CHINY--zabija nawet poł milona kotów !!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 11, 2008 17:59

wlasnie sie podpisuje...

wiecie co? wiele ludzi to tak owszem, kocha zwierzeta dopoki nie zaczna przeszkadzac... mam kumpla Greka ktory mi napisal ze ich kraj jest bardzo przychylny kotom i generalnie duzo ludzi je kocha i ma w domu...
i akurat mieszka w Atenach wiec to nie jakas wioska na poludniu.

czytalam ze w Czarnogorze jest prawdziwe umilowanie do kotow i tam chcialabym sie wybrac :) a nie jakies zasrane chiny! :evil:
ale coz nas dziwi ze tak zwierzeta traktuja... wiele bylo przpadkow ze po wojnie ludzie gineli (w sensie znikali) na terenie Chin, nigdy nie odnalezieni...

a ja w ogole mam taki pomysl... bo przeciez w Chinach tyle tych ludzi...
odstrzelmy polowe,co? przerzedzi sie :)
Obrazek

pepperoni

Od: Sob gru 08, 2007 14:48

Post » Wto mar 11, 2008 18:06

pepperoni pisze:. bo przeciez w Chinach tyle tych ludzi...
odstrzelmy polowe,co? przerzedzi sie :)

Pepperoni, to, co dzieje się w Chinach, to makabryczne okrucieństwo, ale mimo to Twój żart jest niesmaczny.. :?
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto mar 11, 2008 19:39 CHINY--zabija nawet poł milona kotów !!!!

Podpisałam-jakże inaczej?
Nigdy nie zapomnę reportażu o Chinach nadanego przez Animal..Widok psiego serca wbite było na hak,a jeszcze biło.. :( :( :(
Strasznie to wszystko przerażające..
I olimpiada w takim miejscu??Nie będę oglądac jeśli będą transmisje-tyle tylko mogę zrobić..
A wogóle coś powiem..Być może to przypadek-zbieg okloiczności,ale fakt..Kupiłam mojemu psu obroże wyprodukowaną właśnie w Chinach..
Musiałam mieć zaćmienie umysłowe...Pies zapadł na grzybicę..Leczymy
Elżbieta
Elżbieta

Post » Wto mar 11, 2008 20:11

o rany, smutne to wszystko, ja też bojkotuję olimpiadę w Chinach i uważam że to skandal że dostali organizację takiej imprezy, ale to o zwierzakach mnie zaskoczyło a o Grecji zaszokowało - nie wiedziałam że takie są "koszty" takich imprez. To mnie tylko utwierdza w przekonaniu że sport zawodowy to bezsens i coś co dawno zagubiło "ideę i ducha" sportu.
Biedne zwierzaki

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Wto mar 11, 2008 20:12

rowniez podpisalam

a tak na marginesie
bledem jest to, ze olimpiade organizuja w Chinach, panstwie, gdzie lamane sa prawa ludzi, zabija sie bezkarnie niemowleta, kompletnie nie szanuje zwierzat, stosuje represje polityczne etc :(
ale za tym stoi ogromna polityka i pieniadze
to, ze Spielberg zrezygnowal z pomocy przy ogranizowaniu widowiska rzekomo z powodu uczestnictwa Chinczykow w rzezi w Darfurze, tez ma moim zdaniem drugie dno

a z drugiej strony
czemu winni sa sportowcy? podejmuja oromny wysilek, ponosza wielki koszt, czasem poswiecaja cale zycie, by moc wystapic na olimpiadzie, by cos osiagnac, wystapienie tam, to czasem uwienczenie ich wieloletnich staran, trudow (mam na mysli sportowcow, a nie wszelkich dzialaczy, ktorzy na tym robia najwieksza kase)

a teraz swiat nawoluje do bojkotu olimpiady, co wcale akurat Chinczykom nie zaszkodzi moim zdaniem ...

smutne to bardzo
:(
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów „ty”, choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu.

Obrazek

jojo

Od: Pon kwi 26, 2004 19:52

Post » Wto mar 11, 2008 21:16

Też to podpisałam, ale co to da?

Mimisia

Od: Nie lut 05, 2006 11:27

Post » Wto mar 11, 2008 21:40

Podpisalam, ale serce krwawi z bezsilnosci..................................

bellavita

Od: Czw wrz 27, 2007 15:04

Post » Śro mar 12, 2008 9:37

jojo pisze:rowniez podpisalam

a tak na marginesie
bledem jest to, ze olimpiade organizuja w Chinach, panstwie, gdzie lamane sa prawa ludzi, zabija sie bezkarnie niemowleta, kompletnie nie szanuje zwierzat, stosuje represje polityczne etc :(
ale za tym stoi ogromna polityka i pieniadze
to, ze Spielberg zrezygnowal z pomocy przy ogranizowaniu widowiska rzekomo z powodu uczestnictwa Chinczykow w rzezi w Darfurze, tez ma moim zdaniem drugie dno

a z drugiej strony
czemu winni sa sportowcy? podejmuja oromny wysilek, ponosza wielki koszt, czasem poswiecaja cale zycie, by moc wystapic na olimpiadzie, by cos osiagnac, wystapienie tam, to czasem uwienczenie ich wieloletnich staran, trudow (mam na mysli sportowcow, a nie wszelkich dzialaczy, ktorzy na tym robia najwieksza kase)

a teraz swiat nawoluje do bojkotu olimpiady, co wcale akurat Chinczykom nie zaszkodzi moim zdaniem ...

smutne to bardzo
:(

Dzisiaj sport, moim zdaniem, to tylko wielkie pieniądze i przekręty. Myślę, że nie tylko działacze robią kasę na sporcie. Ile zarabiają np. piłkarze, przechodzą z klubu do klubu, kto da więcej, itp.
Powiem szczerze nie lubię sportu, sportu komercyjnego. Nie oglądam żądnych transmisji sportowych. Dla mnie sportowiec, to ten co o 7 rano biega po parku albo po pracy idzie na kort tenisowy.

Co zostało z dawnej idei olimpijskiej. Kompletnie nic.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Śro mar 12, 2008 10:21

Praksedo - jak zawsze masz rację.

To wstyd, że cywilizowany świat zgodził się na urządzenie olimpiady w kraju tak barbarzyńskim, jak Chiny!
Wstyd!
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Śro mar 12, 2008 10:42

Miuti pisze:Praksedo - jak zawsze masz rację.

To wstyd, że cywilizowany świat zgodził się na urządzenie olimpiady w kraju tak barbarzyńskim, jak Chiny!
Wstyd!

Miuti, no nie schlebiaj mi, bo wpadnę w samouwielbienie. :D :wink:

A co do barbarzyństwa to się zgadzam.
Widział am kiedys program telwiizji kanadyjskiej (chyba), ukazujący umieralnie dla dzieci (głownie dziewczynek) w Chinach. Formalne przyzwolenie państwa na jedno dziecko powodowało, że kolejne dzieci czesto były porzucane. Tzw sierocińce, to w rzeczywistości umieralnie.
Było pokazane dziecko - szkielet, konające z głodu, w oddzielnym pomieszczeniu. Nikt tam nie zaglądał, czekali aż skona. Dzieci tam przywiązywano za nogi do krzesełek by nie rozrabiały. Siusianie, jedzenie i spanie na komendę, wszyskie jednocześnie. Te dzieci były jak manekiny, otępiałe, bez energii. "Opiekunki" bez uczuć, bez emocji.
Widzialam to wiele lat temu ale nigdy nie zapomnę tego obrazu.
Tam człowiek nic nie znaczy.
Tym bardziej zwierzę.
To skandal, że wybrano ten kraj.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.

Prakseda

Post » Śro mar 12, 2008 10:50

Prakseda pisze:Dzisiaj sport, moim zdaniem, to tylko wielkie pieniądze i przekręty. Myślę, że nie tylko działacze robią kasę na sporcie. Ile zarabiają np. piłkarze, przechodzą z klubu do klubu, kto da więcej, itp.

krzywdzisz tymi slowami wielu sportowcow, niestety :(

moj brat jest sportowcem, ktory cale swoje zycie podporzadkowal sportowi i oprocz tego, ze jezdzi troche po swiecie, gowno z tego ma
klub mu juz od lat zalega ze stypednium- nie ma pieniedzy a brat, gdy nie trenuje, dorabia sobie rozwozeniem pizzy, bo stalej pracy podjac nie moze, gdyz treningi i zgrupowania wypelniaja mu caly czas...
dlaczego? bo uprawia dyscypline nie tak popularna jak pilka nozna, tenis, boks czy inna rownie dobrze oplacana, medialna :roll:

tyle ode mnie poza tematem
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów „ty”, choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu.

Obrazek

jojo

Od: Pon kwi 26, 2004 19:52

Post » Śro mar 12, 2008 11:02

Prakseda pisze:
Tam człowiek nic nie znaczy.
Tym bardziej zwierzę.
To skandal, że wybrano ten kraj.

wybrano ten kraj zgodnie pewnie z doktryną politycznej poprawności
i jako metoda która ma przynieść określone skutki
pewnie uznano ze izolacja i bojkot nic nie zmienia - pewnie potrzebna jest wspolpraca i danie Chinom szansy a nie odwrócenie sie do nich plecami
jaki to daje skutek - widzimy
a czy byłoby inaczej - nie wiadomo :cry:

skądinąd przypomina mi to stosunem do rozmnażaczy i pseudohodowców na forum :wink: - sorry za ot
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Śro mar 12, 2008 11:35

jojo pisze:
Prakseda pisze:Dzisiaj sport, moim zdaniem, to tylko wielkie pieniądze i przekręty. Myślę, że nie tylko działacze robią kasę na sporcie. Ile zarabiają np. piłkarze, przechodzą z klubu do klubu, kto da więcej, itp.

krzywdzisz tymi slowami wielu sportowcow, niestety :(

moj brat jest sportowcem, ktory cale swoje zycie podporzadkowal sportowi i oprocz tego, ze jezdzi troche po swiecie, gowno z tego ma
klub mu juz od lat zalega ze stypednium- nie ma pieniedzy a brat, gdy nie trenuje, dorabia sobie rozwozeniem pizzy, bo stalej pracy podjac nie moze, gdyz treningi i zgrupowania wypelniaja mu caly czas...
dlaczego? bo uprawia dyscypline nie tak popularna jak pilka nozna, tenis, boks czy inna rownie dobrze oplacana, medialna :roll:

tyle ode mnie poza tematem

Jojo, przepraszam
Przepraszam Twojego Brata i Jemu podobnych.
Miałam na myśli te dyscypliny medialne, o których sama piszesz.
Jak w każdym zawodzie są równi i równiejsi.
I pozdrawiam serdecznie Twojego Brata. Należy do tych, chyba nie tak licznych, którzy uprawiają "sport dla sportu".

Prakseda

Post » Śro mar 12, 2008 11:49

Warto też zajrzeć do oryginalnego artykułu z Daily Mail.
Są tam też ludzie, Chińczycy, którzy starają się tym kotom pomóc i wyciagnąc je z obozów śmierci, mimo tego, że boją sie represji władz.
Jest zdjęcie 80 letniej Chinki, która zabrała do siebie ponad 200 kotów.
http://www.dailymail.co.uk/pages/live/a ... ge_id=1811

i komentarze Chińczyków typu: "Wstydźcie sie moi rodacy".
Można by powiedzieć, że tylko w kraju bezpiecznych ludzi mieszkają szczęśliwe koty...

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Śro mar 12, 2008 11:49

Podpisałam... a co do Chin to uważam, że pomimo politycznej poprawności, czy jakkolwiek to nazwiemy organizowanie tam Olimpiady to granda i raczej nie da się jej nazwać polityczną poprawnością. Na onecie znalazłam też taki artykuł:

http://wiadomosci.onet.pl/1474038,2678, ... skart.html

warto przeczytać.

Malati

Od: Nie sie 19, 2007 12:20

[poprzednia][następna]