Hi "Kociaro"
W piątek wieczór PRE 350 mg/dl ZAMIAST zmniejszyć zwiększyłam do 1,75U, żeby zbić cukier i dalej poszło lawinowo "z górki na pagórki".
„Kociaro”, teraz już wiesz, że przy jednorazowym wybryku nie należy zwiększać dawki. Z pewnością była to kontrregulacja, a po niej często zdarza się hipoglikemia. Proszę, w takich przypadkach panuj nad swoim odruchem nabierania większej dawki insuliny. To do niczego nie prowadzi, wręcz przeciwnie – wszelkie wcześniejsze starania mogą pójść na marne.
Ale w dzienniczku widzę, że nie zwiększyłaś dawki do 1,75 U. Przy PRE 350 mg/dl podałaś 1,5 jedn. Czy to się zgadza? „Kociaro“, musisz sama ocenić nową sytuację. Ja bym próbowała z dawką między 1,25-1,50.
Cholera, nie wiem, jak interpretować florę bakteryjną

:?::?: : skąpa, nieliczna, mierna. Nie znam takiej skali i nie wiem, gdzie to umieścić. Nie wiem, w którym przypadku bakterii jest więcej, a w którym mniej. Z pewnością nie zrobiono badań, jakie to bakterie? "Kociaro", to dla mnie trochę trudne w interpretacji, bo u nas od razu sprawdza się, jakie bakterie są w moczu, robi się antybiogram, żeby wybrać antybiotyk, skutecznie zwalczający powstałe bakterie. Odnośnie wyniku „flora bakteryjna mierna” niewiele mogę wydedukować.
Pojawiły się szczawiany wapnia i wałeczki, ale jak mi powiedziano mogły się pojawić w wyniku podawania leków.
W wyniku jakich leków mogły się pojawić szczawiany wapnia i wałeczki???
Nie wiem czy dawać dalej witaminę B. Może powinnam przerwać i dawać "falami", albo co 2-gi dzień
Myślisz, że witamina B mogła w moczu spowodować takie zmiany? Nie wiem, Kociaro, ale wydaje mi się to mało prawdopodobne.
U Maćka w dalszym ciągu jest dość obfita flora bakteryjna. Siusia przyzwoicie po RC obesity 2-3 razy na dobę. Powiedziano mi, że mocz miał świeży to znaczy z dolnych dróg moczowych i w tym przypadku stosuje się łagodne środki moczopędne. Jest gruby, kiedy siusia prawie siada na żwirku, nie jest w stanie tak się obrócić żeby się tam wymyć i stąd może być ta flora.
To bardzo możliwe. Ale flora bakteryjna dość obfita. Dlaczego u Was nie robi się od razu badań na rodzaj bakterii

Ale on i tak dobrze siusia po saszetkach RC obesity, więc nie wiem czy np. dawanie dodatkowo lespewetu jest potrzebne (niski ciężar właściwy).
Właśnie, bardzo niski ciężar właściwy. Ja osobiście lespewetu bym już nie podawała.
Tinka poniżej piszę skład obesity, czy Matylda może co nieco jej skubnąć
Nie wiem, wypróbuj, ale jestem prawie że pewna, że wyniki glukozy wtedy podskoczą.
To obesity ma strasznie dużo wapnia w stosunku do fosforu.
wapń - 2,7%
fosfor - 1,8%
"Kociaro", z każdym trochę niepokojącym wynikiem moczu leciałabym do weta i prosiła o interpretację i poradę.
Pozdrowienia, oczywiście także od rudego futra