MWKR - SZCZECIN 12/13 kwiecień 2008r

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Pon kwi 14, 2008 11:14

kesja pisze: uważam że duzo miejsca mieli wystawcy w kwadratowych sektorach,

:D i taki zamysł mieliśmy ,by Wystawcom było wygodnie !!! dużo przestrzeni w sektorach ,gdzie moga poruszać się swobodnie,gdzie mogą odpowiednio kota przygotować ,gdzie przebywają cały dzień !!!
Wystawy są w pierwszej kolejności dla wystawców ....w drugiej dla zwiedzających (niestety :D)
Nie spodziewaliśmy sie na prawobrzeżu Szczecina (jak to mówią szczecinianie - "sypialni" miasta) takiego zainteresowania kotami :D
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Pon kwi 14, 2008 11:23

Moze nie będe obiektywna, bo lubię bardzo organizatorow wystawy w Szczecinie, ale mnie sie podobało bardzo. Tłok był do wybaczenia.
Roman jak zwykle pieknie opowiadał o kotach i dlatego okolice ringu gromadziły tylu słuchaczy. Marzenka dzielnie pilnowała aby niepowolane osoby nie plątały sie tam gdzie nie wolno.
Gratuluję pomysłu nagrodzenia wszystkich biorących udział w wystawie kastratow. Brawo.
Dla mnie jak zwylke było w Was fajnie i szkoda, ze w przyszlym roku już nie bedzie wystawy.

Kesja w roli stewarda wypadła super, mimo, ze to dopiero jej druga wystawa.
bo los tak naprawdę często się uśmiecha, trzeba tylko ten uśmiech dostrzec i na niego odpowiedzieć

Enya

Od: Czw paź 23, 2003 12:30

Post » Pon kwi 14, 2008 11:50

Enya pisze:Gratuluję pomysłu nagrodzenia wszystkich biorących udział w wystawie kastratow. Brawo.
.

szkoda,że było ich tylko 19 :D

danunka

Post » Pon kwi 14, 2008 13:41

i taki zamysł mieliśmy ,by Wystawcom było wygodnie !!! dużo przestrzeni w sektorach ,gdzie moga poruszać się swobodnie,gdzie mogą odpowiednio kota przygotować ,gdzie przebywają cały dzień !!!

dlatego o tym napisałam, bo uważam to za ogromny pozytyw tej wystawy :)
Zosia i dwie brytki- Foebe i Cherry

kesja

Od: Pon sie 15, 2005 9:06

Post » Pon kwi 14, 2008 14:56

a ja pieknie dziekuje za wystawe, byłam pierwszy raz na kociej i mimo duzej liczby osób napodziwiałam sie do woli..szczególnie brytki (bułeczki :wink: ) podbiły moje serce :D

saranna

Od: Śro mar 19, 2008 15:35

Post » Pon kwi 14, 2008 15:13 Re: wrazenia z wystawy

rudolfrudy pisze:Drodzy Hodowcy, a przede wszystkim Organizatorzy!

Bylem, widzialem, gratuluje zwyciezcom. Szczegolne wrazenie zrobily na mnie Bengale i Main Coony.

Ale pytanie i prosba na przyszlosc: dlaczego znowu bylo tak ciasno? Przeciez to stres dla zwierzat i niewygoda dla ludzi przeciskajacych sie obok siebie i klatek. Po ubieglorocznym "Slowianianie" myslalem, ze juz sie wiecej nie wybiore na wystawe w Szczecinie. Wybralem sie, bo przeczytalem, ze MTS, pomyslalem: duza hala, bedzie przestrzen, wygoda, bedzie mozna spokojnie poogladac kocie pieknosci. A tu rozczarowanie: byl tylko kawalek hali i moze nie bylo tak ciasno jak w Slowianinie. ale nie byly to warunki komfortowe. Czy na prawde organizatorow nie stac (przeciez odwiedzajacy placa za bilety, a hodowcy chyba tez wnosza oplate za wystawiane zwierzeta) na wynajecie wiekszej powierzchni? Pomyslcie o tym juz na przyszly rok.

Organizowałeś wystawę ,pokaz .... ?
Nie zawsze organizatorzy mają wpływ na ,,warunki komfortowe,,
Wydatki na organizację wystawy ,to nie tylko hala :wink:

dimka

Od: Pon sty 09, 2006 9:40

Post » Pon kwi 14, 2008 15:36

A dlaczego za rok nie będzie wystawy w Szczecinie? :o

martha23

Od: Śro kwi 11, 2007 19:26

Post » Pon kwi 14, 2008 17:51

Coz, to tylko takie moje refleksje powystawowe. Organzowalem w zyciu juz nie jedno (choc akurat nie wystawy) i zdaje sobie sprawe, ze to nie jest takie proste. Ale czytajac, ze w tym roku wystawa w hali MTS, mialem nadzieje na nieco wieksza przestrzen, takze dla publicznosci.

No wlasnie, a dlaczego w przyszlym roku wystawy w Szczecinie nie bedzie?

rudolfrudy

Od: Śro sie 23, 2006 22:00

Post » Pon kwi 14, 2008 18:36

rudolfrudy pisze:Coz, to tylko takie moje refleksje powystawowe. Ale czytajac, ze w tym roku wystawa w hali MTS, mialem nadzieje na nieco wieksza przestrzen, takze dla publicznosci.

reflekse - refleksjami ,ale cóż my mamy powiedzieć ??
kolejny rok - nieudana walka z Urzędem Miasta :(
Włodarze miasta Szczecina nie uważają Międzynarodowej Wystawy Kotów za "promocję miasta" 8O

Szczecin jest "cieniutki" w hale wystawowe - na dobrą sprawę jest tylko ta jedna na MTS-ach,Jest to ogromne gmaszysko,które można dostosować do imprez oddzielając je ścianami działowymi.Cena wynajęcia kawałka hali jest ogromna - tam nawet kosztuje (w zł) wynajęcie krzesła :D

No cóz trudno się mówi - niech kosztuje .Zarezerwowalismy w zeszłym roku przepiekną halę-salę tzw.balową z marmurowa posadzką, ze szklanym dachem. W środę przed wystawą poinformowano nas ,ze muszą nam zmienić halę ,bo.... UM Szczecina organizuje imprezę i ....
ręce nam opadły ,po chwili sięgały juz do telefonów do Radia i TVP ( nasi medialni sponsorzy ) żeby nagłośnić to wszystko.
Pani dyrektor MTS była bardzo zażenowana ,ale mus to mus.

Jak widać było - oddzielono nam część hali,ładnie udekorowano ... no i na szczęście wystawa sie odbyła :-) ,ale juz o godz,18.30 natychmiast należało opuścic halę,bo do sąsiedniej części zjeżdżali się goście UM. Ma byc cichutko .Klatki zostały ,bałagan został ,który musimy uprzątnąć w środę.

A tak juz dla żartu opowiem historyjke sprzed hali - staliśmy obok samochodu ,w którym w transporterkach były nasz koty.Jakaś przesympatyczna grupa elegancko ubranych ludzi zdążających na imprezę miejską chciała koniecznie zobaczyć koty. Pokazalismy im nasze kiciuchy- i zapytałam dlaczego nie byli na wystawie - tyle cudnych innych kotów było wystawianych. Na to jedna z pań odpowiedziała ,że "mało było reklamy na ten temat"
Chyba byłam bardzo zmęczona i zgorzkniała bo odpowiedziałam całej grupie " Jacy włodarze miasta, taka reklama"

a dlaczego nie będzie ? w przyszłym roku :-( to niestety już nie temat na forum :-)

danunka

Post » Pon kwi 14, 2008 18:57

danunka pisze:" Jacy włodarze miasta, taka reklama"

dobre :mrgreen:
Obrazek

kasiaaaaaa

Od: Sob cze 26, 2004 9:18

Post » Pon kwi 14, 2008 19:04

Teraz wszystko jasne. Znowu nasza genialna miejska "wladza". Dobrze zatem, ze bylo chociaz tak jak bylo :) Zatem wytrwalosci w walce z ludzka glupota zycze i wierze, ze i dla "kociego Szczecina" przyjda kiedys lepsze czasy. :)

rudolfrudy

Od: Śro sie 23, 2006 22:00

Post » Pon kwi 14, 2008 22:55

Aż słów brakuje na takich ludzi z takim podejściem. :x

martha23

Post » Śro kwi 16, 2008 9:54

Zdjęcia kociów z Wystawy autorstwa "caminady" :D

http://caminada.fotosik.pl/albumy/412054.html

danunka

Post » Nie kwi 20, 2008 13:03

Świetne zdjęcia:) bardzo ciekawe ujęcia kotów szczególnie na paru fotkach!

martha23

[poprzednia]