Pomocy w złapaniu kotki, co miesiąc ma małe!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 26, 2008 17:46 Pomocy w złapaniu kotki, co miesiąc ma małe!

Dzisiaj od sąsiadki z działki dowiedziałam się że w jej bloku mieszka sobie kotka. Kotka jest dzika, nie podchodzi do nikogo, przychodzi codziennie na jedzenie, śpi w piwnicy, o ile jakiś "uczynny" sąsiad nie pozamyka okienek. Kotka dostawała tabletki hormonalne, ale nieraz zniknęła na dłużej i przyszła już "po fakcie".
Sąsiadka jest zrozpaczona bo już kolejny raz musiała zabrać kocięta i zanieść do uśpienia.
Kotkę trzeba złapać i wysterylizować.

No i teraz problem polega na tym, że potrzebuje pozyczyć klatkę-łapkę oraz potrzebuję pomocy osoby, która ma doświadczenie w łapaniu dzikusa.

To pilne, zaraz kotka znowu zajdzie w ciąże... :cry:

Kotka jest w Pabianicach k.Łodzi.

modliszka

Od: Wto lut 14, 2006 19:12

Post » Sob kwi 26, 2008 19:23

Klatkę - łapkę myślę, że da się zorganizować :oops: annskr pewnie pożyczy, choć nie chcę składać obietnicy, bo łapanek teraz sporo
A lecznicę masz, która wysterylizuję kotkę i co z rekonwalescencją po sterylce - masz gdzie kotkę przechować ?
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Nie kwi 27, 2008 10:31

Lecznica jest - w Łodzi i kotke przechowają, trzeba tylko wcześniej sie umówić.
Ewentualnie w schronisku pabianickim można by to zrobić.

Tylko nie wiem jak ją złapać...

modliszka

Post » Pon kwi 28, 2008 8:09

Modliszko, spytaj o klatkę łapkę w pabianickim schronisku, na pewno mają, nasze są na północy Łodzi i cały czas "w pracy"

Albo w tej lecznicy, o której wspominasz - może mają klatkę, może znają kogoś z klatką w okolicy?

Jak nie da rady, będziemy kombinować
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw maja 01, 2008 17:04

Jakieś nowe wieści ?
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Czw maja 01, 2008 21:38

Ważne!!!
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Śro maja 07, 2008 11:18

Modliszko, a w jakiej lecznicy kotka ma być sterylizowana? jeśli dysponujesz transportem, postaram się wyłuskać odrobinę czasu poniedzieli, raczej jakoś od rana, to pojedziemy na łapankę. mam klatkę łapkę. w jakich godzinach kotka jest dokarmiana?
Obrazek

Karoluch

Od: Wto maja 01, 2007 22:50

Post » Śro maja 07, 2008 12:25

Mogę pomóc w transporcie do Sowy, ale z samą łapanką to chyba nie dam rady :oops: bo widziałaś nasze starania ostatnim razem. :oops:
Jak by co, to pisz na pw :)
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Śro maja 07, 2008 12:31

Klatki-łapki można wypożyczyć w Sowie.

Natomiast sterylki finansowane przez gminę są w lecznicy przy Piłsudskiego, gdzieś w rejonie dawnego Geanta - może tam byłoby Wam bliżej dojechać?
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Śro maja 07, 2008 12:47

w Sowie 80 złotych dla bezdomnych, a my dajemy jedzenie i żwirek na okres posterylkowy w lecznicy, ze 4 dni.
A na Piłsudskiego?
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Śro maja 07, 2008 13:03

kasia86 pisze:w Sowie 80 złotych dla bezdomnych, a my dajemy jedzenie i żwirek na okres posterylkowy w lecznicy, ze 4 dni.
A na Piłsudskiego?

Na Piłsudskiego z puli miejskich sterylek dla bezdomnych z kotów (płaci miasto), z kwitkiem z TOZ trzeba się zgłosić - tel do TOZ 250-51 29, dziś do 15tej mają dyżur.

kalewala

Post » Śro maja 07, 2008 13:08

To musimy czekać na Modliszkę, bo to ona jest prowadząca, a ja jestem ciemna :oops:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro maja 07, 2008 16:10

W pabianickim schronisku nie ma kociarni więc nie ma i klatki łapki (bywam tam dwa razy w tygodniu).

Co do sterylki - to planowałam żeby była to lecznica Sowa (z uwagi na przehotelowanie po operacji).
Czy na Piłsduskiego wysterylizuja takze jezeli nie jest to kotka z terenu Łodzi ? Jak to sie załatwia? nie mam pojęcia...

Kotka przychodzi codziennie ok godziny 11 rano na jedzenie. Dostaje raz dziennie, gdy rano nie dostanie to przychodzi tak ok 19. Ale lepsza pora na łapanie to rano (wg osoby dokarmiajacej) bo jest wtedy mniejszy ruch.

I jest jeszcze jeden problem - ja tylko pośrednicze, bo zostałam poproszona o pomoc. W tych godzinach dopołudniowych jestem wolna tylko właściwie w niedziele... :( Ta moja znajoma pani mogłaby pewnie dopołudnia i na pewno by uczestniczyła w akcji łapania...

Moge wszystkich ze soba skontaktowac, umówic sterylke, ale nie wiem co dalej... :roll:

modliszka

Post » Śro maja 07, 2008 17:22

mam klatkę łapkę, nie będzie potrzebna. Modliszko czy będziesz mogła wspomóc transportem? możemy wstępnie umówić się na przyszłą niedzielę?
Obrazek

Karoluch

Od: Wto maja 01, 2007 22:50

Post » Śro maja 07, 2008 19:00

Karoluch - jak najbardziej.
Transport to najmniejszy problem. Tylko ze nie wiem czy przyjma kotke do Sowy w niedziele... Same problemy.

Mysle ze klatka bedzie potrzebna, bo ta kotka do nikogo nie podchodzi na blizej niz kilka metrów.

A Tobie bardziej pasuje w tygodniu czy w niedziele? Ta pani sie obawia zeby ona znow nie była w ciązy, bo moze zniknąc gdzies.

modliszka

[następna]