Paulaaa pisze:kristinbb pisze:Hm... a ja właśnie niektóre czytam po 10 razy...![]()
to może jest taka która przeczytać chcesz czy mam wysyłac losowo
A z jakiej okazji mam dostać od Ciebie książkę??

Dziękuję Ci bardzo, ale czym sobie zasłużyłam???

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Paulaaa pisze:kristinbb pisze:Hm... a ja właśnie niektóre czytam po 10 razy...![]()
kristinbb pisze:galla pisze:Tylko ten profil nerkowy zróbcie.
Dziękuję za rady i informację Galla.
Po ciąży w jakiej była matka Milenki i jej dzieciństwie
należy się spodziewać,że to nie będzie super zdrowy kot.
Sugerowałam wetce ,żeby zbadała krew, ale ona orzekła ,
że to mocz trzeba badać.![]()
anita5 pisze:Mówiłam, ale może akurat nie trafiłaś.![]()
Moje szylkretki są cudowne. Mają przekochane charaktery, są grzeczne, wesołe i bardzo mądre.
Mam fioła na punkcie szylkretek, moich szczegolnie.
Moje to istne ideały, naprawdę.
kristinbb pisze:anita5 pisze:Mówiłam, ale może akurat nie trafiłaś.![]()
Moje szylkretki są cudowne. Mają przekochane charaktery, są grzeczne, wesołe i bardzo mądre.
Mam fioła na punkcie szylkretek, moich szczegolnie.
Moje to istne ideały, naprawdę.
To jak będziesz miała więcej zdjęć szylkretek ,
to możesz zawsze je tu przedstawić.
Mnie też szylkretki bardzo się podobają...
galla pisze:kristinbb pisze:galla pisze:Tylko ten profil nerkowy zróbcie.
Dziękuję za rady i informację Galla.
Po ciąży w jakiej była matka Milenki i jej dzieciństwie
należy się spodziewać,że to nie będzie super zdrowy kot.
Sugerowałam wetce ,żeby zbadała krew, ale ona orzekła ,
że to mocz trzeba badać.![]()
Tak jak pisałam w pierwszym moim poście i jak potem pisała Marcelibu - ciężar jest za niski, więc koniecznie trzeba sprawdzić nerki badając krew.
Nie rozumiem, czemu wetka upiera się, żeby badać tylko mocz, skoro właśnie badanie moczu wskazuje, że i krew trzeba by zbadać. Wszak złe wyniki moczu mogą wskazywać nie tylko na problemy w pęcherzu, ale również właśnie w nerkach, czy w wątrobie.
Ciekawe, czy przy obecności w moczu bilirubiny wetka też by tylko mocz chciała badać
Dodatkowo - badanie moczu mówi sporo, ale w połączeniu z badaniem krwi mówi więcej
A z wywiadu nie dowie się za dużo o nerkach, jeśli to dopiero początek jakichś z nimi problemów.
Co do jedzenia - generalnie na razie z mięsem trzeba uważać, zwłaszcza gdy nie ma wyników krwi, ale kurę i indyka można dawać (ale nie za często), wołowiny raczej nie, ryby zdecydowanie nie.
Sucha karma - tak jak pisałam, u mnie najlepiej sprawdzał się Hills s/d. Urinary w ogóle nie dawało efektów, pieniądze wywalone w błoto. Hills s/d w 2 tygodnie zrobił więcej niż Urinary przez 3 miesiące.
Ale w sytuacji, gdy podajesz Uropet i karmę zakwaszającą jednocześnie, trzeba bardzo pilnować odczynu moczu, żeby nie zakwasić go za bardzo i nie wpaść w oksalaty, czyli szczawiany wapnia.
kristinbb pisze:Paulaaa pisze:kristinbb pisze:Hm... a ja właśnie niektóre czytam po 10 razy...![]()
A z jakiej okazji mam dostać od Ciebie książkę??![]()
kristinbb pisze:To czym ja karmić skoro nie za duzo kurczaka i indyka???![]()
Ona i tak chyba za duzo nie je...
Paulaaa pisze:kristinbb pisze:Paulaaa pisze:kristinbb pisze:Hm... a ja właśnie niektóre czytam po 10 razy...![]()
Przeciez chciałaś książketo Ci moge pozyczyć
galla pisze:kristinbb pisze:To czym ja karmić skoro nie za duzo kurczaka i indyka???![]()
Na razie nie za dużo, dopóki nie będzie wiadomo, co z nerkami i jak się ten odczyn zmienia
Ale są puszki na zakwaszanie - Hillsa, Royal Canin i Trovetu. Chyba Animonda też jakieś ma.
Może na takie specjalistyczne mięsko się Milenka skusi? Przy karmieniu tymi puszkami nie musisz już patrzeć na rodzaj mięska.
kristinbb pisze:Paulaaa pisze:kristinbb pisze:Paulaaa pisze:kristinbb pisze:Hm... a ja właśnie niektóre czytam po 10 razy...![]()
Przeciez chciałaś książketo Ci moge pozyczyć
Masz tak duuużo książek???
galla pisze:kristinbb pisze:To czym ja karmić skoro nie za duzo kurczaka i indyka???![]()
Na razie nie za dużo, dopóki nie będzie wiadomo, co z nerkami i jak się ten odczyn zmienia
Ale są puszki na zakwaszanie - Hillsa, Royal Canin i Trovetu. Chyba Animonda też jakieś ma.
Może na takie specjalistyczne mięsko się Milenka skusi? Przy karmieniu tymi puszkami nie musisz już patrzeć na rodzaj mięska.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 26 gości