TYCHY*12kotówPotrzebujePomocy* Petunia odeszła [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 16, 2008 15:33

dzieńdoberek :D

Mam dzis kilka wieści o kotkach Justyny.
Diabełek jest nadal smarowany tym balsamem końskim ale Justyna już mu nie zakłada kolnierza bo bardzo źle to znosi.Był smutny, siedział osowiały co zresztą wiadać na zdjeciach, nawet przestał jeść i wogóle miał doła więc Justa teraz go bandażuje i wygląda bardzo orginalnie.Odrazu odżył chłopak :D

Bielince zagoiły sie te wstrętne ropnie i jutro idzie na kontrole do weterynarza.Wetka sugeruje żeby zrobic jej testy alergiczne żeby konkretnie stwioerdzic na jakim tle jest to uczulenie.Wstępnie stwierzdiła , że to alergia pokarmowa i jest na diecie wcina Rc Hypoallergic a jednak czasem coś jj jeszcze wyskoczy.Oreintujecie może czy takie testy są wogóle miarodajne u kota :?:

Ozi natomiast ma problemy z sikaniem niestety wracja problemy mu dawne i sika po kropelce.Biedulek od 6 lat ma co jakis problemy z tym siusianiem niestety był juz 7 razy cewnikowany bo sie zatykał i 3 razy miał wszywana cewke :( Niewiadomo czy nie bedzie to konieczne i tym razem.Dostaje urosept i zastrzyki rozkurczowe ale coś cięzko idzie poprawa u niego.Jutro tez idzie do weta żeby jakos mu pomóc może znowu będzie trzeba wszyc cewke...Oby się udało przynieśc mu ulgę.

Petunicia apetycznie zajada się saszetkami, kilka razy dziennie domaga sie głaskania i patrzy pięknie swoimi ślicznymi oczkami.Oby u niej sie nie pograszło.Narazie ma apetyt, pije wodę mruczy jeszcze delikatnie więc czuje się narazie dobrze oby tak dalej:)

Później jeszcze dopisze klika słow ide teraz zjeśc obiadek

agitarius

Od: Nie paź 07, 2007 19:19

Post » Nie mar 16, 2008 19:08

w górę kociaki miziaki

mestudio

Od: Pon gru 31, 2007 17:44

Post » Nie mar 16, 2008 19:29

hopla!

Cinnamoncat

Od: Pon lis 07, 2005 19:49

Post » Nie mar 16, 2008 20:58

kotki domków szukają
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Nie mar 16, 2008 22:31

Ufff... doczytałam do końca, chyba zaraz oślepnę :lol:
Dołączam do grona pomocników :wink:
Dobrze, że trafiłam na ten post tylko szkoda, że tak późno :oops:
Ale już będę :lol:
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Nie mar 16, 2008 22:33

Witamy nowa dobrą duszyczke , cieszymy sie z nowego pomocnika :lol:
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Nie mar 16, 2008 23:01

Słuchajcie cioteczki mialam jz dawno to napisać.
Dzisiaj dzwonila do mnie pani w sprawie adopcji Łezki :dance:
Pani bardzo sympatyczna znalazla Łezke dzieki ogloeszniu w metro ktore zrobila nasza kochana Kilatha :1luvu:
Trzeba Łezce tylko trnasport zalatwic bo domek jest w Warszawie.
Ale teraz świeta wiec może ktos bedzie jechał :?:
Obrazek
Obrazek

agitarius

Post » Nie mar 16, 2008 23:31

Amando jak to mówią lepiej późno niż wcale :)
Obrazek
Obrazek

agitarius

Post » Nie mar 16, 2008 23:55

agitarius pisze:Słuchajcie cioteczki mialam jz dawno to napisać.
Dzisiaj dzwonila do mnie pani w sprawie adopcji Łezki :dance:
Pani bardzo sympatyczna znalazla Łezke dzieki ogloeszniu w metro ktore zrobila nasza kochana Kilatha :1luvu:

:dance: :dance2: :dance:

agitarius pisze:Trzeba Łezce tylko trnasport zalatwic bo domek jest w Warszawie.
Ale teraz świeta wiec może ktos bedzie jechał :?:

trzeba napisać na wątku transportowym

Patsy

Od: Wto sty 15, 2008 22:12

Post » Pon mar 17, 2008 2:15

eh, nie mogę się zdecydować jaką formę pomocy wybrać ....

mógłbym wziąć filemona (tego co lubi łazikować), pasuje wiekiem i usposobieniem do mojej rocznej kotki Safi tylko sądzę, że on sobie znajdzie dom wcześniej czy później.
jaki rodzaj pomocy finansowej udzielić?? - agitarius skontaktuj się ze mną PW lub namiary od patsy - nie wiem jakie są bieżące problemy

to zrobię na pewno: postaram się innych moich znajomych zainteresować tym tematem

trex

Od: Pt mar 14, 2008 19:48

Post » Pon mar 17, 2008 9:37

Dzieńdoberek:)

Trex posłam PW:)

agitarius

Post » Pon mar 17, 2008 9:54

W dalaszym ciągu zapraszamy na bazarki z których pieniązki poświęcone bedą na dalsze leczeni kotów Justny.
Potrzebana jest kuracja na świerzba dla kilku kotków, szczepienia a także odrobaczenia.Wydatków ciągle jest mnóstwo

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2894792#2894792

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=73394

Są też inne bazarki mestuido i peperoni, które można smiało łaczyć i pomagać kotkom w potrzebie.

Ostatnio edytowano Pon mar 17, 2008 17:10 przez agitarius, łącznie edytowano 1 raz

agitarius

Post » Pon mar 17, 2008 10:33

hopsamy na pierwszą stronkę

mestudio

Od: Pon gru 31, 2007 17:44

Post » Pon mar 17, 2008 13:59

Od wczoraj mam dojście do taniej karmy dla kotów
Royal Canin -diety weterynaryjne 16 zł za kiloram
Royal Canin -inne ?Musze sie upewnić

Karma sprawdzona sama wzielam hypoallergic dla mojej kici

Więc jeśli ktoś bedzie chciał kupić coś dla kotów Justyny to nie ma co przepłacać w sklepie tylko pisać do mnie :D
Jeśli ktos chce coś dla siebie też nie ma problemu tylko dochodzą koszty przesyłki

agitarius

Post » Pon mar 17, 2008 16:39

Przedstawiam Wam Mejęczke śliczną kotke, która niestety nie ma ogonka ale w niczym jej to nie przeszkadza.Majeczka ma około 4 latka.Jest to koteczka płochliwa, bardzo nieufna no i niestety jest po przejściach.Potrzebuje czasu żeby nabrac zaufania do człowiek.Jeśli już zaufa to lubi siedzieć na kolankach, lubi być głaskana :D wtedy delikatnie liże i robi masaż przednimi łapkami.
Biedna Majeczka już dwa razy wróciła z adopcji ponieważ trafiał do domu gdzie byly inne zwierzęta, które jej nie akceptowaly.Majeczka siedziala wystraszona, niedła całymi dniami poprostu nie umiał się zaklimatyzować.
Justyna myśli, że Majeczka będzie szczęśliwa jako jednynaczka w domku gdzie ktoś da jej szanse i czas żeby zaufala człowiekowi.Ona jest spragniona miłość borajstwo ciagle gdzieś siedzi spłoszone :( a jest tak śliczniutka
Majeczk jest wysteylizoana, obecnie leczona bo ma świerzba.Po wyleczniu bedzie szczepiona :)
Jeśli ktoś może dać jej dom będzie cudownie.
Można też zostać jej wirtualnym opiekunem

Oto MAJECZKA Kuleczka
Obrazek

agitarius

[poprzednia][następna]