Szpitalne koty ZDJĘCIA s.36

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 30, 2003 7:49

:ok:

moni_citroni

Od: Czw sty 23, 2003 19:17

Post » Sob sie 30, 2003 13:42

Rysiu gratulacje.
Olat do ciebie napisałam na pw. :lol:

betix

Od: Pon sie 11, 2003 22:37

Post » Sob sie 30, 2003 22:19

Rysiu jak reszta kotków tych u ciebie i tych ze schroniska,czy zdrowe?
Czy Mała Rysia z "Cichego ma dom" Głaski dla WSZYSTKICH kotków! :ok:

betix

Post » Nie sie 31, 2003 11:58

betix pisze:Czy Mała Rysia z "Cichego ma dom" Głaski dla WSZYSTKICH kotków! :ok:

Mała Rysia wciąż czeka 8) Jest kicią zabawową, dość drobnej budowy, jest jeszcze młodziutka.

U mnie pusto - bez Zosi. :( W tamtym tygodniu los podarował mi Korę, w tym - odebrał Zosię.

Tusiu namiętnie morduje na zmianę Korę i Filę, czym są zachwycone. Szczególnie Kora zachwycona jest staszym bratem. Aż piszczy z zachwytu kiedy ten obgryza jej uszy. :lol:
Zostały mi dwie czarne Bagery - większa Nina i mniejsza Lisia. Lisia jest grzeczna i spokojna, Nina zachowuje się jak szczeniak dobermana (cokolwiek to znaczy ;) ) i łapczywie spogląda na papugi.
Jutro mam szansę na dom dla jednej z nich. Ciekawa jestem która "wpadnie w oko".

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Nie sie 31, 2003 12:10

Rysiu, powodzenia!

Z tym znajdowaniem domów kotom to perpetum mobile!
U mnie w pracy kolejny kot się pojawił!

A Tobie duże buziaki za zaangażowanie!

Tez wysterylizowałyśmy dwie kotki z pracy, inaczej miałabym tam kociniec. Ale i tak co roku nowe koci przychodzą skądś...
Diabeł Ta-SjamskiObrazek NochalekObrazek oraz BurasekObrazek

AnkaR

Od: Pt lut 08, 2002 14:11

Post » Nie sie 31, 2003 13:29

Głaski dla Małej Rysi i dla wszystkich kotków. Czy Mała R. lubi inne, zwłaszcza małe, rozrabiające koty i czy nie męczy za bardzo psów. Z tego co się orientuję jest wysterylizowana, prawda? Czy jest też troszkę przytulańska bo niektóre koty tego nie cierpią, a jak to u małej Rysi. :wink:

betix

Post » Nie sie 31, 2003 13:34

betix pisze:Głaski dla Małej Rysi i dla wszystkich kotków. Czy Mała R. lubi inne, zwłaszcza małe, rozrabiające koty i czy nie męczy za bardzo psów. Z tego co się orientuję jest wysterylizowana, prawda? Czy jest też troszkę przytulańska bo niektóre koty tego nie cierpią, a jak to u małej Rysi. :wink:

Inne koty lubi - nigdy nie widziałam żeby zachowała się agresywnie. Czy lubi małe koty i psy - nie miała chyba nigdy okazji się przekonać. Wysterylizowana jest.
Opiekuńczo w stosunku do innych, dorosłych kotów zachowuje się na pewno Krecia.

ryśka

Post » Nie sie 31, 2003 13:56

Śliczna ta Krecia i czarna :!: A przytulać też się lubi? Och coraz bardziej chcę drugiego kotka. Tylko czy ona będzie sie też bawic z maluchem bo on bardzo zabawowy. Duużżoo mam do myślenia.

betix

Post » Nie sie 31, 2003 14:16

Krecia baaarrdzo jest spragniona pieszczot. Tyle, że nie ma w schronisku siły przebicia - to do niej trzeba podejść, bo ona czeka gdzieś w kąciku i nieśmiało zerka - nie pcha się. Jest bardzo spokojna, grzeczna. Jest dużo ładniejsza niż na zdjęciu. 8)

ryśka

Post » Pon wrz 01, 2003 7:02

Dzisiaj się umówiłam z Szaloną Karmicielką, że odbieram miot z baraku (od 4 do 6 sztuk kota wg niezdecydowanej co do ilości podopiecznych karmicielki) + mamuśkę do schroniska.
A już o świcie telefon ze szpitala: ktoś porzucił kolejne kociątko.
To ile ja tych kotów będę mieć? :crying:

Może jednak

ratunku?

ryśka

Post » Pon wrz 01, 2003 9:15

Niecierpliwie czekam na dalsze informacje o kociakach 8O.Zeby tylko zdrowe były.

betix

Post » Pon wrz 01, 2003 13:47

Dzisiaj padam z nóg.
Fila znalazła dom :D Będzie z Filą kontakt - mama dała ją pani z którą pracuje.

Ze szpitala odebrałam domowe kociątko z lekkim kocim katarem - chłopczyk tygrysio-biały, ok 6 tygodni.
W baraku były 4 maluszki - wszystkie z zaawansowanym kocim katarem. Muśzą być bardzo silne - żyją, chociaż były karmione.......... wyłącznie budyniem :strach: Około 6 tygodni, wszystkie zaropiałe pyszczki i noski. Prawie biała dziewczynka - najmniejsza, czarno-biały kocurek, czarno-biała kotka i czarny kocurek. Jeszcze jednego czarnego kociątka karmicielka od wczoraj nie może znaleźć - wolę się nie domyślać co to oznacza.
Mamuśka kociaków już w schronisku (podziękuj Dorciu jeszcze raz TŻ za transport 8) ). Wszędzie będzie jej lepiej niż w baraku.

Stado pcheł jest wszędzie - w miskach, w kuwetach, na podłodze. :strach:
Większość już dogorywa. 8) Z wrażenia wszystko mnie swędzi, Aza ma zakaz wstępu do pokoju.

Miała dzisiaj łapać szpitalne do sterylki - ale KIEDY i GDZIE je pomieścić? W tym tygodniu nie ma szans.

Mam 9 kociaków, dziś na szczęście jedna z czarniutkich większych idzie do nowego domu. Będzie 8.

ryśka

Post » Pon wrz 01, 2003 14:24

TŻ mi stuka palcem po głowie. :?
Coś w tym jest, bo pamiętam taki moment kiedy pewna znajoma miała w domu 11 kotów (a było to jakiś rok temu) a ja sobie myślałam, że to już "zdrowe przegięcie". :roll:
Ale co tam: 6 maluszków ma około 6 tygodni - są tak małe, że powinny się liczyć jako 1/2 kota. 8) Trzy są duże, więc się licza jako całości, w efekcie końcowym wychodzi na to, że mam TYLKO 6 kotów dodatkowych.

ryśka

Post » Pon wrz 01, 2003 14:25

Ale masz wesoło :strach: Zdrówka dla wszystkich kotków i pomyslnego polowania!
Ostatnio edytowano Pon wrz 01, 2003 14:33 przez betix, łącznie edytowano 1 raz

betix

Post » Pon wrz 01, 2003 14:25

betix pisze: pomyslnego polowania!

polowanie zawieszone aż do odwołania, niestety.

ryśka

[poprzednia][następna]