KIlka dni wczesniej zauważyłam ze mój kot chodzi dziwnie ''smutny''
nie bawi sie jest jakby troche słaby wczoraj zaczoł wymiotowac -oczywiscie bylismy u weta wet zbadał go starannie i stwierdził ze objawy sa dziwne bo do niczego wsumie nie pasują ?
Kot ma obniżona tęperature [dokładnie nie pamiętam ale około 35]
wymioty ,nie miał bolesnego brzucha ,miał powiękrzone węzły chłonne .
Wet stwierdził ze kot ma dziwny brzuch jak by sie najadł waty ale nie boli go przy dotyku.
Kocur dostał zastrzyk antybiotyk[ żeby czasem sie nie rozwineło nic więcej]
dostał równiezw zastrzyku coś przeciwzapalnego i troche przeciwbólowe,no i zastrzyk na wzmocnienie i pobudzenie apetytu.
No i wsumie żadnej konkretnej diagnozy mam w poniedziałek doniesc kał na badanie.
Dzis na kontrolnej wizycie kot dostał 2 zastrzyki i nic więcej -kot nie wymiotuje ale nic pozatym je bardzo mało [ale cos je] nadal chodzi taki ocięrzały jak by był bardzo zmęczony -co mu jest pomózcie
Po powrocie od weta zauwazyłam ze moja druga kotka wymiotuje [od 17 dyzur ma wet napewno pobiegne] ale nic pozatym teraz poszła spac!
CZY TO JAKAŚ CHOROBA ,CZY MOZE ZATRUCIE -PODPOWIEDZCIE COS PRZYPOMINAM ZE KOT NIE MIAŁ TĘPERATURY WRĘCZ MIAŁ ZA NISKĄ ,NIE DAWNO BYŁY ODROBACZANE I SZCZEPIONE!!!! NIEWIEM CO ROBIC BARDZO SIE BOJE