Odeszła sparaliżowana Fruzia - była kochana - do końca...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 09, 2008 21:24

Ines_Chorzow pisze:
Tweety pisze:panna, przypomnij się, że poszukujesz pomocy na Śląsku, konkretnie DT aby móc być rehabilitowana w Katowicach

Mam pytanie. Rozmawiałaś już z Panią Haliną o ewentualnej rehabilitacji? Czy według niej są jakieś szanse na poprawę (mała ma przecież poważny uraz mechaniczny :roll: ). I co z tym wózeczkiem?

rozmawiałam, nie ręczy za rezultaty ale podejmie się powalczyć. Mam od niej dostać namiary na kogoś z Łodzi kto robi wózeczki rehabilitacyjne czyli wymuszające korzystanie z tylnych łapek. Nie jest to więc wózek inwalidzki czyli pomoże a nie uwsteczni rehabilitację.

Ines, a jakbyś się tak sklonowała i Twój TŻ również? :wink: albo może macie bliźniacze rodzeństwo?

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Nie mar 09, 2008 22:09

Czyli jest szansa, jest realna szansa
tylko ten domek, żeby był, żeby był...
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Nie mar 09, 2008 23:58

Fruzia poszukuje DT na Śląsku, nawet płatnego

Tweety

Post » Pon mar 10, 2008 8:21

Tweety pisze:Fruzia poszukuje DT na Śląsku, nawet płatnego

TAK JEST!

Zmysł

Od: Czw lip 19, 2007 12:46

Post » Pon mar 10, 2008 8:23

za domek i poprawe sprawnosci :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
[*]BlankaObrazek, [*]Znajdek/Merlin,
[*]OsiołekObrazek, [*]StasiuObrazek, [*]CocoObrazek

Gocha17_

Od: Czw sie 09, 2007 14:53

Post » Pon mar 10, 2008 9:04

Śląsk pobudka. Kto pomoże kocince?

Zmysł

Post » Pon mar 10, 2008 9:09

Fruzia ma szansę na poprawę zdrowia ale to ludzie muszą jej pomóc, zwłaszcza, że cierpi z przez "człowieka"

Tweety

Post » Pon mar 10, 2008 9:49

Tweety pisze:Fruzia ma szansę na poprawę zdrowia ale to ludzie muszą jej pomóc, zwłaszcza, że cierpi z przez "człowieka"

Mamy ze Sławkiem propozycję, mianowicie: weźmiemy do siebie Fruzię, ale niestety potrzebujemy Waszej pomocy. Nie jesteśmy w stanie utrzymać kolejnego kociora (mimo szczerych chęci :roll:). To dla nas duże wyzwanie, bo Fruzia nie jest samodzielna. Będą na pewno potrzebne podkłady, specjalne maści na odleżynki, wózeczek i pewnie wiele innych rzeczy. Oboje pracujemy, ale możemy spróbować o nią zawalczyć.

Tak sobie myślę, dwa moje kocury i tymczas są wykastrowane, ale Sheriś jeszcze nie, prawda? To chyba problem?

Do tego jak ją ściągną do nas? To kawał drogi. Musiałabym przejść jakieś szkolenie z opieki nad Fruzią, bo to przecież kotek specjalnej troski. Mnóstwo kwestii do rozwiązania, ale mimo wszystko oferujemy swoją pomoc.
ObrazekObrazek

Ines_Chorzow

Od: Nie sty 20, 2008 12:35

Post » Pon mar 10, 2008 9:59

Ja mam wiele kotów na utrzymaniu, część z nich zyje na swobodzie, idzie wiosna, w związku z czym ulży mi się trochę finansowo. Inni działkowicze pewnie bedą moje łazęgi dokarmiać.
Postaram sie więc pomóc wam troszke finansowo. Nie będą to oszałamiajace pieniążki ale zawsze to coś.
Mam przyjaciół , którzy tez wspomagaja moje Koty, no to podzielimy się. Jestem pewien że nie będą mieli nic przeciwko takiemu dzieleniu się.
I jak znam życie wiele osób z miau pomoże wam, czasami się żremy, kłócimy, obrażamy na siebie, ale w końcu jesteśmy jedną zwariowaną rodziną Kociarzy. Mam rację ? :D :twisted:
Pozdrawiam
Renek

DowgarHill

Od: Śro maja 16, 2007 16:51

Post » Pon mar 10, 2008 10:13

Fruzik jest wysterylizowana.

Ines :) :aniolek:
zajmowanie sie Fru nie jest trudne - trzeba niei dopuscic, zeby lezala w zasikanym miejscu ot wsio, na mieszkanie, sadze, ze lepiej ja puszczac w pieluszce - mala zasuwa jak samochodzik :)

pzdr
GreenEvil

GreenEvil

Od: Pon mar 27, 2006 8:33

Post » Pon mar 10, 2008 10:37

GreenEvil pisze:Fruzik jest wysterylizowana.

Ines :) :aniolek:
zajmowanie sie Fru nie jest trudne - trzeba niei dopuscic, zeby lezala w zasikanym miejscu ot wsio, na mieszkanie, sadze, ze lepiej ja puszczac w pieluszce - mala zasuwa jak samochodzik :)

pzdr
GreenEvil

Szczerze mówiąc najbardziej boję się tych odleżyn i załatwiania się pod siebie :roll: No ale kici trzeba pomóc, więc ... Damy radę :)

Czekam z niecierpliwością na wieści od Tweety :) no i małą Fruzię :)
ObrazekObrazek

Ines_Chorzow

Od: Nie sty 20, 2008 12:35

Post » Pon mar 10, 2008 10:41

właśnie rozmawiałam z Ines (uff, niech ja troszkę ochłonę). Dziewczyno, nie wiem nawet jak mam Ci dziękować :1luvu: W takim razie organizujemy się.
Green, Fona jedzie w weekend do Krakowa z Makumbą, pociągiem. Może by wzięła ze sobą dziewczynkę i ja odstawię ją do Ines i oczywiście zaliczymy wizytę u Pani Halinki (o moim spotkaniu z Sheridanem nie wspominając :oops: ) ? Tylko musiałabyś zająć się wyekspediowaniem panny

Tweety

Post » Pon mar 10, 2008 11:16

Ale super. Brawo Ines :D

Zmysł

Post » Pon mar 10, 2008 12:09

waw :ok: super wiadomość :love:
Będę trzymał kciuki za Fruzię i za was,żeby wam wszystko szło jak z płatka....
:D
Renek

DowgarHill

Od: Śro maja 16, 2007 16:51

Post » Pon mar 10, 2008 13:19

Ja cały czas trzymam :ok: :ok: za Fruzieńkę :love:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

[poprzednia][następna]