Moj kolega Rysiek z pracy jst absolutnie zakochany w Rusie. Nadal mu inne imie Max Otto von Stierlitz (ale jest to imie adekwatne do poprzedniego:
Stirlitz (właśc. Max Otto von Stierlitz, w oryginale ros. Штирлиц) - główny bohater radzieckiego serialu telewizyjnego pod tytułem Siedemnaście mgnień wiosny. Prawdziwe nazwisko Stirlitza to Maksym Maksymowicz Isajew, jako radziecki szpieg w randze SS-Standartenführera pracuje w Głównym Urzędzie Bezpieczeństwa Rzeszy (RSHA) w Berlinie. Serial powstał jako adaptacja powieści Juliana Siemionowa pod tym samym tytułem. Łącznie Siemionow napisał 12 powieści o Stirlitzu.
Wlasnie mialam telefon, ze Stierlitz zwiedza mieszkanie, probuje wskoczyc na 2,5 metrowa szafe.... i wskoczyl, znalazl tam pudelko i sie w nim ulozyl. Przedtem w pracy zwiedzil kilka pokoi i wlazl pod kaloryfery, i... chwilowo juz nie jest bialym kotem

Bylysmy takze w domku Pumki u mojego drugiego kolegi. Rano niezle mnie nastraszl, bo nie umial Pumki znalezc. W nocy Pumka walczyla z kocurem, a potem sie zaszyla w schowku pod szafka kuchenna. Jest mocno przestraszona, a kocur Tupo jej nie lubi.
Oczywiscie mialysmy z Ko_da ze soba Rusa, bo jechalysmy ze schronu, wiec zwiedzil dzis takze to mieszkanie. Wszedzie chetnie wskakuje i uwielbia okna. To zainteresowany wszystkim lazik, a innych kotow w ogole nie zauwaza. Pumka syczala, Tupo sie stroszyl, a on nic. Rus vel Stierlitz wyglada jak blizniak Tupo