Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Monostra pisze::lol: Obejrzałam wczoraj szyjki indycze - one mają ze 30 cm długości. Już widzę Sybira, jak wlecze to przez cały dom, bo on wszystko nosi. W butach mam zwykle myszy, na szczęście sztuczne, na wrzucenie mięsa dotychczas nie wpadły.
tufcio pisze:Forumowicze, poratujcie mądrą radą, bo mam totalny mętlik w głowie
[...]
mój kot który nigdy nie pił - zaczął pić, a wyniki miał na poziomie 1,8 mg/dl...
Kto poradzi
tufcio pisze: Moja przyjaciółka - weterynarz z Wrocławia - pracuje z kotami od kilku lat. Zawodowo bada wpływ karmy na stan zdrowia i wyniki badań futer. Czarno na białym wychodzi jej, że koty karmione tylko puszkami mają najgorsze wyniki nerkowe, tylko suchym - kompletnie żadnych nerkowych problemów. Badania trwają od jakichś 8 lat na specjalnie wyselekcjonowanej grupie kotów...
tufcio pisze:Sprawa druga. Mój kot ma stwierdzone struwity w moczu, jemy od jakichś 2 miesięcy Hill'sa s/d. Na karmie czytałam, że powinien ją jeść pod kontrolą weterynarza przez kilka miesięcy, natomiast parę dni temu usłyszałam, że tak naprawdę powinien być na niej do końca życia, bo jak ją odstawię, to problemy z moczem wrócą i cały proces trzeba będzie powtarzać... Dodam jeszcze, że na ulotce karmy napisane jest, że podczas jej podawania zwierz nie powinien dostawać żadnego innego pokarmu![]()
Shunia pisze:Ja mam dwa koty niespełna 3 letnie, od początku na suchym. Obydwa miewają zapalenie pęcherza, obydwa mają kryształy.
Użytkownicy przeglądający ten dział: banka, Exabot [Bot], Google [Bot] i 135 gości