Kociaki z lasu- Misia szuka domku str. 99, Milo chory!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 11, 2008 22:28

Obrazek WITAM wieczorową porą.
Zwariowany dzień i ostatnio to juz bym musiała napisać zwariowany dzień jak co dzień. Masakra.
Chciałam donieść, że Milo chyba ma się dobrze. Je juz normalnie - tzn. dietetycznie, ale nie grymasi. Suche jedza wszystkie gady i też nie grymaszą /a mogły by, bo dziś przyszła kolejna porcja 5 kg hill'sa i/d/, bankrutctwo pewne :evil: . Miluś jest juz tylko na Loperamidzie i robi narmalne qpale :D . Nie chce zapeszać, bo muszę jeszcze zrobić kontrolne badanie krwi. Jednak z tym zaczekam - niech minie trochę czasu i zobaczymy.
Pozatym miałam dzisiaj gościa Obrazek. W odwiedziny do moich kociastych przyszedł braciszek Azji, Malutkiej i Mila - Tygryś. Bardzo szybko sobie o sobie przypomnieli i zaczeli szaleć po mieszkaniu Obrazek. Tygryś jest bardzo podobny do Azji. Nawet oczka mu się lekko skośne zrobiły. Mieliśmy duże trudności w odłowieniu kota jak jego Duży chciał już do domu iść. Po pierwsze nie wiedomo było który jest który - musiałam obydwa złapać i dogłębnie w oczy popatrzeć :twisted: , a po drugie to własnie to złapać stanowiło największy problem. Tygryś przy wyjściu mówił dobitnie NIE idziemy i obawiam się, że jego Duży będzie miał tej stanowczości konkretne ślady na sobie :twisted: . No cóż - u mnie sie chyba kotom podoba :lol: .

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Wto mar 11, 2008 22:37

A co będzie jak pomyliliście koty???
:roll: :roll: :roll:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Wto mar 11, 2008 22:54

Dobranoc...
Obrazek
...

CoToMa

Post » Wto mar 11, 2008 23:33

CoToMa pisze:A co będzie jak pomyliliście koty???
:roll: :roll: :roll:

No nie wiem, nie jestem pewna, ale Tygryś miał zawsze lepszy charakter - sama korzyść :twisted: .
Tygryś mieszka trzy piętra wyżej i myślę, że moja radość z zamiany i tak byłaby krótka :evil: .

DOBRANOC

Barbara Horz

Post » Śro mar 12, 2008 10:49

Witam w ten słoneczny dzień Obrazek

Jest dobrze. Rano nie było większej demolki niż zawsze, niemniej jednak pół godziny musiałam poświęcić na sprzątnie, karmienie i wygananie kotów z łazienki Obrazek. Czy Wasze koty lubią wode? Moje uwielbiają zabawy w wannie jak jest jeszcze mokra po mojej rannej kąpieli. One sobie w niej wtedy robią ślizgawkę. Kiedyś to robiła tylko Zuzia, a teraz wszystkie się nauczyły, więc po takiej zabawie mam ślady kocich łapeczek w całym mieszkaniu Obrazek.

Barbara Horz

Post » Śro mar 12, 2008 21:54

Po wczorajszej wizycie Tygrysia zastanawiam się jak dokocić sąsiada, oczywiście ze względu na Tygrysia. On tak bardzo chciał zostać z moimi kotami. Lubi towarzystwo, ale czy każdego kota przyjmie. Z sąsiadem problem jest taki, że jak kot nie będzie od początku akceptowany przez Tygrysia to pewnie mi go odda. Jak dla mnie trudny temat, a Tygrysia mi żal, bo on nie powinien być jedynakiem.

Barbara Horz

Post » Śro mar 12, 2008 23:27

Po co mi ten kłopot, że wogóle o zakoceniu sąsiada myślę. Jakbym miała mało problemów. Powiem szczerze, że mam dość. Niekiedy mnie ogarnia taka bezsilność, że ryczeć mi się chce i chyba właśnie to nadeszło. Amanda domku nie ma i nikt się nią nie interesuje. Fotki - ok, ale to ciagle to samo pomieszczenie, ten sam kot i ten sam problem - ona leje gdzie popadnie.
Mam jeszcze psa Rokiego dla którego pilnie szukam domu,bo się tymczas właściwie już skończył, a on nie może wrócić do azylu. Nikt go nie chce i tak jak z Amandą - zero odpowiedzi na ogłoszenia.
Ja chyba powinnam omijac zwierzaki z daleka. Ja je kocham, one mnie też i w ten sposób doprowadzam się do samozagłady.
Jak widać mam dziś kiepski dzień i jak zawsze ze wszystkimi problemami jestem sama. Tylko czekam kiedy mi Halina oznajmi, że Roki juz powinien mieć swój domek, bo miesiąc minął, a tylko na tyle się jej TŻ zgodził.

Barbara Horz

Post » Czw mar 13, 2008 0:01

Obrazek

Barbara Horz

Post » Czw mar 13, 2008 6:20

Obrazek
...

CoToMa

Post » Czw mar 13, 2008 7:36

Basiu - ale masz łobuzerską gromadkę! Trzymam kciuki za domki dla potrzebujących :-)

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Czw mar 13, 2008 11:26

WITAM Obrazek

Kocham moich łobuzów Obrazek nawet jak mnie budzą o świcie. Dzisiaj co prawda osobiście mnie nie budziły, ale poderwałąm się na równe nogi jak usłyszałam, że Maciek dorwał Kropkę i jej footro przetrzepał. Chętnie wyadoptuję Maciusia. Maciuś jest śliczny biało rudy, bardzo duży o charakterku Gerfilda i BinLadena łącznie.
Tak na serio to nie wiem co mam z nim zrobić, bo bardzo teroryzuje mi Kropkę i Noska. Zaczełąm kiedyś podawać homeopatyk dla nadpobudliwych, ale oprócz tego, że Maciek więcej spał i wtedy nie napadał to efektu nie widziałam. Może musiałabym mieszkanie okadzić felwaynem, ale to znowu kasa, a w sumie nie wiem czu pomoże, bo on raczej na inne problemy, a nie na terroryzm. Jak nakczyczę na Maćka to on się obraża i nie wiem czy on chory czy tylko na mnie wkurzony - objawy podobne .
Obrazek

Barbara Horz

Post » Czw mar 13, 2008 13:19

Ale Ty masz Basiu ostatnio fajne nowe gify! :lol: Cieszę się, że idzie ku lepszemu! :D Łobuziaki masz faktycznie kochane... 8) :lol: :twisted:

Wraz z Zuzią pozdrawiamy!! :D
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Czw mar 13, 2008 13:31

Wpadłam ostatnio chyba w trans poszukiwania gifów :D . One mnie po prostu bawią :wink: . Dziś znalazłam coś takiego Obrazek kurcze ja mam taka torebkę - tylko na niej oczka nie mrugają :? .

Barbara Horz

Post » Czw mar 13, 2008 14:09

Barbara Horz pisze:Wpadłam ostatnio chyba w trans poszukiwania gifów :D . One mnie po prostu bawią :wink: . Dziś znalazłam coś takiego Obrazek kurcze ja mam taka torebkę - tylko na niej oczka nie mrugają :? .

szkoda...
...

CoToMa

Post » Czw mar 13, 2008 14:15

Też żałuję Obrazek

Barbara Horz

[poprzednia][następna]