CUDA NA DZIAłKACH W ŁOMIANKACH DT POTRZEBNE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 13, 2008 11:35

Zawiozłam Rudego do Boliłapki na zdjęcie szwów i szczepienie biocanem. Zostanie do wieczora. Odbiorę wracając z pracy :roll: Proszę o kciuki za Rudasa i dla mnie, bo mi rudzielca bardzo szkoda - sam, w klatce, kolejna narkoza... buuuu
Na pocieszenie napiszę, że przyszły domek traktuje sprawę bardzo poważnie - Filiżanka została wczoraj zaszczepiona p/grzybnie, a wet zarządził wizytę z Rudym po jego pojawieniu się celem prześwietlenia światłem UV. Aaa - domek chodzi do lecznicy na Białobrzeską :)
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Śro lut 13, 2008 16:28

_kathrin pisze:newsy z Równej

Nie wiem czy pamiętacie, ale mamy na tymczasowym tymczasie dwa kocury. Czas mają do połowy lutego, czyli zostało raptem parę dni. Pilnie szukamy dla nich nowego DT !!!

Żarłacz to bardzo miły i sympatyczny kocur. Spokojny, bezkonfliktowy.
Nie ma żadnych widocznych ognisk grzybowych, ma natomiast kontakt z zarodnikami. Trzeba na okres kwarantanny umieścić go w łazience lub innym pomieszczeniu, które łatwo dezynfekować. Jeśli po tym czasie nic nie wylezie, jest gotowy do adopcji właściwie od ręki.

Czesław to też miły kocur o tz. „trudnym” charakterze. Trochę czupurny i fochowaty. Lubi czułości i pieszczoty, ale tylko wtedy, gdy sam ma na to ochotę. Chyba jest świadomy swojej urody ponieważ uwielbia być podziwiany ;) a piękny to on jest : kruczo czarne, gęste, przedłużane futro i podręcznikowego grzyba na nosie 

Wolnej łazienki, bez możliwości kontaktu z rezydentami, Dużego, który zachowa należytą ostrożność pilnie potrzeba
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Śro lut 13, 2008 22:25

Odebraliśmy wieczorem Rudego z Boliłapki. Szwy zdjęte. Doktór Maciek sam się zachwycał swoim dziełem, bo powieka będzie śliczna :D jak tylko zarośnie policzek futerkiem to z Rudego będzie bardzo przystojny facet :roll: Stęskniło się kocurro strasznie, odbyliśmy długą sesję mizianek, przytulanek i mruczanek :lol:
No i na koniec wieść niekoniecznie optymistyczna - wg znawcy to na nosie to wygląda jednak grzybowo :( I trudna decyzja co dalej. Domek nie wymięka tylko myśli co zrobić żeby wszystkim było najlepiej :? Właśnie czyta informacje nt. grzyba w tym i innych wątkach.

Idę szczepić biocanem rezydentów. Rudy zaszczepiony w lecznicy :evil:

barba50

Post » Śro lut 13, 2008 22:37

Przecież Rudy zawsze był przystojny :oops:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Śro lut 13, 2008 23:35

barba50 pisze:Idę szczepić biocanem rezydentów. :evil:

Taaa - dwójka zaszczepiona /bure/, zużyte trzy szczepionki :oops: Jak to zrobiłam nie pytajcie :evil: Jutro muszę dokupić jeszcze jedną :cry:

Genowefa - oczywiście że Rudy zawsze był przystojny, ale teraz będzie jeszcze przystojniejszy :ryk:

barba50

Post » Czw lut 14, 2008 10:40

barba50 pisze:Taaa - dwójka zaszczepiona /bure/, zużyte trzy szczepionki :oops: Jak to zrobiłam nie pytajcie :evil: Jutro muszę dokupić jeszcze jedną :cry:

Genowefa - oczywiście że Rudy zawsze był przystojny, ale teraz będzie jeszcze przystojniejszy :ryk:

To mi przypomina akcję szczepienia dziczków Morisowej :twisted:
Dziś te same dziczki znów będą szczepione. Z 5 czarnych kotów w mojej łazience będziemy szczepić cztery, fajnie będzie :twisted:

Asia_i_PSoty

Od: Czw maja 26, 2005 9:07

Post » Czw lut 14, 2008 10:44

Szczepionki na grzyba podaje się pod skórę czy domięśniowo?

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Czw lut 14, 2008 12:15

Jana pisze:Szczepionki na grzyba podaje się pod skórę czy domięśniowo?

Co prawda na szczepionce jest napisane: "podawać domięśniowo", ale dostałam zalecenie szczepienia podskórnego.

barba50

Post » Czw lut 14, 2008 12:31

psy tylko domięśniowo, koty można jak się chce. jest napisane w ulotce.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Czw lut 14, 2008 22:15

Zaczynam odliczać godziny :roll: Sobota południe rude rozstanie :evil:
Domek bierze, od razu wizyta u weta na Białobrzeskiej, będzie na początek izolowany od rezydentki i w miarę potrzeby leczony. Powinnam się cieszyć :? Właściwie się cieszę :) Tylko dlaczego na samą myśl mi tak smutno :?: Czy znajdzie się drugi taki jak Rudy co to będzie mnie tak kochał i tulił się do mnie jak dziecko :?: :?: :?:

barba50

Post » Czw lut 14, 2008 22:20

barba50 przytulam Obrazek

Nie wyobrażam sobie rozstania z Aramisem
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pt lut 15, 2008 0:53

Koty u Apsy pokłute.

Dziki z lecznicy u mnie na razie, w weekend robimy tam WIEEEEEEELLLLLKKKKIIIIIEEEEE sprzatanie...

Ucho Gieni przejrzane - nie podoba się, mam je 2 razy dziennie czyścić, hahahahahahahahahhahahahahahaahhahahaha
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Sob lut 16, 2008 15:27

Rudy pojechał :crying: Z pewnością jest w dobrych rękach :roll: mam nadzieję, że będzie potrafił to docenić :wink: i będzie grzeczny :) Zakoleguje się z Filiżanką, albo co najmniej doceni jej płeć i wiek i urodę i będzie dżentelmenem :twisted:
Oto Filiżanka
Obrazek

Pusto w domu :oops: :(

barba50

Post » Sob lut 16, 2008 15:48

Jana pisze:Szczepionki na grzyba podaje się pod skórę czy domięśniowo?

Koty szczepię Felisvac MC zawsze domięśniowo po 1ml na każdą z tylnych łap. Takie postępowanie jest zalecane przy tej szczepionce. W przypadku kotów, które nią szczepiłam skuteczność szczpionki jest bardzo duża.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Sob lut 16, 2008 21:11

Kciuki za Rudaska w nowym domku :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

[poprzednia][następna]