Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Rustie pisze:Tak wygladała, teraz jest bardziej wkurzonaBo bidusia ma areszt klatkowy - taki łobuz zaraz zrobiłby sobie krzywdę. Podwójny zabieg poszedł gładko, ma śmiszne "oczko": srebrną śliwę i na linii powieki rządek supełków
Gdzieś za 2 tygodnie przestanę umierać ze starchu o nią. Może.
...
JoasiaS pisze:znam tu we Włoszczowie panią kosmetyczkę, u której czasem bywam. Od trzech lat stołuje się u niej ok. 6-letnia krówka Łatka. Aneta nie może jej przygarnąć, bo jej mąż ma (troszkę wydumaną) alergię na koty i generalnie za nimi nie przepada... Łatka ma zaufanie wyłącznie do Anety (pozwala się jej głaskać przy jedzeniu). Za moja poradą, Aneta już od około roku podaje Łatce proverę – wcześniej kocica rodziła małe, które gdzieś przepadały (wiejska klasyka...
).
Miesiąc temu dowiedziałam się, że Aneta wraz rodziną planuje tego lata przeprowadzkę z Włoszczowy do Kielc. Łatka zostanie więc zdana na siebie.... Ja w tej chwili z kilku powodów nie mogę zająć się kicią, jej sterylizacją, oswojeniem, szukaniem domu itd. Od miesiąca moje nocne koszmary dotyczyły więc losu biednej Łatki.
Ale wczoraj to się zmieniło. Zebrałam się na odwagę i napisałam z prośbą o pomoc do forumowej Rustie, która już raz poratowała mnie, gdy byłam w trudnej sytuacji (Julka). Zapytałam, czy skoro ma chwilowo ciut więcej miejsca u pomagającej jej w kociej działalności Babci, to czy zechciałaby przygarnąć na tymczas Łateczkę. Krakowski Anioł napisał: „Przywoź, najwyżej babcia nas utłucze (ale kotu krzywdy nie zrobi, a o to chodzi
)” .
Rustie pisze:Złapałam 2 kotyBury duży kocur z listy i małe bure coś ekstra. Jutro oprócz nas, jest jeszcze jedna karmicielka z kotem, jak nie dojedzie, to przechwytujemy jej talon. I koniec - to by było na tyle darmowych kastracji dla mojej dzielnicy w tym roku
W sobotę puszczam totolotka
Rustie pisze:Złapałam 2 kotyBury duży kocur z listy i małe bure coś ekstra. Jutro oprócz nas, jest jeszcze jedna karmicielka z kotem, jak nie dojedzie, to przechwytujemy jej talon. I koniec - to by było na tyle darmowych kastracji dla mojej dzielnicy w tym roku
W sobotę puszczam totolotka
Użytkownicy przeglądający ten dział: Fatka i 151 gości