Bunia lepiej:) Lusia chora:( Niunia i Gusia(FeLV+):(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 01, 2008 17:07

kasia86 pisze:
mb pisze:Powiedzmy, że tak :wink:
To znaczy mam wrażenie, że się połapałam :lol:

Nic się nie martw mb, to ja Ania piszę w Twoim i Anny 09 wątku :wink:

No właśnie do takiego wniosku doszłam, po przemyśleniach :lol:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Czw maja 01, 2008 17:33

mb pisze:Niektóre koty tak siusiają, ze szczęścia - bez względu na to, czy to koteczka, czy kocurek.
Myślę, że dobrze, że nie zmuszasz Kubisi do jeżdżenia na działkę. Wcale nie jest pewne, że przyzwyczaiłaby się i mógłby to być wyłącznie niepotrzebny stres.
Moja Kropcia uwielbia przebywać w ogródku, ale tylko wtedy, gdy drzwi są otwarte i może swobodnie wracać do domu. Gdy zamykam drzwi, a ona jest nadal na zewnątrz to wpada w panikę, że ma odwrót odcięty :( I przyzwyczajenie nie ma tu nic do rzeczy.

Masz rację że siusia ze szczęścia, i dlatego muszę zawsze uważać na nią :lol:

To Twoja Kropcia tak jak moja Kubisia, drzwi muszą być otwarte i ja gdzieś blisko. Na działce siedzi na progu altanki i mnie obserwuje, ale jak ino coś, to w tył zwrot i kota schowana. 8O Na trawce też biegała za motylkami, ale musi być cicho, bez żadnych obcych odgłosów, ale taka cisza należy już niestety do rzadkości. :(
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw maja 01, 2008 20:29

To jeśli moja siostra już opisała Kubisię to ja wstawię tu jeszcze te zdjęcia i dodam ,że Kubisia na początku bała się nawet jak ktoś w spodniach "dżinsowych" chodził.A co do tego ,że się trochę na uboczu trzyma-to też fakt-ale jak potrzeba to wie do czego służą pazurki-szczególnie jak sama zaczyna zaczepiać Frania naszego...A poza tym to jest taka kochana przylepka -oczywiście jak się niczego nie boi :D

Tu jest Kubisia na podłodze -o tak się boi :lol: (ps.miała się też nazywać Zuzia)
Obrazek

Tu znowu w koszyczku-trochę się nie mieści nasza kiciunia z piękną "pomazaną" łapeczką tylnią ,czego niestety nie widać na zdjęciu:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Czw maja 01, 2008 21:13

kasia86 pisze:To jeśli moja siostra już opisała Kubisię to ja wstawię tu jeszcze te zdjęcia i dodam ,że Kubisia na początku bała się nawet jak ktoś w spodniach "dżinsowych" chodził.
Tu znowu w koszyczku-trochę się nie mieści nasza kiciunia

Moje koty boją się szurających pantofli domowych :lol:
A Kubisia ma dużo wspólnego z moją Kropcią: Kropcia też ma prawie taki sam koszyczek, z którego wystaje na wszystkie strony :lol:

mb

Post » Czw maja 01, 2008 22:07

mb pisze:A Kubisia ma dużo wspólnego z moją Kropcią: Kropcia też ma prawie taki sam koszyczek, z którego wystaje na wszystkie strony :lol:

To nie jest wina Kubisi, że koszyczek nie urósł, przecież ona tam się mieściła i jeszcze luzy były :(
U mnie wszystkie koszyczki były zajęte przez koty, tam wcześniej było zdjęcie Miecia na stole w koszyczku :D
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt maja 02, 2008 18:40

I jak mijają Wam pierwsze dni maja?
Macie trochę słonka i ciepełka?

Znalazłam zdjęcie małego Miecia w koszyczku :D Super :lol:

mb

Post » Pt maja 02, 2008 22:02

Już wieczór, a tu nie ma żadnych wieści, jak Wm minął dzień :(

Pozdrawiam serdecznie i proszę wycałować kocie towarzystwo :D
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Sob maja 03, 2008 12:43

Wczoraj pracowaliśmy pilnie na balkonie przy przesadzaniu kwiatków w skrzynkach, kiciuszki bardzo mi pomagały :wink: a mała Kaśka najwięcej rwała sie do pracy. :lol:
Z kotkami to jest robota... :ryk: Na drugi raz podziękuję im za współpracę :oops:

Pozdrawiam wiosennie :D
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob maja 03, 2008 16:34

Ostatnio nie czytuję zbyt wielu wątków :oops: , więc dla mnie to prawdziwa niespodzianka :!: :D
Cudna z Orzechowców już u Ciebie :balony: :dance: :dance2: :balony:

Jesteś niesamowita :D

mb

Post » Sob maja 03, 2008 17:45

A to nasza kruszynka,zmęczona podróżą:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Na razie tylko tyle, bo nie chcemy jej stresować.
Śliczna prawda? :1luvu: :D :D :D
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob maja 03, 2008 19:56

kasia86 pisze:A to nasza kruszynka,zmęczona podróżą:

Prześliczna :love: :love: :love: Jakie futerko :!:
A jak słodziutko śpi, biedactwo :1luvu:

Wszystkiego najlepszego życzę całej gromadce w nowym składzie i Tobie na nowej drodze życia :D :lol:

A co na nowego domownika mówią :wink: pozostali?

mb

Post » Sob maja 03, 2008 21:05

Gratuluje piekna jest!
a co na to pozostale towarzystwo!
opowiadac prosze :D

Ewschen

Od: Sob mar 08, 2008 19:40

Post » Sob maja 03, 2008 22:56

mb pisze:
kasia86 pisze:A to nasza kruszynka,zmęczona podróżą:

Prześliczna :love: :love: :love: Jakie futerko :!:
A jak słodziutko śpi, biedactwo :1luvu:

Wszystkiego najlepszego życzę całej gromadce w nowym składzie i Tobie na nowej drodze życia :D :lol:

A co na nowego domownika mówią :wink: pozostali?

Ja się dołączam do zachwytów.. dziewczynka śliczna :1luvu: Gratuluję nowego domownika :D Nie pochwaliłaś się wcześniej, że gromadka się powiększy 8)
Ja tez jestem bardzo ciekawa, jak reszta towarzystwa przyjęła siostrzyczkę. Czekamy na wieści i więcej zdęć :D

Pozdrawiam serdecznie i prosze wymiziać całe towarzystwo w powiekszonym składzie :D
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Nie maja 04, 2008 10:49

Byliśmy właśnie u weta na drugiej dawce Zylexisu, we wtorek trzecia dawka.Malutka się boi, ale można ją przekupić głaskaniem-bo to uwielbia.W nocy pośturała po mieszkaniu, pojadła trochę suchego i zrobiła siusiu.Co do innych kotów to Kaśka najbardziej wyrczy (nie pamięta wół jak cielęciem był).Ogólnie nie jest źle-nawet Miecio z Kubisią chcą się już z nią zaprzyjaźnić,ale ona też pchyka...

Towarzystwo wymiziane-a najbardziej nowy domownik, który to uwielbia.
Pozdrawiamy wszystkie cioteczki i dziękujemy za pamięć o nas :D
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie maja 04, 2008 14:47

kasia86 pisze:W nocy pośturała po mieszkaniu, pojadła trochę suchego i zrobiła siusiu.Co do innych kotów to Kaśka najbardziej wyrczy (nie pamięta wół jak cielęciem był).Ogólnie nie jest źle-nawet Miecio z Kubisią chcą się już z nią zaprzyjaźnić,ale ona też pchyka...

Obrazek

Kapitalne zdjęcie :ryk: Macie tam niezłą rozrywkę dzisiaj :lol:

To świetnie, że kicia nieźle już się czuje w swoim nowym domu.
A Kasia ma charakterek :lol: Ciekawe, czy wszystkie Kaśki są takie ostre :lol:

Przesyłam mizianki i głaski dla całej Siódemki, a dla Cudnej (czy będzie mieć nowe imię :?: ) - podwójną dawkę mizianek :D

mb

[poprzednia][następna]