Urwis,Kacper,Benio + Songo;)poznajemy koty z psem!foty!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 25, 2008 8:15

:love: :love: :love:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pt kwi 25, 2008 8:54

śliczne fotki!!!! :1luvu: :love: :love: :1luvu:
Obrazek

maggia

Od: Sob gru 02, 2006 12:13

Post » Pt kwi 25, 2008 9:16

Piękne foty , bo piekne koty :love:
Jak slicznie chłopcy wyglądają w szeleczkach :1luvu:
1 bryt, 2 dachówki, 3 devonki, 2 orienty, 2 azjaty, 1 kundelka i straszne kudłate MCO

FluszakPluszak

Od: Pt gru 08, 2006 0:28

Post » Pt kwi 25, 2008 9:22

Dziękuję dziewczyny :D

na Kacprze szeleczki dobrze leżą i ładnie w nich chodzi, natomiast na Benka nie mogę dopasować :roll:
Pierwsze, takie jak Kacpra tylko malutkie, są już mega za małe. Potem kupiłam te co widać na zdjęciach, ale te trzeba pilnować, bo potrafią się zsunąć i kotu wychodzą przednie łapki :evil:
Natomiast rozmiar Kacpra jest jeszcze na Benia trochę luźny, choć i tak myślę, że trzeba będzie po prostu drugie takie kupić. W końcu jeszcze trochę dorośnie :)

jeśli czas pozwoli, pójdziemy dziś na spacerek do sadu :)
Obrazek

Aktualnie - Kacper, Benuś, Songo, Myszka i pies Antonio!

catawba

Od: Czw kwi 26, 2007 9:28

Post » Pt kwi 25, 2008 19:27

Dzień dobry wieczór śliczne chłopaki :D
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Sob kwi 26, 2008 3:55

Witam bladym świtem...
Obrazek
...

CoToMa

Post » Sob kwi 26, 2008 5:57

Dzień dobry!!! :D

dziś z rańca tż poszedł do lasu, więc i mnie postawił na nogi :roll:
koty brykają jak kangury, a ja przecieram oczy ze zdziwienia, o której to koleżanka CoToMa wstaje 8O :D

wczoraj byliśmy z kotkami na spacerku :D w sadzie, na trawce i ogólnie po obiekcie :)
byłam w szoku, jak one ślicznie chodzą na smyczy 8O Kacper przeszedł całą drogę od stajni do domu, nawet po schodach się wdrapał, mimo, że nigdy przenigdy tędy nie szedł!!! 8O
ja nie wiem czy on tak szedł bo coś go "goniło" czy dlatego, że ja idę obok czy jeszcze z innego powodu, ale kot szedł na smyczy jak pies!!! :D Benuś jeszcze trochę się ślimaczył z tyłu z tżem, ale trzeba mu kupić lepsze szeleczki i też się nauczy :) na razie dobrze, że się trzyma Kacpra :D

w sadzie koty zapoznały się z roślinkami, stawem (Kacper nawet nie zauważył jak spacerował po wodzie 8O ) i Pokerem, a więc pieskiem.
Benuś się cały zjeżył jak wiewiórka, Kacper tylko ogon, ale bez paniki, a Poker nie wiedział jak przejść przez kraty kojca, żeby się z kumplami przywitać :D
Nie wiem za bardzo jak się zabrać za zapoznawanie chłopaków, bo prawdopodobnie od czerwca będziemy się przeprowadzać i Poker będzie mógł z nami w końcu zamieszkać, co się wiąże z ich wspólnym bytowaniem :)
Poker się wychowywał z kotami, więc nic im nie zrobi, jednak moje wypłochy mają prawo się go bać, bo jest duży i mega ruchliwy :D
wcale się nie dziwię, że się go bały, jak skakał na drzwi kojca i piszczał.. w końcu bydlę jest... :wink:
macie jakiś pomysł, jak powinno takie zapoznawanie przebiegać????
Obrazek

catawba

Post » Sob kwi 26, 2008 7:36

Dobry! :D

O zapoznawaniu z psem nie mam bladego pojęcia. :?

Zazsdroszczę, że w szelkach tak ładnie koty Twoje chodzą. :D
Muszę Polę nauczyć, już widzę, że będzie ciężko. Nawet nie pozwala sobie założyć szelek. :roll:
Obrazek

maggia

Od: Sob gru 02, 2006 12:13

Post » Sob kwi 26, 2008 8:10

Bry.. a ja mam pytanko, gdzie takie ładne szeleczki kacperkowe kupiłaś ? Szukam dla moich chłopców, bo planuję wspólne wypady na łono natury :)
Obrazek
Obrazek

cassidy

Od: Śro paź 25, 2006 13:14

Post » Sob kwi 26, 2008 8:21

maggia pisze:Dobry! :D

O zapoznawaniu z psem nie mam bladego pojęcia. :?

Zazsdroszczę, że w szelkach tak ładnie koty Twoje chodzą. :D
Muszę Polę nauczyć, już widzę, że będzie ciężko. Nawet nie pozwala sobie założyć szelek. :roll:

DObry Madziu! :)
Zakładania szelek uczyłam koty od małego, przy każdej wizycie u weta, więc są przyzwyczajone, choć niekoniecznie to lubią.. :twisted: zwłaszcza Benek, którego szelki paraliżują :lol: ale jak jest szansa pobiegania po trawce, to zapomina o szelkach i chodzi jak druh :D
Obrazek

catawba

Post » Sob kwi 26, 2008 8:26

cassidy pisze:Bry.. a ja mam pytanko, gdzie takie ładne szeleczki kacperkowe kupiłaś ? Szukam dla moich chłopców, bo planuję wspólne wypady na łono natury :)

Bry Madziu! :)
te szeleczki kupiłam w osiedlowym sklepie zoologicznym w Bydgoszczy :) sama teraz mam problem, bo potrzebuję jeszcze jedne, a nie mam kiedy tam dotrzeć w dzień roboczy ...
one są o tyle fajne, że są mocne, dobrze się trzymają, nie ma szans wyswobodzenia, a lepsze od tych typowo kocich, że opierają się na klacie, więc nie ciągną za szyję.
tamte wypróbowałam na Urwisie i średnio to lubiłam, bo jak trzeba było pociągnąć, to jednak szyjka obrywała.
a te pracują jak uprząż końska :D generalnie to chyba psie są na yorki czy coś..
tylko tu nigdzie takich nie mogę dostać, ani nawet w necie :roll:
Obrazek

catawba

Post » Sob kwi 26, 2008 22:53

catawba pisze:
cassidy pisze:Bry.. a ja mam pytanko, gdzie takie ładne szeleczki kacperkowe kupiłaś ? Szukam dla moich chłopców, bo planuję wspólne wypady na łono natury :)

te szeleczki kupiłam w osiedlowym sklepie zoologicznym w Bydgoszczy :) sama teraz mam problem, bo potrzebuję jeszcze jedne, a nie mam kiedy tam dotrzeć w dzień roboczy ...
one są o tyle fajne, że są mocne, dobrze się trzymają, nie ma szans wyswobodzenia, a lepsze od tych typowo kocich, że opierają się na klacie, więc nie ciągną za szyję.
tamte wypróbowałam na Urwisie i średnio to lubiłam, bo jak trzeba było pociągnąć, to jednak szyjka obrywała.
a te pracują jak uprząż końska :D generalnie to chyba psie są na yorki czy coś..

A jaka to firma ?
Widziałam dzisiaj w sklepie zoologicznym ferplast easy.. S oraz XS są :roll:
Obrazek
Obrazek

cassidy

Od: Śro paź 25, 2006 13:14

Post » Nie kwi 27, 2008 6:03

cassidy pisze:
catawba pisze:

A jaka to firma ?
Widziałam dzisiaj w sklepie zoologicznym ferplast easy.. S oraz XS są :roll:

Nie mam pojęcia jaka firma, bo w sklepie pojedynczo wisiały, bez żadnego opakowania. są chyba z weluru, czerwone lub czarne, z cekinami lub bez :)
pechowo, bo sama teraz nie mogę znaleźć drugich dla siebie. chyba będę musiała jechać do Bydzi.. :roll: :wink:
Obrazek

catawba

Post » Nie kwi 27, 2008 6:06

Doberek!!! :)

ja znów w niedzielę o świcie przy kompie... :roll: :wink:

nadal proszę o jakieś wskazówki co do poznawania kotów z psem, jakby ktoś miał doświadczenie.. :D
Obrazek

catawba

Post » Nie kwi 27, 2008 7:41

Witam z bólem głowy...
Obrazek

U mnie zapoznawania kotów z psami lub odwrotnie jakoś tak samo wychodziło...
...

CoToMa

[poprzednia][następna]