Orzeszki. Wkrótce startujemy z kociarnią.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 12, 2008 21:34

Przeklejam z tego wątku: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=73472

szamanka pisze:Możemy wziąć dwa najbiedniejsze do naszego przytuliska. Nie ma tu specjalnych warunków, jest bardzo ciasno ok. 80 kiciulek w trzypokojowym mieszkaniu ( plus inne zwierzęta ), ale będą miały całodobową opiekę i leczenie u weta. Możemy po nie podjechać do ok. 50-ciu km. od Opola - dalej nie, ponieważ nie mogę zostawić na dłużej zwierząt bez opieki.
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Sob kwi 12, 2008 21:34

wania71 pisze: - bo posłanka, to przydałyby się w innych schroniskach, w takich, gdzie jest dramatyczna sytuacja

nieeee, no faktycznie, bo tam to jest raj po prostu... :twisted: :twisted: :twisted:

przepraszam, że się tak uczepiłam tych posłanek :oops:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Sob kwi 12, 2008 21:42

:twisted: A co, nie wiedziałaś, że w Orzechowcach jest pełen "dobrobyt" i tylko jakieś nawiedzone kretynki robią niepotrzebnie raban nie wiadomo o co :evil:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Sob kwi 12, 2008 21:45

A po co im posłanka.
Przecież trzeba by je było czasem wyprać...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Nie kwi 13, 2008 8:03

8O 8O 8O
w jakim świecie tamci ludzie żyją... :roll:

mikrejsza

Od: Nie sty 20, 2008 13:14

Post » Nie kwi 13, 2008 8:10

w matrixie chyba.....mają jakis obraz w krzywym zwierciadle :cry: :cry: :cry: dobrze że jesteście blisko i tam jeżdzicie i nie dajecie za wygraną!
ObrazekObrazek

mumka27

Od: Pon gru 03, 2007 18:35

Post » Nie kwi 13, 2008 13:08

Maciuś został?
a czy czarna kota "z oczkiem" ma wątek?
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Nie kwi 13, 2008 13:09

Modjeska pisze::twisted: A co, nie wiedziałaś, że w Orzechowcach jest pełen "dobrobyt" i tylko jakieś nawiedzone kretynki robią niepotrzebnie raban nie wiadomo o co :evil:

Najsmutniejsze jest to, że ci ludzie naprawdę te warunki uważają za "dobrobyt", a wszelkie interwencje za "czepianie się" :evil: Jak byłam 2 tygodnie temu, znalazłam wprawdzie gotowane jedzenie dla psów, stojące w wiadrach w piwnicy... chyba od 4-5 dni, bo śmierdziało kwasem z daleka. Piękny, wielki, plastikowy kojec walał się na podwórku, służąc jako śmietnik, a stalowe klatki mokły pod ścianą budynku. Zawartość kuwet drapałam z pół godziny szpachelką. Przez okienka przybudówki widziałam mnóstwo kocy, kołder, zwalonych na wielką kupę, a posłanka kocie, ciężkie od brudu, od razu wywaliłam na śmietnik. Niestety, tam wszystko jest jednorazowego użytku... To wtedy właśnie Becia wyciągnęła spod szczeniaczków cieknącą moczem kołdre, a tuż obok budy innej suczki z maluchami spokojnie pożywiały się w misce szczury :cry: Leczenie, sterylki... strach robić, jeśli nikt nie zajrzy do zwierzaka po operacji...
Mój optymizm był chyba przedwczesny- wygląda na to, że Miasto, po krótkim zrywie, znów stawia na przeczekanie, odwlekając decyzję, być może do... nowego roku :evil: Niby odebrało schronisko Sarze, ale .... nie odebrało, Sara niby sie rozwiązała, ale... nie rozwiązała (bo nie było quorum)... W sumie odbyło się kilka kontroli, kilka spraw, pewnie kilka kar zapłacą.... ofiarodawcy, bo Sara jest przecież zadłużona i co?....
Tymczasem robi sie cieplej, wiosnę- lato jakoś zwierzaki przetrwają, z pomocą wolontariuszy. Koty mało korzystają z piwnicy, może uda się zawieźć kilka kocich budek. Ale to jedyny czas, żeby zrobić jakieś remonty i przygotować warunki na jesień i zimę...
Obrazek

agnes_czy

Od: Wto lip 05, 2005 13:48

Post » Nie kwi 13, 2008 13:20

No to chyba pozostaje tylko obóz zorganizować, zakasać rękawy i działać na własną rękę w czynie społecznym, dla dobra zwierząt...
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Nie kwi 13, 2008 14:58

ruru pisze:No to chyba pozostaje tylko obóz zorganizować, zakasać rękawy i działać na własną rękę w czynie społecznym, dla dobra zwierząt...

Chyba już o tym pisałam kilka stron wcześniej. Nie ma na kogo liczyć........ :x

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Nie kwi 13, 2008 16:37

To owszem, można, tylko trzeba by mieć najpierw wizję i plan działania. Co konkretnie można zrobić podczas takiego obozu???
Obrazek

agnes_czy

Post » Nie kwi 13, 2008 17:03

EVA2406 pisze:
ruru pisze:No to chyba pozostaje tylko obóz zorganizować, zakasać rękawy i działać na własną rękę w czynie społecznym, dla dobra zwierząt...

Chyba już o tym pisałam kilka stron wcześniej. Nie ma na kogo liczyć........ :x

Ja właśnie nawiązałam do tego pomysłu kilka stron wczesniej...
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Nie kwi 13, 2008 17:12

Ten pomysł już był i bardzo chciałabym,aby coś z tego wyszło.To byłoby super rozwiązanie,bo ja w działalność urzędniczą coś mało wierzę.Deklaruję finansową pomoc,bo tylko to mogę.Agnes_czy potwierdziła moje obawy.Jest pomoc,ale zwierzęta z niej nie korzystają.Szkoda naprawdę czyjegoś trudu.

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie kwi 13, 2008 17:21

Ewar- widzę, że jesteś ze Stalowej Woli, mam pytanie: pewna wspaniała wetka ze St Woli zaoferowała pomoc w sterylizacji wraz z 5-dniowym pobytem, leczeniu, a w miarę mozliwości w poszukiwaniu domów. Pozostaje tylko kwestia wyłapania i transportu. Czy Ty mogłabyś coś pomóc?
Obrazek

agnes_czy

Post » Nie kwi 13, 2008 17:35

jak sie czuje Mruffffka z małymi?ja już kiedys pisałam że taka sytuacja była w Trójmieście, zwierzaki głodowały i grzęzły w mule jak padał deszcz a kierownik schronu wybudował biura dla administracji schroniska i parking, dopiero jak sie wydało że siedział za malwersacje i okradł tez schron to media( tvn i polsat) nagłosniły sprawę i dopiero miasto się obudziło, był w to zamieszany vice prezydent, poleciał ze stanowiska, schron juz od paru lat po remoncie, ale masa zwierzaków nie dozyła lepszych dni....moze warto media zainteresować? ja napisałam maile do tvn i polsatu do uwagi i interwencji ale bez odzewu, moze ktos z lokalnych mediów miał by dojście jakies do telewizji?to tylko pomysl taki....
ObrazekObrazek

mumka27

Od: Pon gru 03, 2007 18:35

[poprzednia][następna]