Jeśli mogę Wam doradzić, to nie kupujcie witamin dla swoich kotów na "sztuki" obojętnie czy Firmy Gimpet czy Sanal.
Jak pomyślimy, to jest to oczywiste, to uzmysłowiła mi kiedyś przemiła znajoma z tego forum, jak przemyślimy dokładniej, to sami wiecie jakie tam się mogą znajdować witaminy, w większości przeterminowane, rozpakowane i ponownie przeznaczone do sprzedania, nie uważam, że tak jest zawsze ale znając naszą rzeczywistość możemy się obawiać, że nasze koty jedzą takie właśnie witaminy.
Dlatego lepiej jest abyśmy kupowali orginalnie pakowane witaminy na których jest data przydatności do spożycia.
Na szybko opiszę Wam pewną sytuację, która spotkała mnie w jednym ze Sklepów Zoologicznych w Poznaniu (dla Poznaniaków - koło Panoramy).
Jechaliśmy w Odwiedziny do znajomych, normą są Suweniry dla kotów znajomych, w tym właśnie sklepie, oprócz suchej karmy, poprosiłam Panią o witaminy (różności) z witamin na sztuki.....staliśmy w kolejce, Dziewczyna przed nami miała Klientów, kasowała, liczyła pieniądze i tak w końcu i ja byłam obsługiwana, policzyła suchą karmę, zabawki i poprosiłam o witaminki......wiecie przeraziłam się, jak ta dziewczyna, bez nałożenia rękawic, nie wiem, zwykłej torebki na ręce, zaczęła mieszać w tych dzbanach z witaminami, rękoma, którymi wydaję, przyjmuje pieniądze i monety
Oburzyłam się, wkurzyłam, zwróciłam "PANI-Dziewczynie" uwagę, że to nie Kopalnia węgla a Sklep, gdzie powinnam byc pewna, że kupuję, coć co jest dla zwierzaka zdrowe i pewne, Pani- Dziewczyna, oznajmiła mi, że przesadzam, bo to TYLKO sklep dla zwierząt ( znam ten SKLEP, to była tylko pracownica), wtedy się oburzyłam ...ale stwierdziłam ok, jak tak chcesz to nie ma problemu, bardzo wkurzona, poprosiłam dziewczynę aby do każdych witamin dodała po 20 sztuk, liczyła, dodawała, jak skończyła powiedziałam, jej, że płacę, tylko za suchą karmę i zabawki, za witaminy, które są dzielonę jej brudną ręką nie zapłacę, nie zapłaciłam, byłam zdegustowana podejściem co by nie powiedzieć Personelu, młodej dziewczyny, która za grosz nie miała polotu i szacunku do zwierząt.
Poobserwujcie jak to jest u Was, ja może kiedyś na to nie zwróciłam uwagi ale to ważne, może nie uwierzycie od tamtego momentu nie zostawiamy tam swoich pieniędzy, nawet piasek kupuję w innym miejscu.
[/b]