juz za momencik....... :D
Serniczek

Post » Czw maja 15, 2008 9:04

Asia wczoraj napisała że Blusia dostała pierwszy z trzech zastrzyków domięsniowych -autoszczepionkę i to nawet sprawnie poszło. a potem poszła do swojego pokoju jak hrabina, zjadła jedzonko i gapiła sie na swoje nowe firanki. No a po drodze to jeszcze zbiła jednego kotka. Taka oto jest Blusia :-)

Herbi

Post » Czw maja 15, 2008 11:13

Wow :D
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Czw maja 15, 2008 12:21

ja juz liczę dni do jej przyjazdu. Pierniczku czekam na Ciebie i usycham z tęsknoty :cry:

Herbi

Post » Czw maja 15, 2008 12:34

Oj to się będzie działo!!

Czy ja dobrze rozumiem, że Blu załatwia się w jednym miejscu? Nie w KUWECIE, ale w jednym miejscu? Wow!
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Czw maja 15, 2008 12:42

Tak,wczoraj widzialam królewnę :wink:
Ona zachowuje się naprawdę jakby była Panią całego świata,leje koty które stają na jej drodze,burczy na te ktore obok niej przechodzą.
Iście krolewskie maniery :wink:
Obrazek
Mini[*]-22.10.2009r.nigdy Cię aniołku nie zapomnę.
Bibi[*]-03.11.2009r.Małe,radosne słoneczko,bądź szczęśliwa.
Lili[*]-06.11.2009r.Czekaj na mnie moja wesoła koteczko.
Izzi[*]-07.11.2010r.Zasnęłaś o wiele za szybko.Przyjdę smyku do Ciebie,czekaj na mnie.

kotek72

Od: Pt sty 13, 2006 20:20

Post » Czw maja 15, 2008 12:49

Podejrzewam, że BluBlu lubi się bić :twisted: a faktycznie- załatwia się na gazetki w jedno miejsce. Czasem do kuwetki, ale postanowiłam że jej nie kupię kuwetki bo i tak w większości na gazetki siooo. no chyba że sobie księżniczka zażyczy to ja dla niej wszystko . To taki kofffany kotek że mogłabym ją zjeść. Ciągle w domu o niej mówimy. a w sumie to ja w kółko nawijam :twisted: ale na razie mnie słuchają :-)

Herbi

Post » Czw maja 15, 2008 14:17

kotek72 pisze:Ona zachowuje się naprawdę jakby była Panią całego świata,leje koty które stają na jej drodze,burczy na te ktore obok niej przechodzą.

To są PERSIE maniery :twisted:
... ale jak kocha, to na zabój :D
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw maja 15, 2008 17:01

Avian pisze:
kotek72 pisze:Ona zachowuje się naprawdę jakby była Panią całego świata,leje koty które stają na jej drodze,burczy na te ktore obok niej przechodzą.

To są PERSIE maniery :twisted:
... ale jak kocha, to na zabój :D

Ja też wiem coś o tym :wink:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw maja 15, 2008 17:01

Dziewczyny a ja tak się martwiłam czy domownicy zaakceptuja Blusię. Mój TŻ już ją widział 2 razy więc się zakochał ale najgorzej z mamą. ale dzis juz na bank przekonałam się że Blusia puściła u nas korzenie- że to jej domek tak samo jak i Saluni. No tak się cieszę. Od dzis natomiast mam tymczas a salunai tak wariuje ze szok. Oby szybko zaakceptowała kotka bo Blusia już niedługo będzie

Herbi

Post » Czw maja 15, 2008 17:20

Herbi masz tymczasa? :D
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Czw maja 15, 2008 21:48

znaczy się miałam. zawiozłam własnie do teściów może się skuszą na kotka. licze na to jak na zbawienie. bardzo im się podoba. jak się dogada z jamnikiem i kotką to zostanie

Herbi

[poprzednia][następna]