Jeszcze i jeszcze. Zamykamy.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 27, 2008 19:20

Misiu, dziękuję za podpowiedzi. I kto by pomyślał, że taka rozgarnięta smarkata, no. :lol:

A ja nawet już wiem, co wybierze córka znajomych. :? Wybierze Fonika - bo pani, która tak zapewniała, że zadzwoni, że weźmie, że `poproszę zdjęcia, bo syn nie mógł przyjść` - nie zadzwoniła...

Zatem, myślę, że [jeśli znowu coś się nie omsknie :roll: ] Fonik ma największe szanse wygrać ranking na kota towarzysza dwóch... berneńczyków. 8O :lol: :lol:

E tam, życie to jednak do bani jest.
Coś mamy ostatnio pecha.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Śro lut 27, 2008 19:32

Jakie do bani, jakie do bani ... skoro Fonik trafi do (lepszego) domu (tamta pani gupia ..) to przeciez nie pech ...

a reszte powywieszaj Agn gdzie sie da, fotki kolor w scenerii jak pisalam
i sama zobaczysz ... :)
my tu trzymamy kciuki kiedy tylko nie jestesmy zajete innymi waznymi sprawami, jak jedzenie, spanie i podgryzanie sie nawzajem ..
Misia,

PS duzi, owszem, miewaja zycie do bani, ale niech sobie radza.
Misia, madra z powodu wlasciwego towarzystwa ... ;-))

Zowisia

Od: Śro sty 10, 2007 19:58

Post » Czw maja 01, 2008 17:28

W końcu przyszedł czas, by uzupełnić watek tymczasów.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=72512
To wątek Przemysia. To jeden z najniezwyklejszych kotów, które miałam. Niesamowicie proludzki, wręcz naczłowieczy kot. Zawsze wpatrzony w ludzką twarz. Wszedł w życie stada zupełnie bezproblemowo, bardzo związał się z Fonikiem - są w sumie niemal w tym samym wieku. Tworzą nad wyraz malowniczą parę. I żeby nie zapeszać nie napiszę na razie nic więcej.... :wink:

Koniczynka - jest już całkiem dorosłą panienką. Przymierzamy się do sterylki. Dalej jest nieco wycofana, tym bardziej wzruszające są jej powitania, kiedy wracam z pracy. Poza tym, zawsze zaczyna pięknie mruczeć, gdy tylko do niej mówię. No i nareszcie zaczęła patrzeć człowiekowi w oczy.

Waligóra za to jest typowym znikaczem. Człowiek jest mu obojętny, przytula sie tylko przypadkiem, gdy chcąc się przytulić do Normana, [którego bardzo lubi, a który zwykle jest przytulony do człowieka] oprze się o mój bok. I przez to nie mogę go wyadoptować - kiedy w domu pojawi się ktoś chętny na `czarnego, młodego, wykastrowanego kocurka` okazuje się, że właściwie... nie mam takiego.

To są moje cztery tymczasy zdecydowanie gotowe do adopcji. Choć maluchy jeszcze sie doleczają - Przemyś z lekkiej infekcji jelit, a Fonik z kataru.
Jest jeszcze Kudłata, o której myślałam, że zostanie, ale przez rozliczne komplikacje życiowe, jak tylko zaleczy swoją martwicę rozpływną, będzie szukała odpowiedzialnego domu.

Agn

Post » Czw maja 01, 2008 18:01

Dziekujemy za wiesci :))
pozdrawiamy serdecznie, Fuma zwlaszcza.

Fufajka kwitnie !! okragla, zdrowa, odwazniejsza znacznie (wylazi duzo na otwarte przestrzenie, zjada trawke ze skrzynki ramie w ramie z Rysia, spi z nia tez na parapecie - bez warczenia i wojen; wiec jednak sie udalo, i to bez kropel Bacha - tylko przez przeczekanie i konsekwentne zwalczanie agresji u Rysi).
zo

Zowisia

Post » Czw maja 01, 2008 18:25

Zosiu, strasznie się cieszę, że w końcu się udało. :lol:

Strasznie przepraszam, że nie mam kiedy zajrzeć do Twojego wątku. Życie mi się mocno skomplikowało....

Agn

Post » Czw maja 01, 2008 18:41

Agn pisze:Zosiu, strasznie się cieszę, że w końcu się udało. :lol:

Strasznie przepraszam, że nie mam kiedy zajrzeć do Twojego wątku. Życie mi się mocno skomplikowało....

Udalo.. no nie do konca :)) strasznie trudno mi ja zlapac zeby odebrala swoja porcje kontaktu z czlowiekiem ... musze uzywac podstepow roznych i zaganiac na parapet albo do kuwety. Ale za to jak juz ja zlapie,
alez mamy mruczenie i barankowanie ....

Przykro mi, ze sie pokomplikowalo ... :(
nie wiem, czego Ci zyczyc - wiec zycze wytrzymalosci i dobrego zakonczenia ! Fuma oczywiscie tez !
zo

Zowisia

Post » Sob maja 10, 2008 22:02

Po długich pertraktacjach, przemyśleniach [nomen-omen] dziś odstawiłam tę uroczą dwójkę -Fonika i Przemysia - do nowego domu.
Nowy opiekun chłopaków jest zalogowany na forum, ale się nie ujawnia. :wink:

Chłopaki w nowym domu dużo zwiedzali i choć byli nieco zdezorientowani i zagubieni, to nie przewiduję większych kłopotów z aklimatyzacją. O Przemysia w ogóle sie nie martwię. Nawet goście `powitalni` nie zrobili na nim większego wrażenia. Ot, kolejne ludzkie ręce do głaskania i kolejna porcja zachwytów. Fonik troszkę popiskiwał ale sadzę, że wszystko będzie oki.

Jeszcze muszę oddać kilka kotów....

Agn

Post » Sob maja 10, 2008 22:04

Trzymam kciuki :ok: za aklimatyzację i nowe domki.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Sob maja 10, 2008 22:07

Cieszę się, że kociaki dobrze trafiły. Wiem jednak jak będziesz za nimi tęskniła a zwłaszcza za Przemysiem.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Sob maja 10, 2008 22:13

mirka_t pisze:Cieszę się, że kociaki dobrze trafiły. Wiem jednak jak będziesz za nimi tęskniła a zwłaszcza za Przemysiem.

Dzięki, Mirko. :)

Może jak mi odpoczną dłonie od jego gryzienia i kiedy wreszcie się wyśpię, to zatęsknię... :twisted:

Agn

Post » Nie maja 11, 2008 9:18

Dostałam wieczorny raport z nowego domku. Chłopaki podjedli sobie, pobawili się. Przemyś odwiedził kuwetę. Fonik jeszcze trochę wypłoszony, ale garnie się do nowego opiekuna.
Dziś wieczorem idę podać jeszcze Fonikowi antybiotyk, więc sama zobaczę w jakim są stanie. :wink:

Agn

Post » Nie maja 11, 2008 14:34

Misia pozdrawia !
wlasnie bardzo teskni za chlopakami, a tu NIC !!!!
:((((
ale to juz drugi tydzien, i sie konczy spiewanie powoli (i posikiwanie po katach tez)

Fuma grubiutka - pozdrawia rowniez !
zo

Zowisia

Post » Nie maja 11, 2008 14:38

Dziękuję Zo. :)

Pozdrawiam Fumę i Misię - szczególnie te ostatnia w tych `trudnych dniach`. 8)

Agn

Post » Pon maja 12, 2008 20:16

Ale fajnie :D
Napisz jakie wyniki inspekcji ;)
ObrazekObrazek

bechet

Od: Śro sie 24, 2005 9:54

Post » Pon maja 12, 2008 22:46

Dziś Fonik odebrał ostatnią porcję antybiotyku. Obcięłam też chłopakom pazury - strasznie protestowali. Poza tym Przemyś zaaklimatyzował się całkiem szybko. Fonik jest jeszcze trochę niespokojny, ale z dnia na dzień oswaja się z nowym domem i opiekunami. I okazało się, że chłopaki są na wyraz gadatliwi - bez przerwy pomrukują, pomiałkują, gruchają.

W sumie jestem zadowolona. :)

Agn

[poprzednia][następna]