Moi Drodzy. Wracam do tematu plakatu działkowego:
Treść plakatu mamy. Potrzebna pomoc grafika!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=75338&start=0
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Agalenora pisze: Potrzebna pomoc grafika!
Agalenora pisze: Skoro Urząd Miasta finansuje sterylki kotów wolnożyjących, to może warto byłoby pomyśleć o nakładaniu kar / mandatów na pseudokarmicieli nie godzących się na kastracje zwierząt wolno bytujacych? Celowo utrudniających pracę wolontariuszom?
A środki finansowe w ten sposob uzyskane przeznaczyć na... pomoc zwierzętom wolno żyjącym![]()
W koncu tego typu działania (utrudnianie kastracji, rozmnażanie kociąt) jest sprzeczne z polityką miasta, uniemozliwiające wdrożenie planu zapobiegania bezdomności...
Myślę o tym facecie. Myślę o rozmnażaczce na działkach.
Wiem, że to nowy projekt, rozmaiwałam z Panią z Wydziału Gospodarki Komunalnej UMŁ. Może urzędnicy będą otwarci na propozycje?
Agalenora pisze:tylko nie ma co zrobić z kociętami.![]()
![]()
czy znalazłby się ktoś kto dałby dom tymczasowy tym maluchom? proszę! postaram się, z całych sił, wytropić i wyłowić kocięta...
Trzeba się spieszyć![]()
pisiokot pisze:Agalenora, wczoraj w schronisku był tylko jeden maluszek. W tygodniu była ich ósemka, wszystkie poza tym jednym poszły do swoich domów. Dzisiaj pewnie i ten ostatni został adoptowany. Maluchy "schodzą" najszybciej, zostaną też w schronisku zaszczepione i odrobaczone. CoolCaty była dzisiaj w schronisku, pewnie potwierdzi, zapytaj, co sądzi o tym pomyśle.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Evilus, ewar, Google [Bot] i 447 gości