Srebrny ze scurem w pakiecie wrócili

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon mar 17, 2008 19:45

Też bym wyła , jakby mnie tak przesiedlano ciągle.... :roll:
Może dajcie mu trochę czasu???
Przyzwyczai się...
Biedne sreberko... :roll:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Pon mar 17, 2008 20:13

Basia, to nam źle, bo jakbyśmy go więzili. Nie chce jeść, nawet kurczaka - Mimblę zamknęłam, żeby nie przeszkadzała. Mim podchodzi, to on odchodzi albo syczy. Przed nami nie ucieka, tylko odchodzi miaucząc albo daje się głaskać i odchodzi - te pieszczoty go ani ziębią ani grzeją.
Przy Sfinksie i przy Mimbli, mimo stresu po obu stronach, oba koty były od razu nasze. Sreberko jet cudzy - nie wiem, czy to dobrze wyjaśniam. I nie wiem, skąd to przekonanie, ale wiem, że Sreberko nie jest nasz. Nie chce być. To nie jego duzi, nie jego dom, nie jego kot.
I nie oczekiwałam, że wszystko od razu będzie cacy - byłam gotowa na kłopot.
Basia, złapię Cię na gg, jak z Twoim kompem wszystko ok.

Mag

Od: Pon sie 23, 2004 14:55

Post » Pon mar 17, 2008 21:56

Sreberko był u mnie kiedyś dosłownie pół dnia - ciągle miauczał, chował się, nie chciał, żebym go głaskała. U moniki, naszej prezeski TOZ-u, mieszkał trochę dłużej i był bardzo miziasty, ona mówiła, że to cudowny kot. Mag, nic na siłę, ale poczekajcie może jednak?

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Wto mar 18, 2008 8:26

U mnie Sreberko siedział w klacie z Biszkoptem. Nie płakał, dawał się brać na ręce. Był przesłodki.

:roll:
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Wto mar 18, 2008 8:31

Ja także bym namawiała Was, abyście spróbowali jeszcze trochę poczekać.

Ale nie jestem na miejscu i nie wiem jak to dokładnie wygląda.
Mag tylko Ty wiesz jaka jest sytuacja u Ciebie na miejscu - zadaj sobie pytanie, co byłoby na dzień dzisiejszy większym stresem dla Sreberka - jeszcze kilka dni u Ciebie, czy podróż spowrotem do Barbann?
Frędzel ...razem z nami od 22.12.2007 do 31.07.2009 (godz.9.15) ...w pamięci i sercach na zawsze [*] ['] [*]
Obrazek Obrazek

Granula

Od: Wto sie 28, 2007 22:15
Lokalizacja: był Kraków -> później Bielsko-Biała -> aktualnie Żory woj.śląskie

Post » Wto mar 18, 2008 8:40

Miuti pisze:U mnie Sreberko siedział w klacie z Biszkoptem. Nie płakał, dawał się brać na ręce. Był przesłodki.

Miuti ale wtedy był razem z Biszkopcikiem - a wiesz, że one były bardzo przywiązane do siebie, więc może dlatego nie plakał :roll: sama nie wiem co o tym myśleć.

Biszkopcik (czyli Frędzel) też strasznie płakał przez 2 dni - ale później odkrył, że w domu jest jeszcze jeden kot, któremu się nic nie dzieje, więc doszedł do wniosku, że pewnie będzie mu tu dobrze.

Ale przez 1-sze dwa dni wyglądało to na mega rozpacz - bałam się, że on tak tęskni za Sreberkiem i że się nie przyzwyczai. A w nocy jak się wydzierał i nie dawał nam spać, to miałam czarne myśli :wink: Ale postanowiłam sobie, że muszę go choć troszkę podkarmić, że muszę wytrzymać chociaż tydzień, może dwa - na szczęście po 2 dniach Frędzel stał się miziastym kotem. Z początku dawał się tylko mi głaskać i nosić na rękach, później mamie mojego TŻa, a teraz to już wszystkim się pakuje na kolana - a raczej do talerza podczas obiadu :D

Mag jeżeli nie ma najmniejszej poprawy w zachowaniu Sreberka, to może rzeczywiście nie ma co go uszczęśliwiać na siłę - ale spróbuj poczekać chociaż jeszcze jeden dzień. Daj jemu i sobie czas. Wiem, że to trudne, ale może warto spróbować :roll:
Frędzel ...razem z nami od 22.12.2007 do 31.07.2009 (godz.9.15) ...w pamięci i sercach na zawsze [*] ['] [*]
Obrazek Obrazek

Granula

Post » Wto mar 18, 2008 8:42

zdublował mi się post :oops:
Ostatnio edytowano Wto mar 18, 2008 11:25 przez Granula, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Granula

Post » Wto mar 18, 2008 9:38

czekam na informację
co przyniosla ta noc
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Wto mar 18, 2008 9:40

Granula pisze:
Miuti pisze:U mnie Sreberko siedział w klacie z Biszkoptem. Nie płakał, dawał się brać na ręce. Był przesłodki.

Miuti ale wtedy był razem z Biszkopcikiem - a wiesz, że one były bardzo przywiązane do siebie, więc może dlatego nie płakał :roll: sama nie wiem co o tym myśleć.

Biszkopcik (czyli Frędzel) też strasznie płakał przez 2 dni - ale później odkrył, że w domu jest jeszcze jeden kot, któremu się nic nie dzieje, więc doszedł do wniosku, że pewnie będzie mu tu dobrze.

Ale przez 1-sze dwa dni wyglądało to na mega rozpacz - bałam się, że on tak tęskni za Sreberkiem i że się nie przyzwyczai. A w nocy jak się wydzierał i nie dawał nam spać, to miałam czarne myśli :wink: Ale postanowiłam sobie, że muszę go choć troszkę podkarmić, że muszę wytrzymać chociaż tydzień, może dwa - na szczęście po 2 dniach Frędzel stał się miziastym kotem. Z początku dawał się tylko mi głaskać i nosić na rękach, później mamie mojego TŻa, a teraz to już wszystkim się pakuje na kolana - a raczej do talerza podczas obiadu :D

Mag jeżeli nie ma najmniejszej poprawy w zachowaniu Sreberka, to może rzeczywiście nie ma co go uszczęśliwiać na siłę - ale spróbuj poczekać chociaż jeszcze jeden dzień. Daj jemu i sobie czas. Wiem, że to trudne, ale może warto spróbować :roll:

ale ty wzielas wczesniej fredzla
a srebrny zostal bez
nie wiem
poczekam
zobaczymy
moze sie przekona
Moje koty
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Post » Wto mar 18, 2008 11:29

BarbAnn pisze:ale ty wzielas wczesniej fredzla
a srebrny zostal bez
nie wiem
poczekam
zobaczymy
moze sie przekona

ja zabrałam Frędzla w piątek wieczorem (21.12.) a Ty zabrałaś Sreberko (z tego co pamiętam) w poniedziałek lub wtorek :P

Może Sreberko się przywiązał juz do Ciebie BarbAnn :roll: ale przecież nie jesteś w stanie go zatrzymać... prawda?

Jeżeli rzeczywiście Sreberko przywiązał się do BarbAnn, to będzie cierpiał w każdym innym domku :roll: patowa sytuacja

czekamy na wieści jak po dzisiejszej nocy
Obrazek Obrazek

Granula

Post » Śro mar 19, 2008 8:38

Mag - podobno się boisz, że cię zjemy na forum?
Ja się przyłączam do posiłku!!!!!

(To żart. Do nikogo nie możemy mieć pretensji. Jest, jak jest.

Kocham Sreberko.

Miuti

Post » Śro mar 19, 2008 8:42

nikogo jesc nie bedziemy
maly doszedl do wniosku ze nie da sie wyadoptowac i juz i moge mu skoczyc
wrocil do domu
przysssal sie do michy
ponosil szczura
zdrzemnał sie krociutko po kolacji z moim TZ
o 4 wlazl mi na glowe i pacal lapka zeby go wypieszczac
zachowuje sie jakby nigdzie nie wychodzil
a wacus z rezygnacja oznaczyl kaloryfer a rano szafe i poszedl spac na deske do prasowania
Moje koty
Haters gonna hate

BarbAnn

Post » Śro mar 19, 2008 8:44

Basiu, a próbowałaś u Wacusia kropli Bacha? Może to jakoś uspokoi jego zapędy znaczeniowe?

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Śro mar 19, 2008 8:54

gosiar pisze:Basiu, a próbowałaś u Wacusia kropli Bacha? Może to jakoś uspokoi jego zapędy znaczeniowe?

bede musiala sprobowac
bo wacus ma miejsce na kolanach i mizianki do bolu
byc moze wczoraj sie na mnie obrazil bo spedzilam upojny wieczór szyjac
a on widzac szpilki nie pcha sie na kolana...
Moje koty
Haters gonna hate

BarbAnn

Post » Czw mar 20, 2008 9:21

Basia - masz wspaniałego kota.

Kolejny rezydent....
Ja też tak zaczynałam kilkanaście lat temu....

Miuti

[poprzednia][następna]