Bombilla ma DOM!!! :D :D :D gratulujemy dokocenia, mb!!! :))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 01, 2008 8:41

To zapowiada się pracowity weekend :wink: tylko ciekawe w jakim stopniu podejmą to wyzwanie kiciunie? :smiech3:
Chyba tylko ograniczą się do kontrolowania tego co Pańcia ich już zrobi :lol:

Pozdrawiam cieplutko i życzę przyjemnej pracy :)
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw maja 01, 2008 9:14

kasia86 pisze:To zapowiada się pracowity weekend :wink: tylko ciekawe w jakim stopniu podejmą to wyzwanie kiciunie? :smiech3:
Chyba tylko ograniczą się do kontrolowania tego co Pańcia ich już zrobi :lol:

Pozdrawiam cieplutko i życzę przyjemnej pracy :)

Dziękuję za pozdrowienia i życzenia - rano myślałam, że mi się dzisiaj "upiecze" :wink: , bo trochę popadało. Teraz jednak wypogadza się, więc przygotowuję się psychicznie do działania (bo jakoś "leń" we mnie dzisiaj wstąpił :lol: )
A koty bardzo lubią, kiedy to robię: gonitwy, polowania, tarzania i bieganie mi prawie po palcach ze skakaniem przeze mnie włącznie :lol: , co bardzo urozmaica tę nudną czynność :lol:

Przesyłam pierwszomajowe pozdrowienia Tobie i takie same :wink: mizianki dla cudnej Szóstki :D

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Czw maja 01, 2008 9:35

Witamy i pozdrawiamy serdecznie na początku długiego weekendu :D U Was zapowiada sie dla niektórych pracowicie, a dla niektórych atrakcyjnie :D
W czasie koszenia trawy uważaj na dziewczynki, abyś którejś z nich nie przystrzygła :wink: A kiedy będziecie wypoczywały po pełnym atrakcji pobycie w ogródku, wymiziaj solidnie dziewczynki :D
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Czw maja 01, 2008 17:23

anna09 pisze:W czasie koszenia trawy uważaj na dziewczynki, abyś którejś z nich nie przystrzygła :wink: A kiedy będziecie wypoczywały po pełnym atrakcji pobycie w ogródku, wymiziaj solidnie dziewczynki :D

Zawsze muszę uważać na Kaśkę, bo ona akurat wtedy musi mi włazić pod narzędzie - niebezpieczne, bo ze względu na to, że teren nie jest uporządkowany i wyrównany, nie można tego robić żadną kosą ani tym bardziej kosiarką i ścinam trawę sekatorem :lol: Idzie to bardzo szybko i dodatkowo jest fantastycznym ćwiczeniem na mięśnie ramion i klatki piersiowej :ryk:
A dzisiaj byłam w tak doskonałej formie, że w ciągu godziny wystrzygłam połowę ogródka, zapakowałam trawę do worków i wyrzuciłam, zanim zaczęło padać :lol: Koty dzielnie mi pomagały: Kasia wsadzała ogon po sekator :lol: , Kropcia badała jakość koszenia, a Bisia widząc, że ścinam w pobliżu jej ulubionego miejsca, udała się przezornie na drugą stronę, gdzie tak wyprażyła się do słońca w wysokiej trawie, że na koniec poszła paść w cieniu :lol: Mruśka, która odbyła spacerek o poranku, oczywiście już spała.
Dziewczyny dziękują za mizianki :D

mb

Post » Czw maja 01, 2008 20:13

Ja też muszę uważać na moje koty kiedy wycinam trawę nożyczkami, coby ogona albo łapki nie uciąć.
Ale Ty jesteś bystrzacha z tym wycinaniem 8O mnie to zaraz ręka boli i odciski mi sie robią. :( A muszę to zrobić ręcznie bo kosiarką nie wszędzie dojadę.
Ale widzisz jak Ci Twoje dziewczynki pomagały :) chociaż nie byłaś sama, a to dużo :D
A Twoja Mrusia, to tak jak moja Lusia, w dzień śpi a w nocy chodzi i śtura :lol:

Dużo mizianek dla przepracowanych dziewczynek, a dla Ciebie wyrazy uznania, za tak szybkie uwinięcie się z robotą. :D
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Czw maja 01, 2008 21:22

Dziękuję za wyrazy uznania, a dziewczyny - za mizianki :lol:

kasia86 pisze:A Twoja Mrusia, to tak jak moja Lusia, w dzień śpi a w nocy chodzi i śtura :lol:

Mruśka robi dokładnie to samo :lol: Dodatkowo, co chwilę przechodzi mi po głowie, ocierając brzuszek o moją twarz, dzięki czemu przez całą noc mam nos i oczy zapchane futrem :lol:

mb

Post » Czw maja 01, 2008 22:34

A ja ciągle Ci, MB, zazdroszczę tego ogródka...

No istny koci i ludzki raj!

Ja mam niby duży balkon, ale jakoś nie potrafię go używać... Wychodzi na wschód, więc słonce mamy tam głównie wtedy, jak śpię (czyli do południa :wink: ). Ten duży balkon służy mi w zasadzie tylko do suszenia prania w sezonie i do tego, żeby osłaniać mi okna przed zmoczeniem gdy pada deszcz... No i bardzo ułatwia mycie okien. A Zuzia lubi obserwować przez okno siadające na nim czasem wróbelki. Kwiatków nawet nie sadzę - codzienne podlewanie to zdecydowanie nie dla mnie... A w przy tym wszystkim najbardziej od korzystania z balkonu odstręcza mnie to, że Zuzia niestety boi się na nim przebywać. Ona po prostu koszmarnie boi się wszystkiego - w tym wychodzenia z domu, nawet na balkon... :( Biedactwo... No ale jutro zaczynami kurację kroplami Bacha zaleconymi przez Ryśkę - kto wie, może jeszcze wszystko się odmieni?

Pozdrowionka i mizianki!!! :D
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Czw maja 01, 2008 22:56

grrr... pisze:A ja ciągle Ci, MB, zazdroszczę tego ogródka...

Witaj w klubie zazdroszczących MB ogródka :D Fajnie, że jest nas więcej :lol:

Życzymy Wam spokojnej nocy i kolorowych snów :D
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Czw maja 01, 2008 23:05

anna09 pisze:

Oj, na pewno jest nas dużo, dużo więcej... 8)

Dzięki i spokojnej nocki! :D
Obrazek

grrr...

Post » Pt maja 02, 2008 8:15

grrr... pisze:
anna09 pisze:

Oj, na pewno jest nas dużo, dużo więcej... 8)

Dzięki i spokojnej nocki! :D

Oj, uzbierałoby sie trochę tych zazdroszczących :oops:

A ja witam w piątkowy poranek :D
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt maja 02, 2008 9:35

Nie będę zaprzeczać - taki ogródek to niezła rzecz :D
Np. letni, lipcowy poranek, w ogródku panuje jeszcze miły chłodek, niebo niebieskie, pachnie ziemia i roślinki, parzy sobie czlowiek świeżutką kawę i... nie, nie będę znęcać się nad Wami :lol:

grrr... pisze:Ja mam niby duży balkon, ale jakoś nie potrafię go używać... Wychodzi na wschód, więc słonce mamy tam głównie wtedy, jak śpię (czyli do południa :wink: ). Ten duży balkon służy mi w zasadzie tylko do suszenia prania w sezonie i do tego, żeby osłaniać mi okna przed zmoczeniem gdy pada deszcz... No i bardzo ułatwia mycie okien. A Zuzia lubi obserwować przez okno siadające na nim czasem wróbelki. Kwiatków nawet nie sadzę - codzienne podlewanie to zdecydowanie nie dla mnie... A w przy tym wszystkim najbardziej od korzystania z balkonu odstręcza mnie to, że Zuzia niestety boi się na nim przebywać.

Ale taki balkon od wschodu też ma swoje plusy: w upalne, letnie dni, po południu na takim balkonie jest już przyjemnie. Można sobie posiedzieć z mrożoną kawą albo lodami albo wermutem z lodem (rozmarzyłam się :wink: ). Ja w poprzednich mieszkaniach miałam mały balkon od zachodu, bez zadaszenia, na ostatnim 3-cim piętrze. W lecie można było na nim pobyć tylko przed południem. Po południu było okropnie. A potem miałam mieszkanie na 10-tym piętrze, od południa i balkon tak strasznie się tam nagrzewał, że można było na nim zemdleć z gorąca. A jak było chłodniej, to prawie zawsze wiało nieprzyjemnie. Ostatnio miałam balkon na parterze, usytuowany od ruchliwej strony bloku, gdzie się człowiek czuł, jakby był na przystanku tramwajowym.
A jedyne kwiatki doniczkowe czy skrzynkowe, jakie mi się kiedykolwiek udały, to były kaktusy :lol:
Tak mi się wydaje, że gdyby na tym balkonie postawić stoliczek i krzesełka, zrobić "kocie" zabezpieczenie, trzymać drzwi balkonowe otwarte, to ten balkon sam by się "zaużywał". A i Zuzia, widząc, że Duzi tam przebywają, może nabrałaby odwagi.
W każdym razie trzymamy kciuki i kciuczki :wink: za kurację kroplami Bacha :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
I przesyłamy Wszytkim kotkom i ich Pańciom majowe, radosne pozdrowienia, a kotkom dodatkowo głaski i miazianki :D

mb

Post » Pt maja 02, 2008 10:55

Bardzo dziękujemy z kciuki, pozdrowienia, głaski i mizianki! :D Pozdrawiamy równie serdecznie! A dziewczynkom oczywiście przekaż proszę mizianki ode mnie. :D
Obrazek

grrr...

Post » Pt maja 02, 2008 16:13

grrr... pisze:Bardzo dziękujemy z kciuki, pozdrowienia, głaski i mizianki! :D Pozdrawiamy równie serdecznie! A dziewczynkom oczywiście przekaż proszę mizianki ode mnie. :D

Mizianki przekazałam - zostały przyjęte z wielkim zadowoleniem :D

mb

Post » Pt maja 02, 2008 18:28

I na koniec dnia - trochę fotek majowych kotów :D,
ze słonecznymi pozdrowieniami dla wszystkich Oglądaczy :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

mb

Post » Pt maja 02, 2008 20:19

Ale im dobrze w tej trawce :)
Widać że kotki szczęśliwe, jeszcze żeby tak zawsze pogoda dopisywała, to byłaby pełnia szczęścia :D

A Bisia jak sie czuje? Unormowało się?

Pozdrawiam i życzę dobrej nocki :D
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]