Lucek5 m.wyrzucony z auta, już w DS :)))))))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 23, 2008 14:36

Aniu, tym że śpi to bym się za bardzo nie przejmowała. Pamiętaj, że mały przezył ogromny stres, a przede wszystkim jest chory, bo te robale bardzo osłabiaja i wyniszczają organizm. Poza tym spi, bo już czuje się bezpiecznie. Wie, że u Ciebie nic mu nie grozi.
Jeśli chodzi o pupę to lepiej zapytaj weta, bo tam może się coś robić np. wrzód lub jest to podrażnione od robali.
Tasiemiec o ktorym pisalam wcześniej był krótki, tak jakby jeden segmencik, bo on składa się z oddzielnych części, które po oderwaniu samodzielnie dalej żyją.
Do Ciebie pisze o robalach, a ja właśnie zobaczyłam robalka ( jednego drucika) w tym co zwymiotowal mój Muszek.
Qrcze, w poniedziałek kastracja mojego trzyłapka Karolka, to z odrobaczeniem muszę chyba zaczekać? Bo jak odrobaczać to wszystkich, łącznie z psami. Nowe wydatki :(
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Sob lut 23, 2008 14:40

Będzie dobrze.Wyobraźcie sobie jak w takim małym ciałku może być tyle świństwa.Kolega z pracy mojej siostry ma na wsi śliczną kotkę.Jego zdaniem nie ma robaków,bo je tylko resztki i myszy.Jest łowna,bo nie wysterylizowana.Chciałam kupić sama tabletki na robaki,ale absolutnie nie.O sterylizacji nawet nie chce słyszeć.No i co robić?Aniu,przepraszam za "nie na temat",ale jak dobrze,że znalazł się u ciebie.Bez tego obrzydlistwa w brzuszku poradzi sobie lepiej.

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob lut 23, 2008 14:49

EVA2406 pisze:Aniu, tym że śpi to bym się za bardzo nie przejmowała. Pamiętaj, że mały przezył ogromny stres, a przede wszystkim jest chory, bo te robale bardzo osłabiaja i wyniszczają organizm. Poza tym spi, bo już czuje się bezpiecznie. Wie, że u Ciebie nic mu nie grozi.
Jeśli chodzi o pupę to lepiej zapytaj weta, bo tam może się coś robić np. wrzód lub jest to podrażnione od robali.
Tasiemiec o ktorym pisalam wcześniej był krótki, tak jakby jeden segmencik, bo on składa się z oddzielnych części, które po oderwaniu samodzielnie dalej żyją.
Do Ciebie pisze o robalach, a ja właśnie zobaczyłam robalka ( jednego drucika) w tym co zwymiotowal mój Muszek.
Qrcze, w poniedziałek kastracja mojego trzyłapka Karolka, to z odrobaczeniem muszę chyba zaczekać? Bo jak odrobaczać to wszystkich, łącznie z psami. Nowe wydatki :(

sters mial starszny, jak sobie przypomne -jak on przerazliwie plakal :( , to ściska mnie w gardle :cry: i koty go gonily, tak szybko oddychal ze starchu :(

Te robale to koszmar, grozniejsze czesto od choroby; aniprazol zabije i tasiemca, za 10 dni jest powtórka, to tyle dni, jak ja dam rade to ogarnąć, kurcze bez tej choler...ej pracy jest koszmarnie

odrobaczanie wszystkich u mnie w dmu - to straszne pieniądze,to ze 12 tabletek aniprazolu trzeba na moje koty żeby zrobić to porządnie 3 dni :(
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Sob lut 23, 2008 14:49

Ewar, a kolega "miłośnik zwierząt " małe kociaczki oczywiście topi, czy w inny sposób się pozbywa :x ?

EVA2406

Post » Sob lut 23, 2008 14:51

ewar pisze:Będzie dobrze.Wyobraźcie sobie jak w takim małym ciałku może być tyle świństwa.Kolega z pracy mojej siostry ma na wsi śliczną kotkę.Jego zdaniem nie ma robaków,bo je tylko resztki i myszy.Jest łowna,bo nie wysterylizowana.Chciałam kupić sama tabletki na robaki,ale absolutnie nie.O sterylizacji nawet nie chce słyszeć.No i co robić?Aniu,przepraszam za "nie na temat",ale jak dobrze,że znalazł się u ciebie.Bez tego obrzydlistwa w brzuszku poradzi sobie lepiej.

To moze po cichu kotke odrobacz, nie musi wiedzieć opiekun - od siedmiu boleści :(
ciesze się ,ze jesteś i piszesz :)

Anna Rylska

Post » Sob lut 23, 2008 14:52

Aniu, nie strasz, bo juz i tak u mnie cieniutko.........
A o pracy juz nie mów.......moja córka też szuka......

EVA2406

Post » Sob lut 23, 2008 14:59

nie strasze, daleka jestem od tego

martwie się , bo przeciez od miesiąca siedze w domu, a tu....nawet nie chce nic pisać :(

Anna Rylska

Post » Sob lut 23, 2008 15:08

Nie,na szczęście nie topi.To wieś,koty są potrzebne.Ona na szczęście coś rzadko rodzi.Zrobiłabym tak,gdybym wiedziała gdzie to jest i mogła tam pojechać.Pracujemy z siostrą nad nim.W pracy jest jeszcze jeden kociarz.Już wyedukowany,a poglądy miał podobne,więc i on go przekonuje.A tak w ogóle to ja bym mu nawet tę kotkę ukradła i wyadoptowała gdybym mogła.Jedno co wskóraliśmy to odpchlenie psa i kota.

ewar

Post » Sob lut 23, 2008 15:13

to może warto takiemu ktosiowi zabrac taki ciężar z glowy!

Anna Rylska

Post » Sob lut 23, 2008 15:34

Aniu,myślisz,że nie chciałam?Ona jest zjawiskowa,piękna trikolorka z przewagą rudego i czarnego,puchata.Nie odda jej.Nawet na swój sposób to on o nią dba.Obok mnie mieszkają ludzie z rudą persiczką.Ale to długa historia i denerwuję się nawet jak to piszę.Niewysterylizowana,rodzi.Być może moja kotka to jej dziecko.Podrzucono mi ją,być może dlatego,że nie "wyszło" i z persa ma tylko trochę.Oni też uważają,że sterylizacja szkodzi!!!Ręce czasem opadają.Koło mnie nie ma bezdomnych kotów.Sensowni niektórzy weci i polityka miasta/darmowe sterylki/ zadziałały.Ale w domach w całej Polsce są ludzie o poglądach.. patrz wyżej.Edukować,edukować,bo inaczej nic z tego nie będzie.I Ty,Aniu będziesz miała kolejne tymczasy i moja córka i inni forumowicze.

ewar

Post » Sob lut 23, 2008 15:41

Witam!

:placz:

16 godzin nie miałam internetu przez ten straszny wiatr.... :roll:
U Was też tak wieje????

Dogadałaś się z Aleksandrą??? Aniu!
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Sob lut 23, 2008 15:42

czyli tak jak zwykle- wszyscy w okolo, tylko nie ja!

patrz Lucuś - pobawili się nim, doprowadzili do starsznego stanu i jak sie znudzil, jak przeszkadzal to go wypie... z samochodu :(

trzeba zawsze zaczynac od siebie!

Anna Rylska

Post » Sob lut 23, 2008 15:47

Nie rozumiem,możesz jaśniej?

ewar

Post » Sob lut 23, 2008 15:51

kristinbb pisze:Witam!

:placz:

16 godzin nie miałam internetu przez ten straszny wiatr.... :roll:
U Was też tak wieje????

Dogadałaś się z Aleksandrą??? Aniu!

wieje starsznie

narazie się nie dogadalam,
bo ja specjalnie do W-wy nie moge pojechac, za duży wydatek; a ona tez nie moze bo daleko; zaboczymy moze jakos sie uloży

Anna Rylska

Post » Sob lut 23, 2008 16:48

Anna Rylska pisze:czyli tak jak zwykle- wszyscy w okolo, tylko nie ja!

patrz Lucuś - pobawili się nim, doprowadzili do starsznego stanu i jak sie znudzil, jak przeszkadzal to go wypie... z samochodu :(

trzeba zawsze zaczynac od siebie!

Ania miała chyba na myśli,
ze Ci z samochodu powinni się na nowo nauczyć kontaktu ze zwierzętami ...
Bo na razie mają nie po kolei w głowie...
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

[poprzednia][następna]