Radości i rozterki. GINGERS OD STR 99

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 22, 2008 22:59

Świetne zdjęcia. Jakim aparatem robione?. POdobaja mi sie Twoje narzuty czy sa grube? i jakiej wielkości. Musze pomysleć o zabezpieczeniu a własciwie to przykryciu moich zniszczonych kanap i fotela.

Czekam na dalsze zdjęcia
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Sob lut 23, 2008 0:51

To ja też poczekam :twisted:

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Sob lut 23, 2008 23:07

Miałam dzisiaj wstawiać zdjęcia Puni ale mi smutno.
Wczoraj jak szłam do kościoła z Mikołajem to przed kościołem biegał piesek, szczeniak. bardzo się łasił do wszystkich, na Mikusia wskoczył i płakał. Pomyślałam, że na pewno pobiegł za właścicielem do kościoła i chce tam wejść. Całą msze modliłam się aby właściciel był w kościele i po mszy go zabrał. Po mszy wyszłam z kościoła i się rozglądałam, psiura nie było, ulżyło mi.
Wieczorem wyszłam na balkon i widze tego pieska jak biegnie za dwoma pannicami, one go odganiają i jedna krzyczy, że kundla do domu nie weźnie. Mąż wybiegł na dół i szukał go ale nie znalazł. Zresztą i tak nie wiem co bym z nim zrobiła. Jest mi bardzo źle :cry:

Będą zdjęcia ale dopiero jutro, bo naprawdę mi smutno.
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Od: Śro lut 15, 2006 11:55

Post » Nie lut 24, 2008 22:49

Dobra koniec smutkowania, miejmy nadzieje, że piesek znalazł właściciela.

Iburg, pytałam się męża jaki to aparat, odpowiedzial amatorska lustrzanaka :?

A oto moja najukochańsza Punieczka:
Obrazek

to zdęcie mi się podoba:
Obrazek

Obrazek

A tu trochę Punia nie podobna do siebie:
Obrazek

tutaj podobna:
Obrazek

Obrazek

Na tym zdjęciu widać to coś co rośnie Punieczce między oczkiem a uchem :cry:
Obrazek

To tyle Puni, następny będzie Gin i to fajowy Gin :wink:
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Post » Nie lut 24, 2008 22:57

Acha, jeszcze zapomniałam napisać o narzutach, moim zdaniem są świetne ( mam ich kilka), są bawełniane, doskonale schodzą z nich włosy kotów, kupione w sklepie IKEA, są dwa rozmiary: 150x250 i 200x250.
Polecam każdemu, tyle, że teraz nie ma zbyt fajnych kolorów. Na fotel poprostu przeciełam narzutę na pół.
Obrazek

zunia

Post » Nie lut 24, 2008 23:12

Byłam, widziałam i tradycyjnie :love: :1luvu: :love: :1luvu: :love: :1luvu:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pon lut 25, 2008 9:08

Ja też lubię te narzuty z Ikei...u nas są znów w dobrej cenie około 30 zł...a kolory...rzecz gustu...są nawet żółcie i zielenie...najlepeij kupować, keidy sa w promocji - bo wyrzucają z magazynu także starsze kolory...

Zdjęcia Puni- prześliczne...

U nas wiosna, śliczne przebiśniegi zakwitły przed Instytutem kardiologii...takie jak te:
Obrazek

izaA

Post » Pon lut 25, 2008 9:22

Iza, śliczne kwiaty u nas nic takiego nie widze :cry: ale słoneczko jest i zaraz człowiekowi raźniej.
Dobrze, że jesteś, bylismy na filmie "Sweeney Todd" super film, klimaty trochę jak w "Pachnidle" oczywiście film nie dla wszystkich ale polecam.
Głowna role ma Johnny Depp reżyser Tim Burton.
Obrazek

zunia

Post » Pon lut 25, 2008 9:42

A ja z kolei obejrzałam w piątek Źródło...zauroczona jstem zdjęciami, cześciowo muzyką...to film, o którym się mówi po obejrzeniu...

A teraz niespodzianka, film, który wygrał Festiwal Młodego Kina, zgarnął wszystkie nagrody, kwintesencja kina offowego...dla mnie rewelacja...nakręcony niskobudżetowo - reżyser i producent występuje w roli głównej...kolega mojego Marcina...warto obejrzeć, trwa 23 min.

http://www.stopklatka.pl/film/film.asp? ... cja=mmedia

izaA

Post » Pon lut 25, 2008 9:55

dzięki Iza za chwile zobacze.

Filmy już w normalnych klimatach ale świetne wg mnie to dwa filmy, których reżyserem jest Gregory Hoblit:
"Słaby punkt" z Antony Hopkinsem oraz "Lęk pierwotny" film z przed 20 lat
ale lepiej oglądać w takiej kolejności jak napisałam.
W "Lęku pierwotnym gra Richard Gere i jeszcze bardzo mlodziutki Edward Norton jego gra oczywiście jak zwykle rewelacyjna to mało powiedziane.
Oba filmy zaliczane są do thrilleru prawniczego, ale jak bedziesz miała okazje to zobacz. "Sweeney Todd" tez zobacz nie pożałujesz.
Obrazek

zunia

Post » Pon lut 25, 2008 9:57

Zacznę sobie chyba drukować posty z "namiarami" 8) Dzięki...

izaA

Post » Pon lut 25, 2008 15:17

Witam poweekendowo :)
Punieczka jest bardzo fotogeniczna, piękne ma zdjęcia :love:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pon lut 25, 2008 20:17

Bardzo nam miło i Punieczka bardzo dziękuje za pochwały.
Jeszcze muszę męża pochwalić :? Posegreguje foty Gina i wstawię.
Obrazek

zunia

Post » Pon lut 25, 2008 20:25

Ale ta Punia sliczna, taka jak mój Odi.
Tak myślalam że to lustrzanka, bo zdjęcia sa zupełnie inne jak cyfrak.
Ja mam tylko cyfraka i marzy mi się cyfrowa lustrzanka ale nie stac mnie.

Szkoda że u nas nie ma IKEI a do Katowic nie mam jak pojechac. Czy nie można przez internet gdzies kupić?

Interesowalby mnie kawa z mlekiem lub brąz albo rudy.
A w jakej cenie jest 200x250, i 150x250.
Potrzebowalabym w tym samym kolorze 2 szt. 200x250 i 1 szt 150x250

U mnie też kwitną przebiśniegi

A kiedy będa dalsze zdjęcia?
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Pon lut 25, 2008 22:11

Iburg, postaram sie jutro sprawdzić ceny i kolory na sronie z IKEA, i wkleje link. Mój mąż często jeżdzi do Wodzisławia to moglibyśmy CI kupić i podjechać z tym do Ciebie. Tylko musiałabyś sobie wybrać kolor i rozmiar.

Znalazłam to są te narzuty ale niestety kolory niezbyt odzwierciedlaja rzeczywistość, jedynie ta biała jest prawie biała, tez mam taka i jestem zadowolona, niebieska w rzeczywistości wygląda brudno, my mamy niebieską ale inną tej już w sprzedaży nie ma.
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90020701
Musiałabym tam pojechać i zobaczyć, jak pojadę to dam Ci znać bo może na sklepie są inne kolory.

Tam pisze, że prać w 40 stopniach, ja piorę w 60 i tylko trochę się wstąpiły ale na prawdę tylko trochę.
Obrazek

zunia

[poprzednia][następna]