POTRZEBNE DS 6płochliwych maluchów do adopcji+ 3nowe+2domowe

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro kwi 23, 2008 21:28 Re: ocenianie innych

Jura pisze:
Boo77 pisze:Olej te komentarze. Są nic nie warte.

Kto dał Ci prawo oceniania innych w ten sposób? Hamuj.

Uważasz, że komentarz w stylu - "metody hitlerowskie" - jest coś wart?

Jeśli ktoś musi przyhamować, to może to właśnie Ty spróbuj.

A skoro tak bardzo lubisz odsyłać innych, żeby sprawdzili, co np. znaczy netykieta, to może wczytaj się w dość ciekawą lekturkę -

http://pl.wikipedia.org/wiki/Trolling

- powinieneś znaleźć coś dla siebie.

To tyle komentarzy do Twoich wypowiedzi.

A pozostałym osobom odwiedzających ten wątek zalecam ignorowanie wypowiedzi Jury i niedostarczanie pożywki.

W tym wątku powinniśmy się zastanowić, jak pomóc Kasi i kociakom z Brzegu.

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Śro kwi 23, 2008 21:31 pomoc

dzikus pisze:A swoimi wypowiedziami, takie moje zdanie, właśnie przeszkadzasz :(

Prawdziwa cnota krytyki się nie boi... :roll:
Pozdrawiam,
Jura.
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=72565&postdays=0&postorder=asc]Obrazek
[/url]

Jura

Od: Wto lut 26, 2008 23:30

Post » Śro kwi 23, 2008 21:44 Re: ocenianie innych

-Buffy- pisze:Uważasz, że komentarz w stylu - "metody hitlerowskie" - jest coś wart?

Jeśli ktoś musi przyhamować, to może to właśnie Ty spróbuj.

Dobrze, przyhamuję. Chciałem tylko w dosadny sposób zwrócić uwagę na zabijanie bezbronnych stworzeń.

-Buffy- pisze:A skoro tak bardzo lubisz odsyłać innych, żeby sprawdzili, co np. znaczy netykieta, to może wczytaj się w dość ciekawą lekturkę -

http://pl.wikipedia.org/wiki/Trolling

- powinieneś znaleźć coś dla siebie.

Nie lubię innych odsyłać. Zrobiłem to raz w odpowiedzi na atak na moją osobę. A trollowanie polega na zamierzonym wpływaniu na innych użytkowników w celu ich ośmieszenia lub obrażenia. Nikogo nie ośmieszyłem ani nie obraziłem. Jeżeli ktoś poczuł się urażony - choć nie wiem czym - przepraszam.

-Buffy- pisze:W tym wątku powinniśmy się zastanowić, jak pomóc Kasi i kociakom z Brzegu.

Słusznie. Szkoda, że jedna niewinna wydawałoby się wypowiedź rozmyła temat.
Pozdrawiam,
Jura.
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=72565&postdays=0&postorder=asc]Obrazek
[/url]

Jura

Od: Wto lut 26, 2008 23:30

Post » Czw kwi 24, 2008 9:21

Jura, możesz sobie już darować?!

Zamiast komentarzy od czapy, spróbuj pomoć na tyle ile możesz i NA TYM WŁAŚNIE WĄTKU wspomagaj CHOCIAŻ PODNOSZENIEM, jeśli nie masz innego pomysłu!
Jeśli zależy Ci na znalezieniu domów dla tych kociąt - to rób to, a nie rozmywaj się w dysputach o ortografii, netykiecie itp.

Zbyt trudne?
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Czw kwi 24, 2008 13:20

Do góry!
Opole - DT posterylne poszukiwane!
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Czw kwi 24, 2008 16:40

Brzeg prosi o pomoc dla kotów.

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Czw kwi 24, 2008 22:00

hop do góry :idea:

Kto może pomóc Kasi i kotom z Brzegu?
ObrazekObrazekObrazek

Zirael

Od: Pt kwi 18, 2008 21:29

Post » Czw kwi 24, 2008 22:58 Re: ocenianie innych

joshua_ada pisze:Kasiu79, nie zamykaj proszę wątku! Wątek to szansa na pomoc, na wsparcie, na znalezienie DT lub DS.
Kasiu79 - jesteśmy z Tobą!!! Ja na odległość, ale jestem!

że ja jestem, to już od dawna wiadomo :) ale to podkreślę jeszcze raz.

Do krytyków:
- eutanazja jest czymś bolesnym. Śmierć głodowa - także, rozszarpanie przez psa - także.

zgadzam się co do 2 ostatnich, natomiast ostatnio w kontekście pewnego skandalu koleżanka pytała weterynarzy o eutanazję ślepych miotów i dowiedziała się, że bolesna jest głównie dla wykonującego, w sensie psychiki, usypiane zwierzę nic nie czuje.

Dla wielu karmicieli wiąże się z dylematem, poruszeniem sumienia, dramatycznym przeżyciem. Nie jest tylko technicznym zabiegiem. Proponuję: zapobiegnijcie eutanazji, roześlijcie po znajomych wici, że są koty do adopcji, może macie wolny weekend, przyjedziecie do Opola i pomożecie dokarmiać kocięta? Może załóżcie wątek i szukajcie domu dla nich? Do skutku.

moim zdaniem eutanazja w sytuacji opisywanej przez Kasię jest najlepszym wyjściem - z tego co pisze nie jest w stanie przechować nawet 1 kotki przez tydzień (za co absolutnie nikt do niej nie ma pretensji), tym bardziej więc 10 lub więcej kociąt, a te kocięta albo na cmentarzu nie przeżyją miesiąca (i czeka je śmierć dużo gorsza od zastrzyku), a te co przeżyją mogą rozmnażać się dalej. W miejscu, gdzie koty nie są mile widziane, to często wyrok śmierci przez otrucie.

- też widzę problemy Kasi79 z ortografią i jest to męczące przy czytaniu, ale ponieważ są one tak poważne, zakładam, że są ku temu powody i że ciężko to zmienić. Jednak to nie jest najważniejsze na forum!

dokładnie, ja to po prostu ignoruję, Kasia pisze zrozumiale, robi wspaniałą rzecz i to jest najważniejsze, a nie ortografia.

Kasiu, nie zamykaj wątku!

przychylam się do tej prośby, nie pozwalaj się zniechęcić, jestem (a chyba z czystym sumieniem mogę napisać JESTEŚMY) z Tobą!

Jura pisze:
Boo77 pisze:Tak, chce by nie było więcej bezdomnych kotów.

Ja też. Ale nie hitlerowskimi metodami.

jestem germanistką, i wydaje mi się, że lepiej od Ciebie wiem, kim był i co kazał robić (bo sam się tym nie parał) Hitler. Proponuję zajrzeć do polecanej przez siebie Wikipedii i sprawdzić. Proponuję pod hasłem NAZIZM albo III RZESZA NIEMIECKA.
Dlaczego porównanie jest nietrafione, to już wyjaśniłam, a że jest obraźliwe, to wie już przeciętne dziecko w podstawówce. Netykieta?

zym innym jest np. przerywanie cierpienia a czym innym uganianie się za miotem w celu jego uśpienia. Musimy myśleć i o dzieciach i mamie, która z pewnością by ich szukała. Tylko my wiedzielibyśmy, że nadaremno :cry:

1. nie wyrywaj mojej pierwotnej wypowiedzi na ten temat z kontekstu
2. napisałam wyżej już w tym poście, dlaczego uśpienie jest lepsze i dla maluchów w tym położeniu, zapraszam też na film z mojego podpisu, powie więcej niż słowa
3. kotka dostałaby zastrzyk na zatrzymanie laktacji, po krótkim czasie zapomniałaby mówiąc ludzkimi kategoriami, że kiedykolwiek miała potomstwo; to nie człowiek, który całe życie czuje się związany ze swoimi dziećmi! kotka nie wie, że jest w ciąży, nie wie też, co to znaczy chcieć mieć dzieci czy je stracić.

Jura pisze:Może te szanse nie są takie małe, skoro nadal jest tyle bezdomnych kotów... Prawda Kya, ale lepsza bieda niż śmierć :(

to jest wybór wyłącznie pomiędzy śmiercią a śmiercią- czy z głodu, chorób, z rąk złych ludzi, czy przez bezbolesny zastrzyk.
znacznie ponad połowa urodzonych na tzw. wolności kociąt umiera w ciągu roku w okropnych męczarniach. Zauważ też, że sporo bezdomnych kotów to takie "w pierwszym pokoleniu", wyrzucone z domów bądź zabłąkane i zdziczałe.
A bezdomnych kotów jest na szczęście coraz mniej, i oby tak dalej.

Jura pisze:
Boo77 pisze:jest ogromna różnica w noworodku jeszcze ślepym a już rozwiniętym kotem.

Powiedz mi proszę, jaka - bo ja jej nie widzę.

ślepy miot nie ma jeszcze w pełni rozwiniętego układu nerwowego, znacznie słabiej reaguje na bodźce i tylko na podstawowe, do tego nie jest świadom życia.

Boo77 pisze:Boo, nie rozmawiamy o usypianiu kotów cierpiących z bólu. Takim trzeba ulżyć. Rozmawiamy o zabijaniu nowonarodzonych, zdrowych, chętnych do życia i ciekawych świata żywych istot...

jw. nie masz pewności, czy ślepy kociak jest zdrowy (a bywa z tym różnie), ślepy miot nie jest ciekaw świata ani chętny do życia- to nie ten etap, co wyjaśniłam oczko wyżej.

Jura pisze:
kasia79 pisze:pozatym nie bronie nikomu wyrażać swoje opinie ,powiedziałam tylko ze nie trzeba odrazu wszystkich krytykować

Jeżeli chodzi o mnie, nie krytykowałem Ciebie, tylko osobę, która namawiała Cię do zabijania kotów. I nikogo więcej.

tylko że ta osoba właśnie Ci odpisała, obalając wszystkie argumenty i tzw. argumenty, poza tym jakoś się PW od Ciebie nie doczekałam, ale wbijania Kasi (dlaczego nie mnie, w kontekście cytowanej wypowiedzi) w podłogę, także za rzeczy, na które nie ma wpływu, jak dysortografia (co nie zmienia faktu, że masz rację co do roli znajomości i stosowania zasad poprawnego pisania), i owszem. A ja zdania na temat usypiania miotów nie zmienię, od dawna mam takie samo.

Jura pisze:Dobrze, przyhamuję. Chciałem tylko w dosadny sposób zwrócić uwagę na zabijanie bezbronnych stworzeń.

a ja w dosadny sposób odpowiem: nie lubię, jak ktoś wypowiada się o czymś, na czym się nie zna, bądź zna niewystarczająco, wyrywając dodatkowo informacje z kontekstu.

Nikogo nie ośmieszyłem ani nie obraziłem. Jeżeli ktoś poczuł się urażony - choć nie wiem czym - przepraszam.

jak nie wiesz czym, to wczytaj się w moją wypowiedź o Hitlerze... ja obrażalska nie jestem, ale to nie o mnie świadczą takie komentarze, tylko o komentującym.

Słusznie. Szkoda, że jedna niewinna wydawałoby się wypowiedź rozmyła temat.

tyle, że ta moja wypowiedź NALEŻY DO TEMATU. I ja ją podtrzymuję. Zapraszam na pw, jeśli coś jeszcze nie jest w temacie usypiania jasne.

powyższe w ramach ustosunkowywania się do burzy, którą nieświadomie wywołałam, na koniec jeszcze dodam, że kibicuję Kasi z całego serca, mam nadzieję, że kotki uda się wykastrować PRZED porodem i uniknąć dylematów, i obiecuję podnosić wątek ilekroć będę na forum :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt kwi 25, 2008 7:51

Nie będę już robić cytatów z cytatów :)

Podpisuję się wszystkimi kończynami pod każdym słowem XAgiX!

Myślę, że Jura nie widział kociąt które tracą oczy w wyniku herpesa, nie mogą jeść przez calicivirozę nie wspomnę o długiej i koszmarnej śmierci przy panleukopenii. Nie ma o tym pojęcia :( A jeśli ma, to coś z uczuciami jest nie halo.

A co do określenia, w stosunku do moich poglądów, "hitlerowskie metody" to myślę, że można by było nawet pozwać oczerniającego do sądu...
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Pt kwi 25, 2008 8:27

Przyłączam się ponownie do Waszego zdania.

I wracam do tytułu: DT posterylne poszukiwane! Pilnie!
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Pt kwi 25, 2008 11:45

do góry :idea:
ObrazekObrazekObrazek

Zirael

Post » Sob kwi 26, 2008 15:38

Są jakieś chętne DT? Halooo?
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Sob kwi 26, 2008 20:08

przypominamy się wszystkim na pierwszej stronie
ObrazekObrazekObrazek

Zirael

Post » Nie kwi 27, 2008 0:39

Boo77 pisze:Nie będę już robić cytatów z cytatów :)

Podpisuję się wszystkimi kończynami pod każdym słowem XAgiX!

nie ukrywam, że bardzo mi miło :) niezły artykuł na długość mi wyszedł ;)

Myślę, że Jura nie widział kociąt które tracą oczy w wyniku herpesa, nie mogą jeść przez calicivirozę nie wspomnę o długiej i koszmarnej śmierci przy panleukopenii. Nie ma o tym pojęcia :( A jeśli ma, to coś z uczuciami jest nie halo.

myślę, że zwyczajnie nie wie pewnych rzeczy, lepiej zrobi, jak się nauczy, niż jak dalej będzie obrażał innych nie znając tematu.

A co do określenia, w stosunku do moich poglądów, "hitlerowskie metody" to myślę, że można by było nawet pozwać oczerniającego do sądu...

jak już napisałam- to nie o mnie i nie o moich poglądach, a tym bardziej kulturze świadczy takie określenie- sam sobie wystawił świadectwo, nie najlepsze zresztą.

a wątek do góry! :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie kwi 27, 2008 17:17

Do góry!
DT posterylkowe!
Obrazek Obrazek

joshua_ada

[poprzednia][następna]