Po drugiej stronie siatki - schronisko łódź cz.II

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 26, 2008 22:56

Dla Cioteczek najnowsze zdjęcia Figusi :)

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2955540#2955540

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw mar 27, 2008 13:03

ale duża 8O szok... :)

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Pt mar 28, 2008 9:31

Chciałabym podziękować wszystkim osobom, które przesyłają mi paczuszki do pracy z rzeczami na półeczkę do szpitala schroniskowego. Wszystkie rzeczy są składowane w specjalnym pojemniku i na bieżąco przewożone do schroniska. Dziękuję dziewczyny za leki, ubranka pooperacyjne, maści, kremy, tabletki, szampony suche. Wszystko trafia do schroniska. To dla kociastych bardzo duża pomoc.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Pt mar 28, 2008 22:32

Dzisiaj casica podarowała 100 zl dla kociastych ze schroniska. Kupiłam za to zapas karmy royal weaning dla maluszków, które niedługo zasiedlą schronisko.
Dzięki Kasiu.

CoolCaty

Post » Pt mar 28, 2008 22:50

oooo... dziękujemy wszystkim pamiętającym :)

Dziewczyny - jutro jestem w schronie, pojutrze chyba też.
Podobno Nina poszła do domu przed świętami.

Sis

Post » Pt mar 28, 2008 22:56

Ja będę pojutrze. Przytargam wszystkie dary przysłane do mnie do pracy, 20 kilo acany od państwa z Danii, którzy adoptowali mini Trini, 10 kilo whiskasa(tez od nich) wymieszanego z 5 kilogramami puriny i 5 kilogramami royala oraz royala dla maluszków od casicy.
Jeszcze raz wszystkim dziękuję.

CoolCaty

Post » Sob mar 29, 2008 0:49

postaram się jutro dotrzeć.
Widzę, że suchej karmy trochę się uzbierało, ale mimo to ponawiam propozycję: jest dużo pieniążków w "funduszu jedzeniowym" - może jeszcze i za to nakupić "suchego"? albo leków? albo dać jakąś część p. Joli, tak w rezerwie, żeby było np. na pilne rtg albo testy czy inne badania?
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Sob mar 29, 2008 16:59

Dobrego suchego w tej chwili jak na lekarstwo w schronie. Mało jakoś w magazynku, kitiketa niecała paleta, jakies suche takietam.
Może jakieś lepsze puszki też kupic?

Dziś byłam w schronie, mamy nową koleżankę Monikę, przyjeżdza w tygodniu czasem i była dziś.

Poszły dzis dwa koty - olbrzymi wypasiony kocurek biało-bury, nowy
ObrazekObrazek
i czarna koteczka niespełna roczna, Lara, do fajnych ludzi:
Obrazek

Martwię się Boryskiem - on dzis był zupełnie innym kotem, pcha się do człowieka, włazi prawie na kolana, mruczy, mizia się, lubi kobiety.
Schudł potwornie - dziś chodził, więc zobaczyłam - nawet polowy danwego kota, jak dalej pójdzie, będzie kolejny Wiliam czy Rastaman.
Ma dużą ranę na łapie przedniej, po wrzodzie, czyszczą, ale wygląda to nieciekawie.
Obrazek
Proszę, pomóżmy mu.

W szpitaliku z nowosci - czarno-biały kocurek, złamana łapa, biednie wygląda, podobny do Seweryna krówek, ale to nie on.

W tygodniu poszła Toni z 1 i tri z szafy.
Nina jest, wymiotowała, chudziutka, dostaje kroplówki.

W jedynce dwie młodziutkie kotki - czarna, nr 3 i bura z białym, nr 10.
Obrazek
Obrazek
W koszyku schowana chyba kotka, buro-biała, nie mogłam jej wyjąc, ale miziasta.
Pomarańczka jest, Pirania, Borys, Kajetan.

W szafie buraska jasnoruda, młoda, o olbrzymich oczach, bez numeru, bardzo fajna, tylko rujkę ma, trzeba ciąć.
Obrazek
Obok buraska z jakimiś zaburzeniami, nr 50, - umorusany pyszczek, mało chodzi. Ale też miła.
Szaj schowany, prycha.
Na górze w szafie czarny kot, nie wiem, co to, bo prycha i z łapami, jak się chce wyjąć go zza kuwety.

W tygodniu Tiny ma iść do domu do starszej pani - prosimy o kciuki.

CoolCaty - poszedł do domu ten zabiedzony psiak z kociarni, dobrze, że go wypatrzyłas na boksach, dobra robota :)
W kociarni rezyduje psiak-gryzak, w szpitaliku 5 czarnych i jeden biszkoptowy szczeniaczek.
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Nie mar 30, 2008 1:00 przez Sis, łącznie edytowano 2 razy

Sis

Post » Sob mar 29, 2008 19:51

Ponieważ serwer obrazków "LA" przestał poprawnie działać podaję nowe kody do bannerków (kiedyś już je podawałam, ale teraz trudno się dogrzebać - dlatego poproszę o przepisanie do pierwszego postu :) )
Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/j43m][img]http://iup.in/img/gmg/LSZ.gif[/img][/url]

Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/j43m][img]http://iup.in/img/gmg/LSZm.gif[/img][/url]

Niestety - wszyscy zainteresowani muszą sobie nowy kod bannerka wstawić do podpisu od nowa
Obrazek

graszka-gn

Od: Wto maja 29, 2007 19:04

Post » Sob mar 29, 2008 20:09

Graszko dziękuję :) Już sobie naprawiłam :D

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Sob mar 29, 2008 21:08

bardzo dziękujemy, graszko :)

Sis

Post » Nie mar 30, 2008 0:56

Jeśli ktoś jutro będzie, możecie sprawdzić wiek nowych kotów i info w kartotece?
Zdjęcia mam, tylko niewiele o nich wiem.
Jutro nie będzie mnie w schronie, komplikacje.

Sis

Post » Pon mar 31, 2008 8:09

Wczoraj do domku poszła koteczka z boksu pierwszego, ta czarnulka, nr 3.

Przyjęto wczoraj koteczkę, która dostała nr 126. Oto ona:
Obrazek Obrazek Obrazek
Koteczka jest oswojona, tylko przestraszona. Nastawia główkę do miziania. Jest ślicznie umaszczona: buro-biała z rudym. Ma około 3 lat. Pan, który ją przyniósł, twierdził, ze ją znalazł gdzieś na dworze, jednak, kotka miała swój kocyk, swój transporter...

Do schroniska wrócił też adoptowany trzy dni wcześniej Hitlerek. Pogryzł wszystkich domowników :( Jest teraz w boksie nr 1.

Asiu - daję Ci ogólne opisy kotów nowych. Jeśli dasz radę, to skleć coś z tego do opisu schroniska. jeśli wolisz, to jutro mogę porobić z tych skrótów opisy - takie gotowe do wstawienia na stronkę. Daj znać.

91 - kotka, drobna, matowa burasia z małą główką, około 4 lata, daje się głaskać, wystraszona, oswojona, świerzb uszny - leczony oridermylem

50 - kotka z zaburzeniami równowagi, zaawansowana ciąża, świerzb uszny, leczony oridermylem, oswojona, stan ogólny zły, jutro ma być ciachnięta, nie wykluczone, że zaburzenia równowagi nie miną.

10 - kotka, 6 miesięcy, stalowa pręgowana z białymi dodatkami, boks nr 1, bardzo miziasta, przestraszona ilością otaczających ją kotów, możliwe, ze mieszana z persem, bo ma dużą, okrągłą, lekko spłaszczoną główkę.

8 - kocurek, boks nr 1, burasek z białym, po pogryzieniu przez psy, ma kilka zarastających już ran, bardzo miziasty, nakolankowy, uwielbia przytulanie i branie na ręce, jeszcze nie wykastrowany, około 2-3 lata

90 - czarna kotka z szafy, w tym momencie bardzo agresywna, jednak jest to kotka domowa, przyniesiona z domu, jej zachowane jest efektem przerażenia sytuacją, w której się znalazła. Udało mi się ja przełożyć do większej klatki w szafie.

CoolCaty

Post » Pon mar 31, 2008 14:59

Dzięki, Aniu.
Nr 10 i 50 zrobię. Nie kojarzę nr 91?

Śliczna ta nowa ruda :love:

Sis

Post » Pon mar 31, 2008 15:44

W szafie buraska jasnoruda, młoda, o olbrzymich oczach, bez numeru, bardzo fajna, tylko rujkę ma, trzeba ciąć.
Obrazek

to jest nr 91

CoolCaty

[poprzednia][następna]