Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Etka pisze:Yenna widze ze mamy ten sam problem- moj kocur drapie moja 120 letnia szafke, juz mu odpuscilam i nie gonie - tak samo mowie na zdrowie
Co poradze ze on wlasnie ja lubi drapac.
Yenna pisze:(...) Aż tu nagle ni z tego ni z owego zadzwoniła do mnie znajoma, z informacją o Kici, że jej pani zmarła, a Kicia jest stara, rodzina tej pani jej nie chce i nikt z pytanych znajomych też nie chciał, bo "stara i się nie zaaklimatyzuje". No i powiedzieli, że albo ja Kicię wezmę, albo schron, a jak schron nie przyjmie, to do uśpienia. No więc to chyba oczywiste, że mogłam podjąć tylko jedną decyzję.
A staruszka się robi "rozgadana" - mruczy jak traktor, pomiaukuje i grucha do moich kapci jak tokujący gołąb
. I w ogóle chyba wychodzi z założenia, że jak człowiek już wreszcie wróci do domu, to absolutnie i bezwzględnie całą uwagę musi poświęcić kotu
. I wiecie co, to jest właśnie najpiękniejsze w kocie "po przejściach" - że jeśli tylko jest w pobliżu ręka do głaskania, to zupełnie nie ważna jest miska, zupełnie nieważnie i nieciekawe są wszelkie piłeczki, piórka, myszki i inne zabawki, bo nic nie jest ważniejsze od głasków
(..)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Silverblue i 193 gości