Horacy [*] i Tytus [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 25, 2008 22:42

Sytuacja wygląda tak.
Furio się bawi sam i z Horacym, Horacy się bawi sam i z Furiem. Leon czasem tak jakby próbował się bawić. Leon syczy na Furia i dziś go pogonił (z wyrwaniem kłaków łącznie).
Największy numer Leon wyciął dziś rano. Od dwóch dni chodził i obwąchiwał kuwetę Furia. Dziś do niej wszedł, wystawił tyłek... bynajmniej nie uginał nóg... Tylko na stojąco obsikał mi kaloryfer, opróżniając całą zawartość pęcherza. Poleciałam po ręcznik, wracam do pokoju, napotykając Leona. Jak on się wystraszył jak mnie zobaczył! Brzuch przy ziemi, jeden syk i zwiał za wersalkę. Taka silna reakcja mi aż podpadła. Przecież nigdy mi do głowy nie przyszło nawet, żeby go w jakikolwiek sposób karać za niewłaściwe sikanie, a tak się strasznie wystraszył jakby miał złe skojarzenia... :(
Obrazek

theta

Od: Nie cze 10, 2007 13:49

Post » Śro mar 26, 2008 6:16

hej, hej...
Obrazek
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Śro mar 26, 2008 12:08

Leon śledzi Furia i na niego buczy. Przegonił go dziś z pokoju do pokoju. Ciągle leje po ścianach, ale też rozłożył się dziś na dywanie i chwilę pobawił myszką. Furio dziś "wyskoczył" spod stołu do Leona, a Leon chciał się "wpasować w ścianę". A za jakiś czas Leon zagonił Furia na moje łóżko i znowu na niego buczał.

Za to Horacy dziś przywitał sie z Furiem skacząc mu na plecy, potem skoczył na plecy Leonowi, potem usiłował Furia ugryźć w ogon, potem Furio skoczył na Horacego i ugryzł go w boczek... Dom wariatów :D
Obrazek

theta

Post » Śro mar 26, 2008 12:39

Witanko theta :wink:

Faktycznie masz dom wariatów :lol:

Trzymajcie się kotki, a Leon szczególnie, bo chyba jemu najtrudniej :roll:

theta pisze:
A Horacy, no cóż... stwierdził, że mamy nowego kota:
Obrazek

:smiech3:
Podoba mi się takie stwierdzenie :wink: Widać, że Horacy jest skoro do zabawy i do nowych znajomości :wink: Wiadomo, że czasami pogryzie, pogoni, ale widać, że towarzyski z niego chłopak :D

Mereth

Od: Pon paź 01, 2007 10:43

Post » Śro mar 26, 2008 18:31

x-mila pisze:Nowa porcja zdjęć Gaji :D
http://picasaweb.google.pl/kamila.smolarczyk

Cudnie gaja wygląda. I ma gustowną obróżkę...
Tylko coś kotę do alkoholi ciągnie 8)

Wima

Od: Pon sty 17, 2005 12:50

Post » Śro mar 26, 2008 22:37

Oj Horacy jest bardzo towarzyski i ma jedna bardzo ważna zaletę. Nie boczy się. Poprztykają się z Leonem, a za niedługo Horacy jest gotowy do nowych harców. A już Furiem to w ogóle... zachęca do zabawy ciągle, zagaduje...
Obrazek

theta

Post » Czw mar 27, 2008 6:36

Obrazek
...

CoToMa

Post » Czw mar 27, 2008 18:52

Obiecałam i przeczytałam cały :!: wątek w dwie godziny 8O A ileż ja wiedzy zdobyłam, hoho
Cudowne masz Koty, nawet nie mogę się zdecydować, który jest najładniejszy :roll:
Za Twoich Kocurrów :ok: :ok:
Pozdrawiam serdecznie :D

behemocia

Od: Śro kwi 04, 2007 0:10

Post » Czw mar 27, 2008 22:59

behemocia pisze:Obiecałam i przeczytałam cały :!: wątek w dwie godziny 8O

Chyba za mało piszę, skoro 2 godziny Ci wystarczyły ;)
behemocia pisze:A ileż ja wiedzy zdobyłam, hoho

:D
behemocia pisze:Cudowne masz Koty, nawet nie mogę się zdecydować, który jest najładniejszy :roll:
Za Twoich Kocurrów :ok: :ok:
Pozdrawiam serdecznie :D

Też nie wiem, który jest najładniejszy. Każdy jest ładny i każdy inny :D

Leon się dziś tak rozochocił, nawet mnie puknął łapką w stopę, żeby się z nim bawić! 8O
Furio wyskoczył dziś do Leona, jak przypuszczam w celu zabawowym.
No i mieliśmy "spotkanie na szczycie":
Obrazek
Obrazek

theta

Post » Pt mar 28, 2008 6:40

Obrazek Witam
...

CoToMa

Post » Pt mar 28, 2008 9:48

Wczoraj wieczorem Furio polatała za Horacym, a Leon pogonił Furia wyrywając mu włosy.
Dziś Horacy zaczepiał Furia, mało zabawowe to było- tak jakoś dziiiiwnie zagadywał, a potem się kociaste trochę poturbowały. Horacy nie odpuścił i do schowanego za wersalką Furia znowu zagadywał, ale tym razem Furio odpowiedział siłą... A potem obydwoje zaczęli latać. Nic nie rozumiem :( Może oni się ZAWSZE bawią tylko???
Obrazek

theta

Post » Pt mar 28, 2008 9:59

Czy Furio jest kastratem?
...

CoToMa

Post » Pt mar 28, 2008 15:10

theta pisze:
behemocia pisze:Obiecałam i przeczytałam cały :!: wątek w dwie godziny 8O

Chyba za mało piszę, skoro 2 godziny Ci wystarczyły ;)

Ale czytałam w czasie 8O pracy... 8)

theta pisze:No i mieliśmy "spotkanie na szczycie":
Obrazek

Właściwie nie wiem, Kto jest bardziej nieprzewidywalny? Czy 3 koteczki czy 3 kocurki? Moje babki też tak ustalały 8O hierarchię ważności i miłości w naszym domu. Dopiero Ryś... rozruszał i odchudził babolce :D Gania je, obłapia, podgryza, podszczypuje; one jego podobnie, ale babki krzyczą i fuczą przy tym, Ryś nie :o :roll:
I jeszcze coś, gdybym przeczytała ten wątek, miałabym tylko 2 koty. Lecz teraz Wiem, że nie zawsze dokocenie jest proste, a głupi (ja :oops: ) ma szczęście :lol:

behemocia

Od: Śro kwi 04, 2007 0:10

Post » Pt mar 28, 2008 22:06

CoToMa pisze:Czy Furio jest kastratem?

Tak, cała trójka jest wykastrowana.
Obrazek

theta

Post » Pt mar 28, 2008 22:46

No to właśnie mieliśmy pierwsze poważniejsze starcie. Leon wziął Furia "za łeb", wyrwał mu trochę włosów. Rozgoniłam towarzystwo, Furio uciekał, a Leon za nim i dorwał go drugi raz... znowu rozgoniłam towarzystwo. Furio sie schował pod stół, a Leon chodził i kombinował jakby go tu spod stołu wyciągnąć.
Obrazek

theta

[poprzednia][następna]