Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Prosimy o zamknięcie wątku!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto kwi 22, 2008 13:29

Joasiuuuu, a długo się potem pozbywałaś czarnych kłaczków z tej białej bluzeczki?? :twisted:

smoczyca3g

Od: Pon kwi 07, 2008 11:24

Post » Śro kwi 23, 2008 8:22

smoczyca3g pisze:Joasiuuuu, a długo się potem pozbywałaś czarnych kłaczków z tej białej bluzeczki?? :twisted:

A czy to ważne? Przecież miłość wymaga poświęceń 8)

Joasia
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Śro kwi 23, 2008 8:39

Pomysł na dzisiejszy wpis podsunęła mi Monostra, która w tamtym tygodniu zachwyciła się fotką Kropki umieszczoną na schemacie krzaczku genealogicznego:
Monostra pisze:Na tym zdjęciu Kropki dopiero zwróciłam uwagę, jak ona ma pięknie rozłożone kolory na gorsie :1luvu:

Muszę przyznać, że bardzo lubię tą fotkę, gdyż moim zdaniem udało mi się uchwycić na niej cały charakter Kropki. Jakoś tak się złożyło, że do tej pory w tym wątku było stosunkowo mało wpisów na jej temat. Częściej przewija się Milka, Frodo i Sznycek. A przecież Kropka to niekwestionowana przywódczyni mojego kociego stadka. Dominuje zdecydowanie nad Panem Frodo i Milką (Sznyc to już za stary wyga, żeby dać się zdominować komukolwiek ;-) ).

Kropka często zaczyna swój dzień od pokazania kto rządzi w domu. Milka i Frodo na dzień dobry zostają przez nią pogonieni po całym mieszkaniu i porządnie popodgryzani. Tym sposobem już na stracie dnia każdy musi przypomnieć sobie swoją pozycję w stadzie :twisted: .

Generalnie żadne wydarzenie w życiu naszego ludzko-kociego stada nie może mieć miejsca bez osobistego nadzoru Kropki. Asystuje ona przy każdej domowej czynności. Ze mną przesadza kwiaty, z Michałem robi kawę itd. Pierwsza kontroluje siatki z zakupami, pomaga przy otwieraniu paczek. To ona najczęściej z wszystkich kotów wyciąga łapę w geście „dawaj, pokaż, muszę natychmiast sprawdzić i powąchać” ;-) :

Obrazek

Kropka nie jest typem miziaka, który koniecznie musi spać w łóżku Dużych, ale gdy w weekendy mamy więcej czasu, by spokojnie posiedzieć, Kropa lubi zająć kolana któregoś z nas, rozmruczeć się i wywalić brzuszek do głaskania :D . W jej przypadku takie sceny jak ta poniżej, kiedy Kropka ufnie trzyma łapkę w naszych dłoniach, szczególnie nas wzruszają, bo zdarzają się rzadziej, niż w przypadku pozostałej trójki.

Obrazek
Obrazek

O Kropce żadne z nas nie może powiedzieć „mój kot”, bo ona, jak na rasowego przywódcę przystało, sprawiedliwie, po połowie obdziela nas swoimi względami.

Kropka bez wątpienia jest najbardziej zadowolona, gdy ma całe swoje stado w zasięgu wzroku. Nie przepada za wizytami naszych gości, a obcych kotów nienawidzi. W przypadku tych pierwszych, jak dotychczas tylko dwóm osobom okazała sympatię. Pozwoliła wymiziać się (nawet po brzuszku 8O ) forumowej Azis oraz poszła spać do łóżka Gauki1 8O 8O 8O (być może wyczuła słabość Gauki do szylkretek ;-) ).
Dominujący charakter Kropki objawiał się szczególnie wtedy, gdy w domu były koty na tymczasie. Podczas, gdy Milka i Frodo przyjmowali nowych umiarkowanie wylewnie, Kropka całym swoim zachowaniem pokazywała intruzom jak ich nie znosi. Przy tymczasowej Zapałce niechęć Kropki do obcych osiągnęła apogeum – moje stado pod jej wpływem zaszczuło buraskę i sprawiło, że musiałam odwieźć ją z powrotem na wieś, by tam doczekała swojego domu. Nie muszę chyba dodawać, że gdy obce koty znajdowały nowe domy i opuszczały nasze mieszkanie, nie było szczęśliwszego kota pod słońcem :lol: . Jak ręką odjął kończyły się Kropkowe fochy. Po wyadoptowaniu Zapałki postanowiłam, że więcej nie zdecyduję się na użyczenie domu tymczasowym kotom. Ich pobyt kosztuje zbyt wiele nerwów i Kropkę, i nas. W tej kwestii musiałam podporządkować się mojej małej drużynowej ;-) .

Pod wpływem obserwacji władczego charakteru Kropki, nie raz nasuwała mi się refleksja, że chciałabym w życiu być choć w połowie tak pewna siebie i asertywna jak ona ;-) .

Gdybym miała jakoś podpisać zdjęcie, które zwróciło uwagę Monostry, napisałabym tak:
"Panie i Panowie, w moim stadzie królowa jest tylko jedna!"

Obrazek

Joasia
Ostatnio edytowano Śro kwi 23, 2008 8:53 przez JoasiaS, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek

JoasiaS

Post » Śro kwi 23, 2008 8:46

Jak tu się zajrzy z rana, to zaraz dzień się lepszy i pogodniejszy robi.
A jakbyś tak nie miała pomysłu na następny odcinek to ja tak nieśmiało przypominam o miotle :lol:
Dorta
[/img]
Obrazek
Aresku , byłes ze mną 17 lat. Niby długo , a jednak krótko . Ale pewnie zawsze byłoby za krótko.

Dorta

Od: Sob cze 23, 2007 15:39

Post » Śro kwi 23, 2008 8:50

Dorta pisze:A jakbyś tak nie miała pomysłu na następny odcinek to ja tak nieśmiało przypominam o miotle :lol:

Wszystko w swoim czasie 8)

Joasia
Obrazek

JoasiaS

Post » Śro kwi 23, 2008 9:14

cudo... :love:
ale nadal darzę niewypowiedzianym uczuciem Frodixa, szczególnie jak pokazuje ogon sterczacy w trawie :1luvu:
poza tym na zdjęciach brak szczegółów, na których mozna by było zawiesić oko. Upatruję w tym celowe działanie JS tudzież jej TŻta :evil:
(nie po gramatycznemu, ale wiadomo o co chodzi)
ObrazekObrazek

olaxiss

Od: Pt lip 06, 2007 17:15

Post » Śro kwi 23, 2008 9:40

KRÓLOWA!!! zdecydowanie!! :king:

smoczyca3g

Od: Pon kwi 07, 2008 11:24

Post » Śro kwi 23, 2008 9:56

Królowa cudna! Ma charakterek porządnej kociej baby :)

olaxiss pisze:poza tym na zdjęciach brak szczegółów, na których mozna by było zawiesić oko. Upatruję w tym celowe działanie JS tudzież jej TŻta :evil:

Możesz spróbować odcyfrować z ostatniego zdjęcia, jakich kosmetyków Joasia używa :lol: .
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Śro kwi 23, 2008 10:10

Monostra pisze:
olaxiss pisze:poza tym na zdjęciach brak szczegółów, na których mozna by było zawiesić oko. Upatruję w tym celowe działanie JS tudzież jej TŻta :evil:

Możesz spróbować odcyfrować z ostatniego zdjęcia, jakich kosmetyków Joasia używa :lol: .

Poza tym oficjalnie dedykuję ci wszystkie oberwane uchwyty szafek z wczorajszych fotek :twisted:

Joasia
Obrazek

JoasiaS

Post » Śro kwi 23, 2008 10:36

JoasiaS pisze:
Monostra pisze:

Poza tym oficjalnie dedykuję ci wszystkie oberwane uchwyty szafek z wczorajszych fotek :twisted:

Joasia

W łazienkę nie wchodzę :roll: :wink:
A wczoraj skupiłam sie zbytnio na Sznycelku... :oops:
Ale widzę, że Wielkie Siostry czuwają :lol:
Joasiu, w domu docelowym kociaki jeśli nie pourywają uchwytów to napewno wyczeszą dywan pazurkami :twisted: jak Julka... :lol:
Przeciez dom to nie muzeum :smiech3:
ObrazekObrazek

olaxiss

Od: Pt lip 06, 2007 17:15

Post » Śro kwi 23, 2008 10:38

Joasia chyba zacznie używać fotoszopa żeby zamazywać tło dla co niektórych cioć :lol:

Królowa przecudna :king: mam słabość do szylkretek i tri :flowerkitty:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Czw kwi 24, 2008 7:13

? ? ?

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Czw kwi 24, 2008 7:36

:?: :?: :?:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw kwi 24, 2008 8:48

Dziś się martwię... Udało mi się złapać siurki Frodo do badania kontrolnego. Zawiozłam je do laboratorium. Wyniki będą ok. 14-tej. Martwię się, bo mocz nie wyglądał ładnie. Miałam wrażenie, że jest tam krew... :cry:

Joasia
Obrazek

JoasiaS

Post » Czw kwi 24, 2008 8:55

:ok::ok:
:ok::ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

[poprzednia][następna]