Sisi,koteczka uratowana przed uśpieniem ma domek!Dzięki Ines

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon mar 17, 2008 8:13

Agalenora - właśnie, niektózy nawet nie wystawią allegro, ostatnio właśnie szukałyśmy wyjścia z takiej sytuacji, i nawet nie wiedziałyśmy że kicia już uśpiona dnia, kiedy dowiedziałyśmy się o problemie:(((

Cieszę się że tej się udało!
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Pon mar 17, 2008 8:18

Ines, daj nam wszystkim znać jak 1sza noc koteczki poza dotychczasowym domem :) bo jestesmy ciekawi

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pon mar 17, 2008 9:50

Śledzę wątek od początku. Od razu wydawało mi się, że to po prostu niewiedza dotycząca toksoplazmozy. Bo - dziecko za kilka miesięcy (więc to nie alergia!). A koteczka wygląda ślicznie i dają ją razem z całą wyprawką. Tylko jak mogło im przyjść do głowy, żeby w ogóle myśleć o uśpieniu???

Mam znajomą lekarkę, która pracuje w przyszpitalnym zakładzie mikrobiologii i dziwi się, że mam trzy córki w domu i nie boję się trzymać trzech kotów - oczywiście głównym argumentem jest obawa przed toksoplazmozą. A ja poszukałam w internecie informacji o toksoplazmozie i to co znalazłam oczywiście całkowicie mnie uspokoiło.
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Pon mar 17, 2008 12:11

Najważniejsze ,że kotka jest bezpieczna..ciekawe jak się zaklimatyzowała :)

Goyka

Post » Pon mar 17, 2008 12:16

Bardzo wszystkich przepraszam, że dopiero teraz się odzywam, ale miałam wczoraj masę pracy :) Nie powiem, bardzo przyjemnej :D W pracy też mnóstwo roboty :roll:

Odebrałam Kunię bez problemu, co dziwne z Czeladzi (na Allegro była mowa o Świętochłowicach). Jej pani jest w ciąży i jest "nieco" niedouczona :evil: Oświeciłam ją trochę, ale kicię zabrałam. Ci ludzi mają też psa, mój TŻ zapytał, czy jego też oddadzą :( Pani zaprzeczyła. Kunia jest naprawdę zadbana, ma cudne futerko :), jest wysterylizowana, ostatnie szczepienie i odrobaczenie miała co prawda w 2005 r., ale to się nadrobi. Na razie siedzi w naszej sypialni, sama :), je normalnie, pije, zrobiła siii i koopę :), więc nie jest aż tak zestresowana. Zresztą ona wogóle nie wygląda na zestresowaną, łasi się i tuli, zaczepia, chce się z nami bawić. Myślę, że dawno nikt jej nie miział :roll: Jest naprawdę kochana. Widok moich kotów zniosła całkiem dobrze, ale i tak trzymamy ją na razie samą, żeby się przyzwyczaiła. Raz się tylko strasznie zeźliła, bo zobaczyła mojego Śliniaka 8O Noc minęła bardzo dobrze. Jak do niej zaglądałam, to wstawała i chciała się bawić :) Gdyby ktoś znalażł jakiś dobry domek dla niej, to będzie super. Nie musiałaby czekać 2 m-cy na swojego Dużego.

Zdjęcia wkleję wieczorem, mam przynajmiej taką nadzieję :)
ObrazekObrazek

Ines_Chorzow

Od: Nie sty 20, 2008 12:35

Post » Pon mar 17, 2008 12:19

No to super wieści :) jesteś super Ines, miejmy nadzieję,że szybko znajdzie się domek dla koteczki

Goyka

Post » Pon mar 17, 2008 15:10

Dopiero wróciłam do domu i cieszę się,że dobre wieści.Mnie już nawet złość na tych ludzi minęła.W końcu o kotkę dbali,martwili się o dziecko,to przecież ludzkie,prawda.Cały czas powtarzam jak ważna jest edukacja.Wszystko dobre,co się dobrze kończy.

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon mar 17, 2008 21:43

Ines czekamy na fotki :oops: pamietaj :)

Goyka

Post » Pon mar 17, 2008 22:06

Goyka pisze:Ines czekamy na fotki :oops: pamietaj :)

No już już :)

Oto JA w całej okazałości

Obrazek

A tu sobie leżę

Obrazek

A tu wcinam

Obrazek

Trudno jej zrobić ładne zdjęcie, bo jest żywiołowa :D
ObrazekObrazek

Ines_Chorzow

Post » Pon mar 17, 2008 22:25

Cuuuuudo :kitty: wygląda na bardziej szczęśliwą na tych zdjęciach niż na tych od pierwotnych właścicieli :) nie wygląda wogóle na zestresowaną, wręcz przeciwnie :)

Goyka

Post » Wto mar 18, 2008 1:29

Obrazek
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Wto mar 18, 2008 7:23

śliczna, bardzo się ciesze ze jest już bezpieczna :D :D :D

mumka27

Od: Pon gru 03, 2007 18:35

Post » Wto mar 18, 2008 8:31

Nie chciałam tego pisać,ale mnie się też wydaje ,że ona ładniejsza na tych zdjęciach niż na allegro.I faktycznie taka miła,wyluzowana.Kiedy sobie pomyślę,że mogłaby zostać....Nie,nie będę myśleć.Tak bardzo zaangażowałam się emocjonalnie w sprawę jej ratowania,że wybaczcie,ale ona jest tak troszkę moja i będę pilnie śledziła jej lisy.

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto mar 18, 2008 9:07

ewar pisze:Nie chciałam tego pisać,ale mnie się też wydaje ,że ona ładniejsza na tych zdjęciach niż na allegro.I faktycznie taka miła,wyluzowana.Kiedy sobie pomyślę,że mogłaby zostać....Nie,nie będę myśleć.Tak bardzo zaangażowałam się emocjonalnie w sprawę jej ratowania,że wybaczcie,ale ona jest tak troszkę moja i będę pilnie śledziła jej lisy.

Wiecie, mam wrażenie, jakby kicia była z nami od zawsze. Jest naprawdę wyluzowana i przesympatyczna. Ledwo wejdę do sypialni, a ona już robi rzut na plecki i prosi o głaskanie. Łasi się nieziemsko, tylko na rękach nie bardzo chce dać się nosić, ale to nic, moje dwa futra też nie lubią, jak się je nosi :) Wczoraj wieczorem mój TŻ prawie przy niej zasnął, bo takie mu załączyła murmurando :D
ObrazekObrazek

Ines_Chorzow

Post » Wto mar 18, 2008 9:49

Kicia jest cuuuuuuuuuuuuuuudna! (Jak w reklamie...:)
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

[poprzednia][następna]