Kochana Amanda już w nowym domku.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto mar 18, 2008 10:11

szamanka pisze:Możemy wziąć Amandę na tymczas, ale nie wiem jek się będzie czuła w towarzystwie takiej (ok. 80) ilości kotów. :?:

Dziękuję. Tylko, że Amanda nie znosi kotów i jej problem z laniem jest chyba tym spowodowany. Panie, które ją dwukrotnie próbowały adoptować miały wcześniej kocurka i myślę, że ona go jeszcze w domu wyczuwała. W pracowni nie lała dopuki nie zaczełyśmy tam wpuszczać kotó na karmienie. W tym cały problem. Dlatego jest bardzo trudna do adopcji. To nie chodzi o to, że chcę się jej pozbyć, tylko sprawdzić nawet poprzez dom tymczasowy, gdzie nie ma kotów, czy ona też będzie lała. U mnie koty są, u Haliny koty są, u moim znajomych koty są i tu u wszystkich koty są. Ewentualnie domek wychodzący, ale tam też by przez jakiś czas musiała być w domu, żeby się przyzwyczaiłą.
Mnie też jej żal. Jakby było inaczej to bym o nia nie walczyła. Zresztą ja zawsze walczę i niekiedy nawet w beznadziejnych przypadkach się udaje, a tu jakoś szczęścia zabrakło.

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Wto mar 18, 2008 10:54

No to powalczmy.To nie jej wina,że pani zmarła,że nie lubi innych kotów.Może jest gdzieś ktoś kto chce dorosłego kota?Poszukajmy.

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto mar 18, 2008 11:41

Czyli z tego co zrozumiałam -

kotka poszukuje domku, gdzie będzie jedynym kotem, ponieważ siusia tylko w obecności innych konkurencyjnych stworzeń?

Do góry!

gagucia

Od: Śro lip 20, 2005 2:54

Post » Wto mar 18, 2008 12:44

Wiosenny banerek dla kotki :

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/4rv2][img]http://iup.in/img/guest/a13.gif[/img][/url]

Kod z ramki skopiować i wkleić do podpisu .
Basiu wklej banerek do pierwszego postu to może więcej osób sobie wklei do podpisu.Wystarczy dać na mój wątek z banerkiem na cytuj -skopiować banerek i kod i wkleić do swojego pierwszego postu -to pewnie wiesz :wink:
Prosimy osoby które mają miejsce w podpisie o pomoc i wklejanie banerka z Amandą :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Wto mar 18, 2008 13:22

gagucia pisze:Czyli z tego co zrozumiałam -

kotka poszukuje domku, gdzie będzie jedynym kotem, ponieważ siusia tylko w obecności innych konkurencyjnych stworzeń?

Do góry!

Ta przypuszczam, ale do końca pewna nie jestem. Pewna jestem tylko tego, że ona leje :evil: . Jak uzbieram kasę to zrobię jej jeszcze raz badania i przede wszyskim badania moczu. Niemniej jednak ona leje w pozycji typowej dla kotki np. w okresie rujki. Ogon do góry i sobie znaczy, dlatego też nie za bardzo wierzę, że coś z tych badań wyjdzie. To tak dla świętego spokoju. Gdybym widziała, że ona chora to nawet na długu bym z nią do weta poleciała. Niemniej jednak muszę ją zaszczepić, bo jak domku nie znajdzie to przynajmniej będzie trochę zabezpieczona. Nie wiem jakie koty w sezonie pojawią się na podwórku, gdzie ona wychodzi.

Barbara Horz

Post » Wto mar 18, 2008 13:23

Szukamy Amandzie domku na wyłączność, najlepiej u starszej osoby.
I będziemy szukać aż do skutku, nie ma mowy, zeby taka piękna arlekinka indywidualistka nie znalazła domku.
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Wto mar 18, 2008 13:24

Amyszka cieszę się, że się znowu tu pojawiłaś :D . Dzięki za banerek, zaraz wklejam - tamten się pewnie opatrzył.

Barbara Horz

Post » Wto mar 18, 2008 13:24

Szukamy Amandzie domku na wyłączność, najlepiej u starszej osoby.
I będziemy szukać aż do skutku, nie ma mowy, zeby taka piękna arlekinka indywidualistka nie znalazła domku.
:roll: :?: :?
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Wto mar 18, 2008 13:31

[quote="ruru"]Szukamy Amandzie domku na wyłączność, najlepiej u starszej osoby.
:roll: :?: :?[/quote
Twój optymizm podnosi mnie na duchu :D .
Amanda jest naprawdę super kotką, tylko dalczemu leje :( .

Barbara Horz

Post » Wto mar 18, 2008 13:38

W moim przytulisku przebywa więcej kotów siusiających nie tam gdzie trzeba, jest to na pewno pewien dyskomfort ale nie tragedia.Np. Kukusia ma już 18 lat i nigdy nie załatwiała się inaczej, chociaż na początku była sama (to mój pierwszy nie .wychodzący kot) - taka po mprostu jej "uroda".
Mam nadzieję, że jeszcze znajdzie się lepszy dom dla kici ale gdyby nie to chyba lepiej żeby trfiła do mnie niż na ulicę.
Obrazek Obrazek

szamanka

Od: Wto mar 04, 2008 14:50

Post » Wto mar 18, 2008 16:11

Basiu może dopisz jeszcze w aktualizacji na pierwszej stronie, że boisz się o Amandę, bo ostatnio koty podwórkowe znikają :(

amyszko śliczny bannerek

szamanko zostań z nami, Amanda potrzebuje wielu przyjaciół,
żeby mogła znaleźć dom
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Wto mar 18, 2008 16:20

Szamanko pewnie, że lepiej niż na ulicy. Jednak ja jeszcze cały czas mam nadzieję :( .
Gdzie znajduje się Twoje przytulisko?

Barbara Horz

Post » Wto mar 18, 2008 16:32

Już wiem :!: :!: :!: :!: :!:
Mała liczba postów mnie zmyliła, ale koty są mi znane, przynajmniej z podczytywania wątku :D . Pozdrawiam Alu serdecznie.
Szczerze mówiąc nie miałabym sumienia dokładać jeszcze Amandy do tej ilosci i problemów kocich :wink:

Barbara Horz

Post » Wto mar 18, 2008 17:07

do gory

alodona

Od: Sob mar 15, 2008 17:52

Post » Wto mar 18, 2008 20:06

podnoszę :!:

Joasia
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45