Płaczuś BIAŁACZKA!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto maja 13, 2008 13:03

puss pisze:- nie mam samochodu żeby zabrać ich do lecznicy, a na taksówki mnie nie stać (jeżdżenie tramwajem 3 razy z każdym kotem osobno mnie wykończy)
:(

Kiedy chcesz jechać na te testy?? Mogę Cię zawieźć, ale to zależy od tego o której godzinie?
W tygodniu najwcześniej o 17. Ja pracuje w Tarnowie Podgórnym trochę daleko, a pracę kończę o 16. Ewentualnie sobota rano.:)
Gdzie masz tą lecznicę?

Bardzo tanie testy mają. Ja płaciłam 90zł na Wojska Polskiego. :roll:
Obrazek

maggia

Od: Sob gru 02, 2006 12:13

Post » Wto maja 13, 2008 16:21

Ruru ma rację.10 zł to nie majątek,jak kilkadziesiąt osób wyśle,uzbiera się bezpieczna suma.Piszę bezpieczna,bo zapewni temu biedactwu nie tylko leczenie,ale i dobry domek tymczasowy u Puss.Potem będzie można spokojnie szukać stałego.Ja wyślę 10zł jak w cytowanym przez ruru wątku.Kto jeszcze? poproszę o numer konta.

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto maja 13, 2008 16:58

ja tez poproszę numer konta, myślę cały czas o Płaczku, chudzinek taki....
ObrazekObrazek

mumka27

Od: Pon gru 03, 2007 18:35

Post » Wto maja 13, 2008 17:48

ruru pisze:Proponuję, wyliczyć potrzebną kwotę i zrobić podobną akcję:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=75 ... sc&start=0

Myślę, że to naprawdę jest dobry pomysł!
Trzeba pomóc Płaczusiowi, żeby jak najszybciej trafił do Puss.

Poproszę o nr konta na pw.

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro maja 14, 2008 7:22

Można napisać w temacie o zbiórce pieniędzy.

ewar

Post » Śro maja 14, 2008 8:35

dziewczyny, tak wygląda oszacowanie kosztów

- testy na FIV/FeLV 3 x 65 zł - 195 zł
- szczepienie 2 x 70 zł - 140 zł

razem 335

obecnie mam deklarację na 320 złotych, czyli brakuje 15, które mogę dołożyć.

jeżeli u któregoś z kotów wyjdzie pozytywny FIV/FeLV, to kwestia szczepień pewnie odpadnie na razie... chociaż sama nie wiem... wybieramy się z Etką w sobotę do lecznicy, więc cierpliwości aż do soboty.

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Śro maja 14, 2008 9:37

puss pisze:dziewczyny, tak wygląda oszacowanie kosztów

- testy na FIV/FeLV 3 x 65 zł - 195 zł
- szczepienie 2 x 70 zł - 140 zł

razem 335

obecnie mam deklarację na 320 złotych, czyli brakuje 15, które mogę dołożyć.

jeżeli u któregoś z kotów wyjdzie pozytywny FIV/FeLV, to kwestia szczepień pewnie odpadnie na razie... chociaż sama nie wiem... wybieramy się z Etką w sobotę do lecznicy, więc cierpliwości aż do soboty.

wielkie kciuki za negatywy :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Śro maja 14, 2008 9:46

dziewczyny jesteście wszystkie :aniolek: naprawde nie wiem jak mam dziękować :1luvu:

byłam wczoraj ze 2 godziny u Płaczusia w szpitalu, wczoraj miał być ostatni zatrzyk pierwszej serii interferonu

od dziś 2 tygodnie przerwy, potem druga seria 5 zastrzyków (na szczęście na 4 zastrzyki zostanie z drugiego opakowania 10, za które wczoraj zapłaciłam) i wtedy weci chcą powtórzyc test, ewentualnie nastepna seria

Płaczus waży 2,25 kg... :( mecza go te biegunki, weci przypuszczają, że został czymś podtruty, jka mi zginął na kilka dni z pola widzenia. no i może to być troche gorsze samopoczucie po interferonie

bo jest przebadany zdłuż i wszerz i nic innego nie wychodzi poza białaczką

kupiłam mu wczoraj jescze intensiala (suche je tylko sensitivity, intesnial suchy nie podchodzi) i convalescenta, ma apetyt, barankuje, mruczy...kochany jest kocio!!!

dostał jeszcze taką bude kocią z pianki, żeby mu było ciepło i mięciutko i żeby kurcze mial wreszcie cos swojego, na dobry poczatek :ok:

dostaje kroplówki, scanumone, leki na wzocnienie, witaminy

dzis jade jeszcze po veratrum homaccord i mucosa compositum,zamówiłam wczoraj w aptece, może ta hoeopatia mu pomoze z tym biednym brzusiem...? nie wiem, sama nigdy tego nie stosowałm, nie mialam takiego problemu, ale spróbuje, może sie uda

dziekuję bardzo za pomoc finansowa :1luvu: zgodnie z obietnicą wysłałam puss 200 zł na testy, na razie naprawde nie dam rady wiecej..wczoraj poszły kolejne 400 zł (drugie op. interferonu,jedzonko, buda, kolejna morfologia), dziś 100 na te leki homeopatyczne....dobrze, że jest coś takiego jak debet :lol:

puss mam nadzieje, ze pieniążki dojdą szybciutko do Ciebie i bedzie mozna działać :D

na razie i tak na pewno tydzień kocio zostaje w szpitalu, chcą go mieć na oku z tymi biegunkami

a teraz kilka zdjeć biednej chudzinki z wczoraj, kocio jest brudny, ale teraz w gre wchodzą tylko lekkie przemycia gabką, nie można go kąpać na razie

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Śro maja 14, 2008 9:54

piękny kocurek i takibiedniusi :(

bardzo, bardzo prosimy o pomoc!
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Śro maja 14, 2008 9:59

maggia pisze:
puss pisze:- nie mam samochodu żeby zabrać ich do lecznicy, a na taksówki mnie nie stać (jeżdżenie tramwajem 3 razy z każdym kotem osobno mnie wykończy)

Kiedy chcesz jechać na te testy?? Mogę Cię zawieźć, ale to zależy od tego o której godzinie?
W tygodniu najwcześniej o 17. Ja pracuje w Tarnowie Podgórnym trochę daleko, a pracę kończę o 16. Ewentualnie sobota rano.:)
Gdzie masz tą lecznicę?

maggia, przeoczyłam tego posta, ale mam po prostu strasznie dużo roboty ostatnio i czytam właściwie tylko pw :oops:
póki co umówiłam się z Etką na sobotę rano. jeśli nie wypali, to odezwę się, okej?

no jakoś tak tanio ostatnio mają te testy... :roll:

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Śro maja 14, 2008 10:26

Kasiu, wypali naperwno sobota.
Mysle ze ok 9-10 podjedziemy razem...jak nie zalatewie opieki do Maji to wezmiemy ja ze soba. Mamy kombi to najwyzej kotki beda jechac w transporterach na pace.

Piotrek juz wie i sie zgadza byc naszym szoferem :) . Ustalimy godzine ( on jest spioch i nie wiem czy na 9 mi sie nie zbuntuje ;)

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Śro maja 14, 2008 10:28

puss pisze:
maggia pisze:

Gdzie masz tą lecznicę?

maggia, przeoczyłam tego posta, ale mam po prostu strasznie dużo roboty ostatnio i czytam właściwie tylko pw :oops:
póki co umówiłam się z Etką na sobotę rano. jeśli nie wypali, to odezwę się, okej?

no jakoś tak tanio ostatnio mają te testy... :roll:

Ok. :D
Obrazek

maggia

Od: Sob gru 02, 2006 12:13

Post » Śro maja 14, 2008 10:39

a czy może ktos pomóc milenap w zakupie drugiej dawki interferonu - to jest ok. 200zł

ja niestety nie moge pomóc finansowo, bo naprawde nie mam jak :(

wiem, że milenap wydała juz na Płaczka 1000 zł i praktycznie wszystko z debetu :(

kocurek jest na diecie, a to wiadomo kosztuje :? dostaje mase leków,
wszpitaliku jest już 3 tydzien i za to równiez będzie trzeba zapłacić!
czy ktos może pomóc?
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Śro maja 14, 2008 11:32

Aniu dziękuję :1luvu:

taka jest prawda, że nie podejrzewałam, że kocio bedzie tak chory, a leczenie i badania aż tak kosztowne... powoli przerasta to moje możliwosci finansowe...

do dziś wydałam ok. 1000 zł na wszystko, ale to już mój problem

martwi mnie co będzie dalej? na drugą serie potrzebujemy kolejne opakowanie interferonu (220 zł), czyli już trzecie, bo z tego akurat zostało nam tylko na 4 zastrzyki trzeciej serii

szpital-zapłace tylko za leki (kroplówki, scanumone, antybiotyki, witaminki itd)i kolejne testy i morfologie, na chwile obecną wszystkie badania zaplacone, ale to bedą leki z ok. 1 miesiąca razem... :? no i dietka dochodzi, je tylko weterynaryjna...

gdyby ktoś mógł pomóc, to byłabym super wdzieczna, bo koszty porazające...wiadomo, ze w domku tymczasowym kotek też bedzie wymagał większych kosztów niż "zwykły", a nie chce zostawić puss z problemem na głowie... :?
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Śro maja 14, 2008 17:01

No to jest ta akcja 10-złotowa?Poproszę o numer konta.

ewar

[poprzednia][następna]