Ptachu, los jest okrutny... To już rok :((, Mała Mi fiv +

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 14, 2008 21:07

Cześć chłopaki,
Nie pisałem nic, bo Dużej trojan zjadł, przeglądarkę internetową i Duży postanowił pozbyć się tego wirusa, pozbył się go tak skutecznie wraz z systemem i wszystkimi danymi i dokumentami, że nawet informatyk nie wiedział co Duży zrobił :roll: . Niestety nie udało się odzyskać dużej części danych, Duża się wścieka i powiedziała, że zakupi elektrycznego pastucha 8O (cokolwiek to jest) aby Duży nie mógł dojść do jej kompa.
U nas duże zmiany mamy nowego psa na tymczasie, nie bardzo lubi koty, Duża go trenuje. Tolusia na tymczas zabrała koleżanka Dużej, do domu Duża przyniosła dwóch nowych, Bazylka i Czarusia. Bazyl jest spoko, będę miał się z kim bawić jak Duża wreszcie go wypuści z klatki.
Jest też mam Bazyla ale ona jest dzika wisi cały czas na klatce i strasznie na nas krzyczy jak podchodzimy sprawdzić co robi, wczesniej była jej córka i koleżanka też strasznie dzikie ale je Duża już wypuściła. George jest bardzo chory, Duża strasznie się o niego martwi :(
Duża ma pod opieka całą kocia rodzinkę, niestety nie może ich wziąć do domu, bo Czaruś jest bardzo chory, gluta ma do pasa i Duża boi się aby maluszki się nie pozarażały. Na razie mieszkają w garażu przy starej kamienicy ze swoja mamą maja 4 tygodnie, to oni
Obrazek

Ptachu
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Czw maja 22, 2008 12:32

Mamy coś dziwnego, Duża mówi, że to kot

Najpierw były takie trzy, Duża mówi, że to wielcy podróżnicy, przyjechali ogromnym tirem.
Kolumbuś nie przeżył :cry: ['], był najmniejszy i nałykał się najwięcej tego dziwnego czegoś czym były wysmarowane. Kocia mama nie przyjęła ich, pojechały do koleżanki Dużej, która ma czas aby karmić te niby koty :roll: . One jedzą co dwie godziny a ja to mam tylko dwa posiłki dziennie, cóż za niesprawiedliwość :evil: . Mały Magellanek się rozchorował, Duża z koleżanką wpadły w panikę, że też się zatruł i tak wrócił do Łodzi, Diaska została.
Duża twierdzi, że to kot, ja do końca nie jestem przekonany :? , niby sierść ma ale brudas straszny z niego nie potrafi się umyć, nie robi sam kupy i siku, Duża mu pomaga. Ale jak jest głodny to potrafi krzyczeć ile sił w płucach, a Duża zaraz pędzi mu dać jeść, jak ja grzecznie informuję, że jestem głodny to słyszę, że mam czekać na obiad :evil:
Próbujemy go dokładnie obejrzeć, powąchać i dotknąć, ale Duża nas odgania bo Syska strasznie na niego nafukała i chciała mu przyłożyć łapka, ja tylko zaglądałem :oops:

Duża mówi, że to kot 8O
Obrazek Obrazek
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Czw maja 22, 2008 12:46

Ptachu,

Ty to masz zycie :roll:

Wiesz co? Na moje oko to jednak jest kot!
Moze sprobuj zaopiekowac sie tym...
no jednak kotem?

Mru wspierajacy bardzo
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Sob maja 24, 2008 9:17

Duża właśnie odkryła, że coś sie stało z moją połamaną łapką.
Zrobiła panikę i pakuje mnie do weterynarza :strach:

Ptachu przerażony

iwcia

Post » Sob maja 24, 2008 21:34

Nie jest dobrze, łapka spuchnięta stan zapalny, w poniedziałek Ptachu jedzie na konsultacje do chirurga.
Obawiamy się, że Ptaszkowy organizm odrzucił jedną z klamr, które ma w łapce po złamaniu :(

iwcia

Post » Śro maja 28, 2008 8:46

Co tam słychać u Ptaszka ? Pozdrawiamy Niuniu i Dionizy 8O

Bettie

Od: Pon sie 21, 2006 18:12

Post » Pt maja 30, 2008 13:32

No co ci ptachu jest , bo martwimy sie o ciebie bardzo . Pozdrawiaja koty z Wrocławia :lol:

Bettie

Post » Nie cze 01, 2008 11:03

Cześć Niuniu i Dyzio
Z moja łapką trochę lepiej, zaczyna się ładnie goić. Bardzo jestem z tego rad, bo inaczej czekała mnie operacja.
Jak Duża usłyszała co dokładnie trzeba będzie zrobić to zrobiło jej się słabo, a ja miałbym przez to przechodzić :strach: .

To coś małe to jednak kot, mieliście rację, teraz wygląda tak:
Obrazek
Mam nowego kolegę, ale na razie Duża trzyma go zamkniętego, bo dopiero jest odrobaczany. Duża go znalazła jak wracała od koleżanki, siedział w trawie przy asfaltowej drodze.
Mówi na niego Towarzysz Edward Gierek, w skrócie Edziu
Obrazek
A jest jeszce jeden, też na razie zamknięty, ale Duża mówi, że już w tym tygodniu jak doctorka pozwoli to zostanie wypuszczony i będę miał się z kim bawić :D
Obrazek

iwcia

Post » Wto cze 03, 2008 20:48

Nie bylo powiadomienia :evil:

Ptachu, Ptachu,

co z tym Kawkiem? :oops:
Chce sie z Toba zaprzyjaznic?

Mru zafrapowany bardzo
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Wto cze 03, 2008 21:10

Mru już wiesz, że nasza Duża dziś znalazła Pana Kawka.
Jechała samochodem, usłyszała skrzeczące kawki i zaczęła się rozglądać, nie wiem, po co :roll:
Zauważyła na chodniku leżącą małą Kawkę, podjechała w dogodnym miejscu się zatrzymać, bo oczywiście było wiadomo, że nie zostawi tej kawki. Zanim Duża podeszła do Pana Kawka, to jakaś inna obca podniosła go i przerzuciła przez płot.
Nasza Duża aż się zagotowała i zapytała tamta co ona robi, tamta powiedziała, że przecież ten ptak żyje to odleci. Nie powtórzę tego co Duża mówiła jak przełaziła przez ten płot po Pana Kawka, ale udało jej się i wyciągnęła go z tych krzaków za płotem :D .

Byliśmy żywo zainteresowani Panem Kawkiem, ale Duża w obawie o jego życie zawiozła go do dr Ewy.
My go tylko próbowaliśmy dokładnie obejrzeć :oops:

Ptachu niepocieszony

iwcia

Post » Wto cze 03, 2008 21:46

Faktycznie...

Wasza Duza chyba jest jednak złotoscerca, hę?

Mu zadumany

Dorota

Post » Czw cze 12, 2008 19:55

Mru, jaka złotoserca ona nie jest zdrowa :? .
Przyjechała dziś spóźniona, obiadek później wydała :evil: .
Przytaszczyła zakrytą klatko-łapkę i powiedziała, że idzie się zastrzelić, a jeszcze dodała, że nie cierpi dzieciorów :roll: .

Mamy nowego kota, Duża ją znalazła jak wracała od dr Ewy. Kotka jest młoda, bardzo wystraszona, przeraźliwie chuda i głodna, mało Dużej palca z jedzonkiem nie odgryzła.
Duża ją łapała prawie godzinę, bo strasznie jej przeszkadzała gromada dzieciaków, a kotka wystraszona to nie bardzo chciała podejść, do tego dzieciaki rzucały w nią kamieniami.
U nas jest hotel pod chmurką i kicia to pewnie pierwsza ofiara wakacyjnych wyjazdów :(
Ciekawe, co powie Duży jak wróci, już i tak było nas tak dużo, że nie dają sobie rady a tu jeszcze jedna do wykarmienia. Duża ma nadzieję, że się nie doliczy burych, bo głównie same buraski jesteśmy.

Ptachu z perspektywą zmniejszonych racji żywieniowych

iwcia

Post » Czw cze 12, 2008 20:02

Ptachu,

faktycznie - u Ciebie zawsze cos sie dzieje.
Bure jest najpiekniejsze (ja tez taki jestem),
ale nie liczylbym na to, ze Duzy Nowej Chudej nie zauwazy.
Biedna kocina...

Co do jedzonka, to pamietaj, ze zawsze mozna
jesc z innych miseczek, a nie tylko ze swojej.

Trzymam kciuki za Twoje racje zywnosciowe! :ok:

Mru

PS Jednak mialem racje: Złotoserca!

Dorota

Post » Czw cze 19, 2008 12:33

Cześc Ptachu , co tam nowego u Ciebie, pozdrawiamy Niuniu i Dyziek

Bettie

Post » Śro lip 02, 2008 13:20

Ptachu jesteś tam ????????

Bettie

[poprzednia][następna]