CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ aż 41 kotów czeka na Domy!!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt mar 21, 2008 10:14

:lol:

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Pt mar 21, 2008 16:41

To może bardziej chemicznie? Anion? ;)

Macho

Od: Sob gru 02, 2006 17:07

Post » Pt mar 21, 2008 17:48

Obrazek

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Pt mar 21, 2008 20:28

Macho, przystopujmy, bo dojdziemy do Alkocholka :lol:

A my wypuściłyśmy dzisiaj Chucherka! :D wyglądał znacznie lepiej. Cieszę się :) może będą z niego ludzie...;)

Nowe imiona dla dziewczynek: Ortografia, Interpunkcja (autorstwo: Luelka) :lol:

starchurka

Post » Pt mar 21, 2008 21:05

Niby Interpunkcję rezerwowałam na kota, który kiedyś będzie mój;p. Ale co tam:). Mogę pożyczyć. A może Morus?:)
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Pt mar 21, 2008 21:37

A ja wpadłam na Sopran :) tak pięknie miauczy ;)
Tylko jedno pytanie mam: czemu TO TO jest takie młode, piękne i szalone i nie chce się tulić, wiecznie uważa, że nie ma czasu na tulenie bo MUSI się bawić... :(
A jakbym go tak dorwała...jak Elmirka :oops: :oops:
A tu obiecana sesja ;)
Nemezis:
Obrazek

Kiki:
Obrazek

Honey:
Obrazek
Obrazek

Laguna:
Obrazek

Tofik:
Obrazek

Mikołajka:
Obrazek

Domino:
Obrazek

Szansa:
Obrazek

Ninoczka:
Obrazek

Mam wieści od Velvet ;)
Wszystko ok, jest bardzo przywiązana, chodzi za Dużą krok w krok, śpi w łóżku, w tym tygodniu będzie szczepiona :)

Rysiu- masz może jakieś wieści od Pipi? :)

Macho

Od: Sob gru 02, 2006 17:07

Post » Pt mar 21, 2008 22:17

Ja niestety nie mam dobrych wiesci obie sterylizowane dzisiaj kotki byly juz w ciazy :?
Nemezis najprawdopodobniej uciekla komus jak miala rujke i tak to sie skonczylo. Dlaczego nikt nie szukal takie slicznego kota :(
Druga kicia jest kotka piwniczna, ale taka sliczna szylkrecia, ze tylko sie zakochac :1luvu: No ale futerko to nie wszystko :roll:
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Sob mar 22, 2008 13:34

Myślę, że to dobrze, że Nemezis już po sterylce... :wink:

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Sob mar 22, 2008 13:55

Witajcie w to świąteczne popołudnie !!! :D

Mówi zając do baranka jaka śliczna ta pisanka
wtem z jajeczka wyszła kurka , nastroszyła żółte piórka
biega w koło , głośno krzyczy że Wesołych Świąt Wam życzy !!!

A ja sie do niniejszych życzeń oczywiście przyłączam wraz z pannicami Kropcią i Dolores . :D :D :D
Wszystkiego co najlepsze dla Was i Waszych bliskich oraz pogody ducha i wiele pozytywnej energii dzięki której podopieczni CK mogą liczyć na Waszą pomoc i opiekę każdego dnia !!! :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Nie mar 23, 2008 8:55

:D Poodpoczywajcie wreszcie, choć ten jeden dzień :D Wesołych świąt!

starchurka

Post » Pon mar 24, 2008 22:25 Mój nowy podopiczny

Dzisiaj przeczytałam list od Ryśki. Jest dla mnie (na odległość) bezimienny kocurek. Proponuję imię KUFA. To moja moja kocia miłość, odratowane "coś", mieszczące się na dłoni, nieumiejące jeść ani pić, pełne pasożytów i woli przetrwania. Diabeł wcielony, wszystko sprzątał z półek, stołów, stolików. Był w stanie wszystkich nauczyć prządku. Po BARDZO burzliwym pierwszym roku życia (złamania, gips, wyścigi z gipsem po brzegu wanny), był najcudowniejszy stworem. Żył szczęśliwie 14 lat, pewnie żyłby dłużej, gdyby to nie było tak dawno, że jedynym sposobem pomocy, były sterydy. Proszę, by moje "nowe" kocię miało imię KUFA. Imię Kufa pochodzi od ogromnych strupów wokół nosa tego odratowanego cóś - miał zadatry nos, no taką kufę po prostu. To był tresowany kot, prośba zrób ogonek skutowała zawsze cudowną szczotą na ogonie. I co najgorsze, to wszystko prawda. Bardzo proszę, by mój wirtualny podopieczny (najlepiej każdy) miał na imię KUFA. Pozdrawiam ja tzn. Stara Klara i moja Tycia
Pozdrawiam

Stara Klara

Od: Pon maja 10, 2004 18:59

Post » Wto mar 25, 2008 17:51

Kurczaczki :( , że nie jest łatwo, to wiadomo, ale nie zdawałam sobie sprawy, że aż tak: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=73778 .

Kilka pytań:
- ile kasy mniej więcej potrzeba na JUŻ, by zyskać na czasie,
- kiedy wypada nieprzekraczalny termin tego JUŻ - nie wiem, rachunki, najważniejsze, co w pierwszej kolejnosci musi być uregulowane...
- alarm podniesiono na psiej stronie, ale CK to nie tylko psy...
- na dogo problem zasygnalizowano?

- potrzebny pomysł na działanie, które nie będzie jednorazowym zrywem, ważnym, ale tymczasowym.

Nie wiem, słuchajcie, jak to wyglada z Waszej strony?

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Śro mar 26, 2008 9:51 Re: Mój nowy podopiczny

EwKo, dzięki wielkie za naprowadzenie dyskusji do wątku CK :)

W CK działają dwa zespoły wolontariuszy - związane jest to z tym, że jednak psia i kocia działalność mają trochę inną specyfikę. Ten apel to apel ludzi zajmujących się psami.
Sytuacja Cichego Kąta zawsze jest trudna - rzadkie są chwile, kiedy po opłaceniu rachunków zostają pieniądze na następny miesiąc.
Ostatnio faktycznie wydatków jest więcej, jest to związane z podniesieniem jakości opieki nad psami, które w tym względzie "dogoniły" koty, a z tym wiążą się zawsze duże koszty. Zima przyniosła bardzo duże rachunki za prąd, opiekę weterynaryjną nad schorowanymi psami. Pieniędzy wpłynęło mniej, niż wyniosły rachunki. Teraz są one już zapłacone, ale przed Cichy Kątem kolejny miesiąc.

Na pewno najcenniejsza, jak zawsze, jest stała, nawet najdrobniejsza pomoc, bo to dzięki temu można zapewnić azylowi ciągłość.

Stara Klara pisze:Dzisiaj przeczytałam list od Ryśki. Jest dla mnie (na odległość) bezimienny kocurek. Proponuję imię KUFA. To moja moja kocia miłość, odratowane "coś", mieszczące się na dłoni, nieumiejące jeść ani pić, pełne pasożytów i woli przetrwania. Diabeł wcielony, wszystko sprzątał z półek, stołów, stolików. Był w stanie wszystkich nauczyć prządku. Po BARDZO burzliwym pierwszym roku życia (złamania, gips, wyścigi z gipsem po brzegu wanny), był najcudowniejszy stworem. Żył szczęśliwie 14 lat, pewnie żyłby dłużej, gdyby to nie było tak dawno, że jedynym sposobem pomocy, były sterydy. Proszę, by moje "nowe" kocię miało imię KUFA. Imię Kufa pochodzi od ogromnych strupów wokół nosa tego odratowanego cóś - miał zadatry nos, no taką kufę po prostu. To był tresowany kot, prośba zrób ogonek skutowała zawsze cudowną szczotą na ogonie. I co najgorsze, to wszystko prawda. Bardzo proszę, by mój wirtualny podopieczny (najlepiej każdy) miał na imię KUFA. Pozdrawiam ja tzn. Stara Klara i moja Tycia

Staro Klaro, to ten kotek:

Macho pisze:A ja wpadłam na Sopran :) tak pięknie miauczy ;)
Tylko jedno pytanie mam: czemu TO TO jest takie młode, piękne i szalone i nie chce się tulić, wiecznie uważa, że nie ma czasu na tulenie bo MUSI się bawić... :(

Został nazwany zanim odebrałaś wiadomość:)
Ale oczywiście na drugie imię może mieć Kufa, dobrze jest mieć patrona :D
Sopran Kufa :lol:
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Śro mar 26, 2008 16:16

Dylemat miałam: podbijać wątek czy nie, bo z jednej strony - ważne/pilne, z drugiej - na kociej stronie i w wątku CK cisza, a nie chciałam ... zresztą, nieważne, czego nie chciałam ;)

Grunt, że sprawa tu naświetlona :wink:

O ile na co dzien nie biadolę nad zarobkami budżetówki, czasem żałuję, że łba do interesów nie mam :? Ot, takie tam...

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Śro mar 26, 2008 18:05

Ewko.. fajnie, że jesteś.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

[poprzednia][następna]