Kat.Niekochane-19-20 IV.zapraszamy na impreze do Silesi.s98

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 22, 2008 22:05

Wampirek tez kaszle i charczy. Ostatno znow wymiotowal robalami, a przeciez niedawno byl odrobaczany 3 razy. Iwonka2 zaobserwowala dlugie glizdy :(

karee

Od: Pon lip 02, 2007 10:40

Post » Pt lut 22, 2008 22:08

karee pisze:Wampirek tez kaszle i charczy. Ostatno znow wymiotowal robalami, a przeciez niedawno byl odrobaczany 3 razy. Iwonka2 zaobserwowala dlugie glizdy :(

o kurcze....

no właśnie Mała przypomniało mi się......miałysmy...odrobaczyć//Dziurkacza...............................trzeba z wetami pogadać
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Sob lut 23, 2008 2:03

ko_da1 pisze:kurcze a moze to jakiś wirus taki wredny i ma takie objawy , mase kotów teraz ma taki duszący kaszel :roll: Bonus tez wygląda na takie ala astmowe ataki :?

To moga byc tez robakowe kaszlenia. Kiedy robaki przechodza z pluc do przewodu pokarmowego. Musza je odkaszlnac i polknac. Wtedy tak smiesznie kaszla jakby sucho apotem przylykaja.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Sob lut 23, 2008 2:05

Ciągle czytma ,mało pisze ale jestem z wami również :1luvu:

Madika kicha dalej no widomo jak ssie leczy ten badziewny katar.Jest dalej na synoluxie.Apetyt ma niesamowity no i strasznie jej bije na dekiel :mrgreen: ale tak pozytwnie.Ona ma poprostu mnóstwo energi ciągle biega po domu zaczepia do zabywy ,uwilebia jak sie ją goni no aparatka niesamowita.A jak sie wybiega to przychodzi do wyra spać pod kołdre ymmm :D :D
Obrazek
Obrazek

agitarius

Od: Nie paź 07, 2007 19:19

Post » Sob lut 23, 2008 4:57

agitarius pisze:Ciągle czytma ,mało pisze ale jestem z wami również :1luvu:

Madika kicha dalej no widomo jak ssie leczy ten badziewny katar.Jest dalej na synoluxie.Apetyt ma niesamowity no i strasznie jej bije na dekiel :mrgreen: ale tak pozytwnie.Ona ma poprostu mnóstwo energi ciągle biega po domu zaczepia do zabywy ,uwilebia jak sie ją goni no aparatka niesamowita.A jak sie wybiega to przychodzi do wyra spać pod kołdre ymmm :D :D

super, bardzo się cieszę, że koteczka ma się lepiej
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Sob lut 23, 2008 7:50

Obrazek

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Sob lut 23, 2008 8:45

Nowy kocurek, chyba młodziutki-dzis trafił (7.02.2008)
troszku upaprany, ale miziasty, typowy domowy-biało-czarny.Tylko te czarne plamki takie troche stalowe. Fajny bedzie z niego chyba kocio do adopcji-podobny do biedroneczki

Obrazek Obrazek
[i]
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Sob lut 23, 2008 9:31

kciukasy i pozdrowienia
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Sob lut 23, 2008 13:00

Któys jest za TM :?:
Obrazek
Obrazek

agitarius

Od: Nie paź 07, 2007 19:19

Post » Sob lut 23, 2008 13:33

Mala przepraszam ze nie wpadlam z tymi puszkami do schronu! wszystko jest u iwonki2, jak bedziesz mogla to wpadnij do niej na herbatke i zabierz :D
Nie sadzilam, ze sie ta Kacperkowa adopcja pokomplikuje :( a bardzo chcialam byc u iwonki2 jak panstwo wroca od weta.

Kacperkowi chyba trafi sie idealny domek :) Jego opiekunowie, zwlaszcza opiekunka sa fantastyczni. Dowiedziala sie o naszej stronce w schronisku :) i jak trafila na zdjecie Kacperka to juz oderwac oczu nie mogla :D
Trudno bylo zlapac Kacpra, bo on obcych nie lubi, ganial jak zajac po mieszkaniu, ale jak juz sie udalo to mizianiu konca nie bylo :)
Niestety, dobrze ze spytalam, w ich domku w grudniu zamieszkal podrzucony pod drzwi 3-miesieczny kociak, najpierw dostal objawow KK a potem PP :( leczyli go w klinice, bardzo o niego walczyli, ale umarl :(
Bardzo przezyli smierc koteczka i postanowili uszczesliwic jakiegos naszego bidoczka. Zakochali sie w naszym Kacperku! :) Ale poniewaz byl niedawno ciachniety nie mogl byc zaszczepiony. Wiec nie moze juz dzis zamieszkac w nowym domku :( Panstwo zabrali Kacperka do weterynarza, tam go zaszczepili i za 2 tygodnie po niego przyjada. Byli bardzo zasmuceni, ze musza jeszcze poczekac :( Ale jak juz go wezma, to biora 4 dni urlopu :D Dziewczyna zauroczona, zwracala sie do niego jak do malutkiego dziecka :) i ze jest jego mamusia :D i ze bedzie tesknic :D
Ostatnio edytowano Sob lut 23, 2008 13:52 przez karee, łącznie edytowano 2 razy

karee

Post » Sob lut 23, 2008 13:40

Po odejściu Bolusia muszę napisać....
Ratujecie i leczycie dużo kotów.
Moja propozycja: kupcie krople VERATRUM HOMACCORD i trzymajcie na wszelki wypadek. One zatrzymują wszelkie biegunki łącznie z pp. Dzięki tym kroplom można uratować przypadki beznadziejne, agonalne.
W stanach lżejszych podaje się Chinę CH 9 i CH 15.
Pozostałe leki na pp: NUX VOMICA HEEL, PHOSPHORUS od CH 30 do CH 200 ( ostatni dobry przy krwotokach ).
O podawaniu Veratrum już pisałam: 5 kropli co 15 minut przez 2 godziny ( ostatecznie do 3 godzin), potem coraz rzadziej w zależności od poprawy stanu pacjenta.
Pozostałe leki podaje się w zależności od objawów najlepiej pod kontrolą lekarza homeopaty.
joanna

joannaN

Od: Pt paź 12, 2007 22:07

Post » Sob lut 23, 2008 13:51

joannaN pisze:Po odejściu Bolusia muszę napisać....
Ratujecie i leczycie dużo kotów.
Moja propozycja: kupcie krople VERATRUM HOMACCORD i trzymajcie na wszelki wypadek. One zatrzymują wszelkie biegunki łącznie z pp. Dzięki tym kroplom można uratować przypadki beznadziejne, agonalne.
W stanach lżejszych podaje się Chinę CH 9 i CH 15.
Pozostałe leki na pp: NUX VOMICA HEEL, PHOSPHORUS od CH 30 do CH 200 ( ostatni dobry przy krwotokach ).
O podawaniu Veratrum już pisałam: 5 kropli co 15 minut przez 2 godziny ( ostatecznie do 3 godzin), potem coraz rzadziej w zależności od poprawy stanu pacjenta.
Pozostałe leki podaje się w zależności od objawów najlepiej pod kontrolą lekarza homeopaty.

tak, musimy to miec, koniecznie

Chciałam tylko napisac,że oprócz Bolusia odeszła czarna koteczka
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Sob lut 23, 2008 13:54

Tylko, że u nas jeszcze nie natrafilam na lekarza, ktory chcialby tak leczyc. Nie wiem, moze jekis ogolny sposob postepowania przy pp by sie przydal w stosunku do takich kotow, ktore jeszcze nie byly leczone. Wiem, ze powinno sie dostosowac do kota ale zwykle przeszlosc takiego kota jest nieznana tak, ze i sposob postepowania trudno ustalic ale takie cos sredniego bardzo by sie przydalo.
Wtedy bylaby mozliwosc wyboru przez opiekuna.
Wiadomo ze w tragicznych przypadkach i tak trzeba samemu dac sobie rade z tragedia ale przynajmniej przedtem bylaby mozliwosc wyboru, ktora sciezka chce sie ratowac kota.
Tak, ze moze dobrze byloby taka sciezke opisac dokladniej.
Moze pare kotow brykalo by po tym swiecie a nie za Teczowym Mostem.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Sob lut 23, 2008 13:56

dzisiaj jest smutny dzień, ale chce napisac o miłym wydarzeniu :
Przyszła Paczka od minisek, z piękną kartką z miłymi słowami i z cudnymi słonikami:
Obrazek

dziękujemy z całego serca
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Sob lut 23, 2008 14:04

czytam i czytam i mi sie jakos trudno cieszyc z domu Kacperkowego :(

karee

[poprzednia][następna]