Bytomskie koty - udana adopcja Lilo i Sticza :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 28, 2008 18:48

Ciągle szukam klatki!!! :(
Obrazek Obrazek

Patsi

Od: Pon wrz 04, 2006 23:52

Post » Nie mar 30, 2008 2:45

Masza ma dom!!! Zamieszkała na stałe w Krakowie (ma dziewczyna gust, nie musi wracać na szary Śląsk :wink: ).Oby reszta tak szybko znalazła domki....
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Śro kwi 02, 2008 1:28

Łysy się nie pojawia ostatnio... :cry: Szukam w dalszym ciągu klatki, jeśli nie dla Łysola to dla dzikich kocic. Kocice, które nie dają się przechowywać bez klatki musimy sterylizować w klinice,a to kosztuje 200zł. Gdyby była klatka koszt zabiegu byłby połowę niższy...
Tymek ciągle u mnie, Janek chyba w przyszłym tygodniu pójdzie na operację. U blondi na tymczasie została tylko Lili ale ten pustostan pewnie długo nie potrwa :wink:
Domek mi trzeba dla Tymusia i klatkę.
A to śpiący Janek-kawał kocura się z niego robi :D
ObrazekObrazek
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Czw kwi 03, 2008 11:57

Dostałam dziś zdjęcia Lalusia z nowego domku
Prawda że śliczny ? :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lili dalej czeka na sterylkę bo cholera nie daje się złapać :oops: Jak tylko umawiam się na zabieg to ona to wyczuwa i znika! Brak mi słów do tej małej

blondi2911

Od: Sob paź 13, 2007 14:31

Post » Pt kwi 04, 2008 2:52

Nie mamy wyjścia, musimy kupić klatkę :( Bez klatki nic nie zrobimy, ani dzików nie przetrzymamy po sterylkach ani żadnej bidy wymagającej izolacji nie będziemy mogli leczyć. Pożyczyłam dzisiaj od znajomej kasę na klatkę dog 3 (180zł)i jutro ją zamawiam. W przyszłym tygodniu musimy wysterylizować przynajmniej 2 dzikuski.Klatkę będę "spłacać" z blondi, gdyby ktoś chciał nas odciążyć finansowo-zapraszamy na bazarki
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=74158
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2980783#2980783
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Nie kwi 06, 2008 21:19

Od wczoraj mamy klatkę :dance: :dance2: Jeszcze jej nie widziałam ale podobno jest bardzo praktyczna i duża. Kosztowała 179 zł no ale to zakup, który właściwie był koniecznością. Blondi zrobiła fotki klatce ale nie wstawi ich, bo jest chwilowo bez netu :( .W tym tygodniu zaczynamy ostro sterylizować, bo brzuchatych kotek nie brakuje :(
Dziękuję wszystkim, którzy kupują/licytują w naszych bazarkach-bez Was byłoby nam ciężko :flowerkitty:
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Nie kwi 06, 2008 22:22

A to fotka pt."Tymek i Janek-jak oni się kochają :)"
Obrazek
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Wto kwi 08, 2008 1:51

Dzisiaj została wysterylizowana jedna dzika kotka z naszej dzielnicy. Będą z nią problemy, już to czuję-siedzi teraz bidula w klatce. Jutro na zabieg idzie buraska, którą złapałam już kiedyś i okazało się, że mimo widocznych boczków jest świeżo po porodzie. Wtedy ją wypuściłam, teraz już na pewno pójdzie pod nóż :twisted: W kolejce czeka jeszcze kotka Kaśka z działek ale ona dostaje od karmicielki tabletki więc może poczekać. Fotek jeszcze nie będzie, blondi nie ma netu :(
W przyszłym tygodniu muszę wykastrować Tymka i Janka (Janusia czeka ta operacja przepukliny :cry: ). Generalnie-dużo się u nas dzieje tylko rąk do pracy mało...
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Wto kwi 08, 2008 1:56

Oj jak daleko jesteście ode mnie... :roll:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Wto kwi 08, 2008 20:18

kristinbb pisze:Oj jak daleko jesteście ode mnie... :roll:

No niestety.... :(
Dzisiaj została wysterylizowana oswojona kocica, której nie ciachnęłam w zeszłym roku, nie była w ciąży więc cięcie małe, powinna szybko wrócić do formy. Kocica została roboczo nazwana Noska.Noska jest u blondi, chodzi luzem po mieszkaniu, doskonale dogadała się z psem. Myślę,że warto byłoby jej dom znaleźć, bo oswojonego kota na ulicę szkoda :roll: U blondi w klatce siedzi ta dzika, jest przerażona, nie pozwoli nawet włożyć ręki do klatki. Żal mi jej bardzo... Ta kota jest jeszcze bardziej dzika niż mama moich kociaków z kopalni, która rozniosła gabinet u weta...No ale cóż-musi to jakoś przeżyć, my też... :roll:
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Śro kwi 09, 2008 13:43

TŻ mnie wczoraj poinformował, że na kopalni jest kotka-krówka w wysokiej ciąży-już podobno ma brzuch przy samej ziemi. Jestem załamana, nie mamy miejsca, blondi ma u siebie Noskę i Dziką po sterylkach. Jeśli krówkę udałoby się w ogóle złowić, to trzeba by ją wsadzić do kliniki...200zł...nie mam żadnego pomysłu... :cry:
EDIT: Jestem zła, jadę na kopalnię na inspekcję. Muszę coś z nią zrobić...
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Śro kwi 09, 2008 18:18

Wróciłam z inspekcji... :? Kotów widziałam sporo-pojawiła się mama Tym&Janka-wysterylizowana, 2 jakieś kocice, czarny kocur i Łysy ze świerzbem...Łysy wygląda koszmarnie, na szczęście ma apetyt. Krówki z wielkim brzuchem nie widziałam ale jutro znowu jedziemy z blondi jej szukać. Szkoda, że nie wzięłyśmy aparatu, bo Łysy wyszedł za płot i byłoby widać na fotce, jakie to biedaczysko :cry: Głowa łysa, szyja też , futro przerzedzone, oczka jakieś zmrużone... :cry: Jak tylko wysterylizujemy najpilniejsze kocice, to bierzemy go do klatki na leczenie.
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Śro kwi 09, 2008 20:31

Był u mnie chłopak, który ma od dłuższego czasu oko na Tymka. Jest ogromna szansa, że weźmie i Tymka i Janka-chyba umarłabym ze szczęścia :D Domek wcześniej nie miał kotów ale odpowiedzialny, po prostu idealny. Trzymajcie kciuki za chłopaczków z kopalni!!!Do soboty sprawa powinna się wyklarować. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Pt kwi 11, 2008 14:02

Dzisiaj została wysterylizowana kotka z działek. Jest teraz w domu u karmicielki, więc mamy ją z głowy. Wet powiedział, że dzisiaj możemy już wypuścić te dwie kotki, wyciachane na początku tygodnia. Prawdopodobnie w nocy wrócą na swój teren.
Jutro Janeczek idzie na operację, mam nadzieje, że będzie wszystko dobrze. Wzięłam zastrzyk na świerzb skórny dla łysego, spróbujemy go leczyć z doskoku (ma dostawać zastrzyk raz w tygodniu), kotki z brzuchem z kopalni nie było. Mam nadzieję,że się jeszcze nie okociła. :roll:
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Pt kwi 11, 2008 22:38

Operacja przesunięta na czwatek :evil: Jutro popołudniu mam nieplanowany wyjazd do Gliwic i Janek musiałby być po zabiegu sam, a tego bym nie chciała. Na 99% jutro do nowego domku idzie Tymek, a co z Jankiem-ech zobaczymy.
Wypuściłyśmy przed godziną Dziką, pobiegła jak szalona na swoje podwórko, jutro chyba wypuścimy Noskę.
Obrazek Obrazek

Patsi

[poprzednia][następna]