Witaj
Stefanka74 pisze:szczepienia – kiedy, jakie ile i ZA ile
pierwsze szczepienia to wet zaleci, dorosle koty co roku, czasem rzadziej, maluchy na poczatku czesciej, nie wiem za ile
- zastrzyki p-ciążowe – te same pytania co powyżej
Najzdrowiej i najtaniej (biorac pod uwage, ze po zastrzykach i tak przewaznie sie musi - wykastrowac kicie jak dojdzie do letnosci, czyli kolo roku, poltora albo w ogole przysposobic juz dorosla wykastrowana (ja mam takie dwie

- ewentualne podróże pociągiem – klatka, to jasne- ale te podróże trwają ok. 4 godzin! A jak kot będzie musiał ten tego???:)
Przygotowac sobie nalezy torebeczki foliowe i tentego usunac w klopie pkpowym. Niektore koty wola poczekac az dojada na miejsce
- jak z „zapachami”? Gdzie właściwie najlepiej taką kuwetkę ustawić, coby sobie kotek w spokoju tam tego, ale żeby się po całym domu nie niosło:)-uprzedzam, że w łazience nie mam miejsca:)
u mnie akurat soi w lazience ale wiem, ze sa domy gdzie stoi na przyklad w kuchni. Przy dobrze dobranym piasku zapach jest praktycznie tylko w momencie zalatwiania sie.
- czy kotka można nauczyć jakoś sensownie poruszać się na smyczy, w autobusach, tramwajach itd... coby grzecznie siedział...nie chcę, żeby moja kotka siedziała tylko w domu, i noska na dwór wyściubić nie mogła...no ale, żeby mogła, to musi być nauczona nie uciekać...:/
czasem mozna czasem nie. Brak doswiadczen wlasnych

- a jeśli kota nie będę chciała męczyć podróżami, to czy mogę ją zostawić w domu od piątku do niedzieli z michą żarcią, piciem i świeżym piaseczkiem?
jesli to nie bedzie calkiem maly kociak to mozesz, choc pewnie bedzie mu smutno. Jakby to mialo sie zdarzac czesto to rozwaz wziecie dwoch kotow, bedzie im razniej.
- a jak będę ją brać do domu na święta, gdzie już jedna kotka urzęduje, to mi się nie pozjadają przez te parę dni??
to by trzeba przetestowac. Trudno powiedziec. Moga sie mijac a moze byc 3 wojna swiatowa, dobrze byloby miec mozliwosc odizolowania.
Ha pytań nie mało, ale wszystkie dla mnie istotne. Będę wdzięczna za pomoc w przygotowaniu się na nowego mieszkańca mojego domu:)
no to jeszcze o zabezpieczeniach okienno balkonowych napomkne