Orzeszki. Wkrótce startujemy z kociarnią.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 18, 2008 22:04

Obawiam się,że pomimo dobrej woli forumowiczów,część kotów będzie musiała tam zostać.Czy jest jakaś szansa,że tam zmieni się coś na lepsze?Czy jakieś działania zostały podjęte? Tam podobno jeździ wiele osób z dogomanii i nie tylko.Wiecie coś o tym?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto mar 18, 2008 22:36

wania71 pisze:Obrazek Obrazek

Te dwie fotki zrobiłam w ostatnią sobotę i będę się upierać, że to dwa różne koty!
Chore Oko i Czarnula

Oj..... To ja sie już chyba nie będę wtrancać :wink: Mi tę przedstawiono jako Czarnulę :?
Obrazek

agnes_czy

Od: Wto lip 05, 2005 13:48

Post » Wto mar 18, 2008 22:40

Modjeska pisze::cry: Niestety nie zabierzemy wszystkich potrzebujących. Może się też okazać na miejscu, że mimo zamówień trzeba na cito ratować zupełnie inne koty. Co wtedy? Czy domki tymczasowe, które sie zgłosiły przeżyją zmianę kota?
Przyznam się, że takiej sytuacji chyba boję się jeszcze bardziej niż tego, że nie będą chcieli nam kotów dać. :conf: :strach: :conf: :strach:

Wania i Modjeska - zbierzcie numery telefonow zadeklarowanych domkow, i w razie koniecznosci zmiany czy innych opcji, po prostu bedziecie dzwonic :oops:
[*]BlankaObrazek, [*]Znajdek/Merlin,
[*]OsiołekObrazek, [*]StasiuObrazek, [*]CocoObrazek

Gocha17_

Od: Czw sie 09, 2007 14:53

Post » Wto mar 18, 2008 22:46

Tak OT.: Uwaga na telefony komórkowe, bo tam operatora ukraińskiego łapie i rooming trzeba płacić, dość drogi, bo to nie UE. Pocztę głosowa też lepiej wyłączyć.
Obrazek

agnes_czy

Od: Wto lip 05, 2005 13:48

Post » Wto mar 18, 2008 23:31

Modjeska pisze::cry: Niestety nie zabierzemy wszystkich potrzebujących. Może się też okazać na miejscu, że mimo zamówień trzeba na cito ratować zupełnie inne koty. Co wtedy? Czy domki tymczasowe, które sie zgłosiły przeżyją zmianę kota?
Przyznam się, że takiej sytuacji chyba boję się jeszcze bardziej niż tego, że nie będą chcieli nam kotów dać. :conf: :strach: :conf: :strach:

Gdyby była sytuacja, ze nie można złapać kotów "przeznaczonych" dla mnie, lub są jakieś bardziej potrzebujące to nie musicie do mnie dzwonić. Bierzcie te, które potrzeba. Zależy mi tylko na tym, żeby to nie były dzikie koty, bo na takie, nie mam teraz warunków.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Wto mar 18, 2008 23:51

CoolCaty mam nadzieję, że masz świadomość, że koty wyciągane stamtąd będą bardzo chore z dodatnim testem FeLV i grzybem włącznie :?:

Z dużym prawdopodobieństwem można założyć, że koty wyglądające na zdrowe są chore a te, po których widać, że są chore, są umierające :cry: czego dowodem jest biedna Malota :crying: :placz: :crying:
Ostatnio edytowano Wto mar 18, 2008 23:54 przez Modjeska, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Wto mar 18, 2008 23:54

A skąd ta pewność, że testy dodatnie? :?: Czy ktoś to sprawdzał? :?:
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Śro mar 19, 2008 0:01

Nie, oczywiście nikt tego nie sprawdził. Na razie wiadomo, że Malota ma białaczkę i bardzo ostrożne rokowania. Szansa, że koty w takim miejscu nie są zarażone jest chyba dość niewielka. Nikt ich nie bada na wejściu a wszystkie mieszkają razem.
Ja planując wyjazd szczerze mówiąc miałam świadomość takiego zagrożenia. Miałam też nadzieję, że dziewczyny mające większe doświadczenie od mojego też biorą to pod uwagę.
Dziś usłyszałam od Wani, że domki (niektóre) się zaczynają wahać.

Którego kota mam więc skreślić z listy?
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Śro mar 19, 2008 0:09

Modjeska pisze:CoolCaty mam nadzieję, że masz świadomość, że koty wyciągane stamtąd będą bardzo chore z dodatnim testem FeLV i grzybem włącznie :?:

tak, mam tę świadomość

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Śro mar 19, 2008 7:26

Modjeska pisze:Nie, oczywiście nikt tego nie sprawdził. Na razie wiadomo, że Malota ma białaczkę i bardzo ostrożne rokowania. Szansa, że koty w takim miejscu nie są zarażone jest chyba dość niewielka. Nikt ich nie bada na wejściu a wszystkie mieszkają razem.
Ja planując wyjazd szczerze mówiąc miałam świadomość takiego zagrożenia. Miałam też nadzieję, że dziewczyny mające większe doświadczenie od mojego też biorą to pod uwagę.
Dziś usłyszałam od Wani, że domki (niektóre) się zaczynają wahać.

Modjesko, muszą wyjechać stamtąd Oczko, Lulu, Wampir, Jaszczurka i Krecik .
Jest za wcześnie, żebym mogła zacząć obdzwaniać ludzi i załatwiać sprawy, spróbuję coś wymyślić. Może uda się z testami na miejscu.
Będę informować na bieżąco.
Obrazek

wania71

Od: Pt maja 19, 2006 17:17

Post » Śro mar 19, 2008 8:27

Modjeska pisze:Dziś usłyszałam od Wani, że domki (niektóre) się zaczynają wahać.

:placz: :crying: :placz: :crying: :placz: :crying: :placz: :crying:

dzisiaj rano obudzialm się z przeświadczeniem, że to już czwratek.... uff, środa dopiero na szcęście (tzn. dla tych, które mają jechać środa DOPIERO NIESTETY) - może jeszcze komuś damy szansę :?:
Obrazek Frania 03.01.2013 [*] na zawsze w moim sercu

madziaki

Od: Sob lip 15, 2006 16:21

Post » Śro mar 19, 2008 11:19

CoolCaty pisze:
Modjeska pisze:CoolCaty mam nadzieję, że masz świadomość, że koty wyciągane stamtąd będą bardzo chore z dodatnim testem FeLV i grzybem włącznie :?:

tak, mam tę świadomość

Dzięki CoolCaty, to znak, że nie wszystko jeszcze stracone :love:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Śro mar 19, 2008 12:05

Ale wiecie z tym trzeba coś zrobić, to nie jest jedyne schronisko, takich umieralni jest więcej w XXI w, w kraju UE, nie w kraju trzeciego świata.
Zebrać te wszystkie fakty razem i zrobić aferę medialną.
Może przygotować takie raporty o stanie i porozsyłać do prasy i telewizji, programów typu Uwaga czy Ekspres Reporterów.
Co myślicie..
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Śro mar 19, 2008 12:28

oby domki się nie wycofały :cry:
te kociaki tam nie mają szans, część nawet poza tym miejscem ma małe szanse... :cry:

mikrejsza

Od: Nie sty 20, 2008 13:14

Post » Śro mar 19, 2008 12:53

Nowe bazarki:

:arrow: KOCIE ETUI NA KOMÓRKĘ - dla Malotki
:arrow: BON DO PERFUMERII DOUGLAS - KUP TERAZ - ogólnie na potrzeby kotów z Orzechowców

ZACHĘCAM :!:
Obrazek Frania 03.01.2013 [*] na zawsze w moim sercu

madziaki

Od: Sob lip 15, 2006 16:21

[poprzednia][następna]