ALARM - URATOWANA OD SCHRONU KLARA NA CITO SZUKA DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 09, 2008 11:32

Też jestem ciekawa...
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Nie mar 09, 2008 11:38

Klara u weta była bardzo grzeczna. Niestety nie było mojej osobistej kociej wetki, ale zastępstwo było b. miłe.
Klara została bardzo dobrze oceniona - kot zadbany, zęby w prawie doskonałym stanie, uszka super czyściutkie. Krew pobrana, wyniki będą jednak za pare godzin - mam mieć telefon z lecznicy.
Pęcherz niezbyt pełny, ale qupal duży w brzusiu siedzi to parafina została zaaplikowana, wieczorkiem ma być druga porcja. Ciekawa jestem jak ja tę parafinę Klarze zaaplikuję 8O .
No i Klara miała kontakt, co prawda przez szybkę transporterka z dwoma psami - nie zauważyłam dużego strachu, chciaż wielkiego nochala Bilusia (Onka sąsiada) co to nagle przed szybką transporterka się pojawił trochę się przestraszyła. Potem w lecznicy był 4-ro miesięczny labrador i tu to było bezproblemowo. Chociaż wymęczona badaniami Klara z ciekawością szczeniakowi się przygladała :)

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Nie mar 09, 2008 12:11

Iwop :1luvu: :love: Obrazek
Kochani - Klara jedzie na DT do Iwop, której baaaardzo dziękuję Obrazek
Dziś/jutro będziemy ustalać transport dla Klary.

Aleksandra59

Post » Nie mar 09, 2008 12:18

Jejku jak się cieszę :D :dance: :dance: :dance:

Ależ szybka akcja :!: Fantastycznie :D Dziewczyny - jesteście :king: :king: i :aniolek: :aniolek:
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Nie mar 09, 2008 13:37

Cieszę się bardzo, że kot będzie miał opiekę!!
Biedna Kika od Aleksandry naprawdę nie może się stresować. Jest śliczną kicią, ale wiekową mocno... Dobrze, że Klara trafi we właściwe ręce!!
Akcja na medal!!
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Nie mar 09, 2008 13:45

Ja też się bardzo cieszę, że Klara trafi do fajnego, ale DT, teraz trzeba szybko poszukać odpowiedniego DS.
Wydaje mi się jednak, że trzeba poczekać na obserwacje Iwop jaki domek dla Klary byłby najbardziej odpowiedni :)

Aleksandra59

Post » Nie mar 09, 2008 15:52

Podejrzewam, że Klara przyjedzie do mnie we wtorek...

Będzie miała towarzystwo Meli (owczarek niemiecki), której koty w ogóle nie obchodzą i "persów" Malwinki i Kaszmirka... Kaszmir nie jest sczególnie przyjazny tymczasom (ani psim ani kocim) ale jakoś to będzie... :)

Oto dwa moje ukochane potffory:

http://pl.youtube.com/watch?v=fyP0zJIfULw

http://pl.youtube.com/watch?v=7tgQwwg8zK4

iwop

Od: Sob lut 24, 2007 19:47

Post » Nie mar 09, 2008 16:56

Iwop - a Mela, gdzie filmiki z Melą :?:

A poza tym - jeżeli Ty nazywasz atakiem to co Kaszmir robi Malwince, to ja chyba muszę kamerę kupić i nagrać jak Fifi atakuje Mimi. Dla wyjaśnienia Fifi to kocur 7,5 kg, a Mimi to kicia 4,5 kg. On to dopiero rudą tłamsi :lol:

Są wyniki badań krwi Klary. Pewne parametry są lekko podwyższone, ale to pewnie wynik stresu. Jutro wieczorem idziemy na testy.

Niestety sioo i qupala dalej brak :(

Aleksandra59

Post » Nie mar 09, 2008 17:45

Niepokojący jest ten brak siusiu i qoopy :oops:

Ta skacząca szczekająca suczka to mój ostatni tymczas, miesiąc temu pojechała do super domu - ta w posłaniu to rezydentka Mela :) Mela jest bardzo zazdrosna o psy, natomiast chyba uważa, że o koty wcale jej nie interesuja... Czasami Malwinka śpi w koszu razem z Mela i Mela jest bardzo zdziwona ale nic poza tym, czasem tylko usiłuje jej wyczyścić uszy...

http://pl.youtube.com/watch?v=qCU9Bfwr56k

iwop

Post » Nie mar 09, 2008 22:07

Przejęta brakiem qupala i sioo pojechałam do weta. Wszystko jest ok - qupal zrobiony a pęcherz pusty :D . Gorzej z testami. Okazuje się że w W-wie testy obecnie dostępne są horrendalnie drogie. W razie co zrobimy badanie krwi :wink: .
Klara teraz biega po części mieszkania i wcale nie jest przestraszoną kicią, tylko kicią płochliwą :D

Iwop - ja już niczego nie rozumiem. Najpierw piszesz, że Kaszmir nie lubi kotów bo atakuje Malwinkę, potem że Mela jest zazdrosna o psy 8O W mojej ocenie Kaszmir chce się bawić a Mela, no cóż Mela jest najbardziej cierpliwym psem jakie znałam :D

No to chyba w tym towarzystwie największym rozrabiaką będzie Klara :lol:

Aleksandra59

Post » Pon mar 10, 2008 9:32

Kochana - moja Mela jest zazdrosna ale nigdy nie atakuje psów... Natomiast chodzi po domu za mną i jęczy - cos w rodzaju "jeju, jeju, co teraz będzie..., matko boska nie wytrzymam" Na początku nikt mi nie wierzył ale teraz wszyscy wiedzą i nawet nasz weterynarz wita mele - "najbardziej jęczący pies świata..." :twisted:

Kaszmir natomiast biega za tymczasami (psimi) syczy i podskakuje... :roll:

Całkiem mozliwe, że Klara będzie u mnie jutro,... :)

iwop

Post » Pon mar 10, 2008 20:37

:dance: :dance2: Klara jutro jedzie do Iwop.
Iwop jeszcze raz bardzo dziękuję w imieniu Klary Obrazek
Klara miała dzisiaj robione testy FIV i felv - oba ujemne :D i została odrobaczona. Po raz kolejny stan Klary został okreslony jako bardzo dobry.
Także teraz zdrowa Klara, która uniknęła schronu szuka Domku Stałego, wspacie w poszukiwaniu domku wskazane :wink:

Aleksandra59

Post » Pon mar 10, 2008 21:28

Chociaż jedno z głowy ;)
Ufffffffffffffffff
Dobra wiadomość na koniec paskudnego dnia!
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pon mar 10, 2008 23:59

Padam na pysk, ale muszę to opisać bo prawie sioo w majtki zrobiłam :smiech3:
Był czas Klary - wypuszczona z łazienki kicia chodziła sobie po części mieszkania. Reagowała na wołanie, kilka razy pobawiła sie ze mną zabaweczkami. Zajełam się pracą na komputerze i przez chwilę nie zajmowałam sie Klarą, która zaczęła ocierać sie o moje nogi - no to ja na to: Klaruniu kochanie, śliczna kicia i głaszczę ją - wyprężony kręgosłup, doopka do góry, czyli wszystko ok i nagle pac łapeczką (bez pazurków) i sssyczenie z pyszczka 8O cofam rękę i znowu ocieranie o moje nogi, zaczynam głaskać, packa oraz syczenie i tak z pięć razy. No to wzięłam ją na kolana, coś tam zagadałam i po pysku dostałam :lol: . Klara dała mi po pysku (bez pazurków 8O ), ale wcale nie zwiała - patrzyła się na mnie jakby czekała co ja zrobię, no i nie wytrzymałam zaczęłam się śmiać. Zdegustowana Klara spadła mi z kolan i gdzieś polazła. Zajęłam sie robotą - po chyba chwili Klara wróciła i było tak, ocieranie się i pac łapką, ocieranie się i pac lapką. I pewnie by tak było do rana, ale rano do pracy muszę iść :twisted:

Aleksandra59

Post » Wto mar 11, 2008 0:02

To jest skandal...
Żeby kazać ludziom pracować :twisted:
Gdy koty wymagają opieki!
ObrazekObrazek

villemo5

[poprzednia][następna]