Dwa mlode kotki czekaja na dom. Myszka i 3 kociaki-w DOMU

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw kwi 24, 2008 19:27 Dwa mlode kotki czekaja na dom. Myszka i 3 kociaki-w DOMU

Na dom czekaja dwa kocurki urodzone 5 maja 2008roku:

1. Lulek, kotek do ktorego od samego poczatku mam wiele serca
Lulek to wspanialy kot, reaguje na swoje imie, uwielbia pieszczoty
slodki przytulak
ma komplet szczepien
jest kastrowany

Lulinek :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

wiecej zdjec viewtopic.php?p=5113420#p5113420

2. Kocurek Maksim
sliczny burasio, troszke na dystans do obcych, ale gdy da mu sie troszke czasu na "zbadanie obcych" to daje sie wyglaskac
dotrzymuje kroku czarno bialemu Miszy, razem ciagle cos kombinuja
ma komplet szczpien
jest kastrowany

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MYSZKA

Na wsi kobieta miala dom i zagrode, gdy sprzedala gospodarstwo 4 koty zostaly bez domu, wsrod nich Myszka - kotka w zaawansowanej ciazy.
Zyczliwi sasiedzi radzili by "ubic" koty :evil:
ktos inny doradzil schronisko...
Zadzwonila do mnie Hund proszac o pomoc, wiedzialam ze kotka w ciazy nie powinna trafic do zywieckiego schroniska, do jednej kociarni z doroslymi kotami, gdzie nie ma warunkow by miala spokoj i by ona i maluchy byly bezpiecznie. O kk i innych chorobach nie wspominajac.. :roll:
Wszystkie pozostale koty zostaly zabrane do kliniki, po kastracjach/sterylizacjach, beda odddanie do adopcji.

Myszka jest u mnie juz tydzien. To slodka kocica o fajnym charakterze :)
Uwielbia ludzkie dlonie, non stop ociera sie o nogi zataczajac petle, z lewej.. z prawej.. z prawej.. z lewej...
jest kuwetkowa, nie stwarza zadnych problemow
bardzo trudno bylo mi ja obfotografowac, bo kotka absolutnie nie chciala byc na dystans :roll:

Oto mamuska-Myszka

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Prosze o pomoc dla kotki i wkrotce dla jej dzieci rowniez.
Ostatnio edytowano Nie sie 22, 2010 19:58 przez natur11, łącznie edytowano 17 razy
Pamiętam :( Migosiu, Okruszko, Masieńko, Maurycy, Sasza [']
Moja Paciunia ['] :(

natur11

Od: Śro sie 23, 2006 22:41

Post » Czw kwi 24, 2008 20:08

Rzeczywiście podobna do Migo...
Kurcze, gdyby nie ty... To jest straszne.
Taka śliczna kicia...
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Pt kwi 25, 2008 1:22

widać ze zdjęć, że ciąża jest już wysoka, ale może jeszcze nie jest za późno na kastrację aborcyjną? Wydaje mi się, że to lepsze wyjście niż odchowywanie małych...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt kwi 25, 2008 1:42

kastrację aborcyjną można wykonać nawet kilka dni przed porodem. to lepsze wyjście niż pozwolenie jej urodzić. tyle kotów szuka domu...

Lilithian

Od: Sob lut 10, 2007 22:35

Post » Pt kwi 25, 2008 7:51

nie mnie decydowac czy koty maja zyc czy nie

nie poznalam jeszcze weta, ktory w tak wysokiej ciazy chcialby przeprowadzic sterylke i eutanazje kilku kociat

temat jest drazliwy i przedyskutowany wielokrotnie
Pamiętam :( Migosiu, Okruszko, Masieńko, Maurycy, Sasza [']
Moja Paciunia ['] :(

natur11

Od: Śro sie 23, 2006 22:41

Post » Pon kwi 28, 2008 23:58

a jak się miewa Myszka? brzuchol na podłodze więc może nawet już niańczycie maluszki? :wink:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto kwi 29, 2008 7:57

Przepraszam, że się wtrącam, ale od kiedy na stole umarła mi kotka (w wysokiej ciąży), jestem przeciwna sterylkom na tym etapie. Może lepiej uśpić ślepy miot, zostawiając jednego malucha... no, nie wiem.

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Wto kwi 29, 2008 10:19

gosiar pisze:Przepraszam, że się wtrącam, ale od kiedy na stole umarła mi kotka (w wysokiej ciąży), jestem przeciwna sterylkom na tym etapie. Może lepiej uśpić ślepy miot, zostawiając jednego malucha... no, nie wiem.

osobiście nie potrafiłabym wybrać: ty będziesz żył a ty nie.

Jolu, będzie dobrze

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto kwi 29, 2008 10:28

Nie no, racja. Mi chodzilo tylko o to, ze na tym etapie moze to sie skonczyc dla kici zle.

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Wto kwi 29, 2008 18:21

gosiar pisze:Nie no, racja. Mi chodzilo tylko o to, ze na tym etapie moze to sie skonczyc dla kici zle.

skoro już przy tym jesteśmy- tak samo poród może się źle skończyć, i coraz częściej tak się właśnie kończy. I też mam na to przykłady. Najlepiej w ogóle nie dopuszczać do takich sytuacji, tylko że w tym przypadku nikt z nas nie miał na nią wpływu.

A osobiście bym maluchy uśpiła, wszystkie.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto kwi 29, 2008 19:58

Ta dyskusja naprawdę nie ma tutaj sensu.
Chyba w tym wątku chodzi o szukanie dobrego domku dla Myszki, a nie o przerzucanie się argumentami za czy przeciw.
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Wto kwi 29, 2008 20:15

znieczulenie ogólne ZAWSZE jest ryzykiem. idąc tym tropem każda starylizacja jest zagrożeniem wiec nie sterylizujmy w ogóle -.-

kociakom jest wszystko jedno czy zostaną uśpione tuż przed porodem czy tuż po porodzie. tylko kotka sie namęczy. w późnej ciąży naczynia krwionośne doprowadzające krew do macicy są duże i łatwo je podwiązać. doswiadczony lekarz nie będzie miał z tym problemu

kotu najbardziej potrzebny jest dom.

Lilithian

Od: Sob lut 10, 2007 22:35

Post » Śro kwi 30, 2008 7:38

doświadczony...nawet mi sie nie chce komentować tego....skoro Jola_K zdecydowała że przygarnie kicie i chce jej pomóc urodzic i odchowac małe to po co ta dyskusja o aborcjach i usypianiu? ciagle to samo i nic to nie daje po za nie potrzebnymi dyskusjami, decyduje ten kto przygarnia kota.
ObrazekObrazek

mumka27

Od: Pon gru 03, 2007 18:35

Post » Śro kwi 30, 2008 7:42

:evil:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro kwi 30, 2008 7:45

Jola_K pisze:
nie poznalam jeszcze weta, ktory w tak wysokiej ciazy chcialby przeprowadzic sterylke i eutanazje kilku kociat

ja poznałam

służę namiarami
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

[następna]