Niewidoma Kimberly - Orzeszka już w DT Łódź

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob maja 03, 2008 17:05

Kochanym cioteczkom śpieszę nieskromnie donieść, że Kimisia czuje się u nas baaardzo dobrze.
Je, śpi, bawi się, jest głaskana, całowana, noszona na rączkach :D a fakt, że ma za soba pierwsze "opeery" świadczy o tym, że dołączyła w pełni do grona kociach domowników :D Ale jak nie opitolić kota, który niespodziewanie ląduje człowiekowi z wysokości półtora metra na niczego się nie spodziewającej głowie :evil:
Wyjmowałam kucając ziemniaki z dolnego pojemnika z lodówki, a mała chciała wskoczyć na lodówkę i pomaszerować sobie dalej, na blat, w kierunku krojącego mięsa Dużego. No i wkroczyła dziarsko, ale prosto w otwór między lodówką a otwartymi szeroko drzwiczkami od lodówki :!: i zaliczyła lot prosty wprost na moją czaszkę :idea: Przepis na atak serca murowany :evil: Swoją drogę pięć sekund wcześniej postawiłam ją na podłodze 8O nie wiem jakim cudem tak szybko znalazła się na wspomnianej lodówce 8O
Poza tym uwielbia wieszanie się na żaluzjach :D tak cudownie brzęczą, zwłaszcza gdy się wyprostowawszy jak struna przejeżdża się łapkami z góry do dołu :evil: mniam ! zwłaszcza o piątej rano :evil: zaręczam wam, Duża zawsze wtedy wstanie :D
I fajnie jest się wdrapywać po rattanowej komodzie na samą górę, drrrapiąc przy wbijaniu się w nią pazurkami dla utrzymania równowagi, a po wdrapaniu się kierować się wprost pod ukochaną lampę Dużej. Lampa trącana słodką doopką Kimi kiwa się na boki, wydajac smutne dzwięki kojarzące się tylko i wyłacznie z jej natychmiastowym opadnięciem na podłogę i roztrzaskaniem, aaa :evil:
no i takie tam... :D

A od dwóch dni, po lekturze książki pod tytułem "Kot, który czytał wspak" zmałpowałyśmy pewna zabawę i ucinamy sobie z obopólną radością tak wdzięcznie opisane w tej książce partyjki pająka (kto czytał - ten wie :D ) Kimi jest zachwycona, zabawa jest przednia, na razie owe zabawy są hitem dla małej :D
no i tak nam się życie toczy :D
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Sob maja 03, 2008 17:51

Kimi, tak trzymać :twisted:
Obrazek Frania 03.01.2013 [*] na zawsze w moim sercu

madziaki

Od: Sob lip 15, 2006 16:21

Post » Sob maja 03, 2008 19:30

kochana Kimusia.....moje potworki też się wieszają na wszystkim co dynda....firanki odeszły w zapomnienie jak Chrumek-7kg się pobujał....
ObrazekObrazek

mumka27

Od: Pon gru 03, 2007 18:35

Post » Sob maja 03, 2008 22:55

Aniu, gratuluję :D To w ilości kociarstwa dogoniłaś mnie :wink:

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Nie maja 04, 2008 9:42

Głaski dla Kimusi i Wujów i Cioteczki Kici :!:

madziaki

Post » Nie maja 04, 2008 10:08

EVA2406 pisze:Aniu, gratuluję :D To w ilości kociarstwa dogoniłaś mnie :wink:

ale Ty Ewa masz dom i kawałek ogrodu (zazdrrroszczę jak nie wiem co :!: ), a my w tych czterech ścianach depczemy sobie ciągle po piętach i ogonach :(
no ale przez to chcąc nie chcąc jesteśmy stale w baaardzo bliskim kontakcie :D
wszystkim odwiedzającym nas kochanym cioteczkom Kimisia śle slodkie buziaki :D
Obrazek

pisiokot

Post » Nie maja 04, 2008 11:01

Głaski dla wesołej kotaczki
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Nie maja 04, 2008 12:26

pisiokot pisze:
ale Ty Ewa masz dom i kawałek ogrodu (zazdrrroszczę jak nie wiem co :!: ), a my w tych czterech ścianach depczemy sobie ciągle po piętach i ogonach :(
no ale przez to chcąc nie chcąc jesteśmy stale w baaardzo bliskim kontakcie :D
wszystkim odwiedzającym nas kochanym cioteczkom Kimisia śle slodkie buziaki :D

Tak, to prawda. Z tym kawałkiem to przesada, niestety. To jest kawałeczek, ale zawsze coś. Właśnie Karolek z resztą ferajny wyszły na świeżą trawę :) ( nie martw się, są pod opieką) i mam chwilę spokoju, bo nikt nie siedzi na klawiaturze i nie przysłania monitora :twisted:
Buziaki i głaski dla Kimisi i reszty futerek.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Nie maja 04, 2008 23:26

Aniu wygłaskaj Kimusię mocno, mocno i wycałuj :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon maja 05, 2008 18:55

co u Kimuni?
ObrazekObrazek

mumka27

Post » Śro maja 07, 2008 10:18

co u Kimi?
ObrazekObrazek

mumka27

Post » Śro maja 07, 2008 11:16

mumka27 pisze:co u Kimi?

Ano dobrze :D
Mała ładnie je, rośnie, chociaż w dalszym ciągu jest drobinką w porównaniu z resztą pisiokotów. Ale zaczyna wreszcie ważyć :wink: przedtem to było tylko futerko i kosteczki. Na brzusiu szybko odrasta sierść.
Dostosowała się już w pełni do zwyczajów domu, wie co-jak-gdzie-kiedy :D Rano grzecznie czeka aż Duża wstanie, nie miągwi nad uchem od piątej rano jak Rudzio :evil: ani nie lata po łóżku, po nas i okolicznych półkach z książkami jak Kajtek i Drops :evil: Bardzo to doceniam, kolejnego wyjca porannego i biegacza nie zniosłabym chyba :!:
Aczkolwiek panienka, co sobie zaplanuje, to na ogół zrobi.
Najkrócej mówiąc można stwierdzić, że jest grzecznym uparciuszkiem :D Np. zestawiona ze stołu na podłogę pomiaukuje do mnie, stojąc przy krześle, przewraca słodko oczami udając, że słucha, jak się do niej mówi: "Kimisiu, nie wchodź teraz na stół, panciusia je, bardzo Cię proszę" po czym wskorobuje się po krześle na stół i włazi mi w kanapkę łapką, którą sekundę temu grzebała w kuwecie aaa :evil:
Reszta rozpuszczonej bandy łazi po stole, ale jak jemy, nie wchodzą, wiedzą, że nie wolno (tylko Kajtek próbuje :evil: ). Co najwyżej siedzą na krzesłach obok, wyciągają łabędzie szyje i kikują, co na talerzach.

A Kimi swoje, mimo, że wie, co się do niej mówi, bo:
a) reaguje na swoje imię, więc wie, że mówię do niej
b) rozumie słowa "nie wolno".
ale co tam, "ja musię" i już :D

Wątek na Kociarni zamykamy, a kochane cioteczki, które bądą chciały wiedzieć, co u Kimi zapraszamy tu:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=60 ... sc&start=0
Obrazek

pisiokot

Post » Śro maja 07, 2008 11:33

słodki uparciuszek :D
ObrazekObrazek

mumka27

Post » Czw maja 08, 2008 18:13

pisiokot pisze:Wątek na Kociarni zamykamy, a kochane cioteczki, które bądą chciały wiedzieć, co u Kimi zapraszamy tu:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=60 ... sc&start=0

:dance: :dance2:

madziaki

[poprzednia]