jakiś czas temu stwierdziłem, że światem rządzą trzy 'P', one zmieniają losy dziejów i ludzi...
dziś po raz kolejny doszedłęm do wniosku, że do nich dochodzi jeszcze jedno 'P': Program...że telewizyjny
cóż bowiem dziś serwuje mi telewizornia?
otóż od 19 nasi dzielni chłopcy w krótkich spodenkach i orzełkiem na piersiach biegają po boisku w Rydze (ok, wybiegną nieco później, wcześniej spotkanie z tzw. ekspertami...), o 20.15 'Taxi II' (rozrywka może i mało ambitna, ale jakże efektowna...), 20.00 to również moment rozpoczęcia 'Sprawy Kramerów' (niesamowity duet aktorski) i 'Kiedy Harry poznał Sally' (duet równie dobry, ale o nieco innym charakterze...poza tym Meg...

); 21.15 to 'Córka generała' (wielka słabość rodzicielki - John 'Sutarday's night fever' Travolta...

, dla mnie ważny raczej James Cromwell), 21.45 to 'Papież z Greenwich Village' (świetny Rourke, niezły Roberts, dobra muzyka), 21.50 'Monty Python po polsku' w ramach Lidzbarskich Wieczorów Humoru (nie znam, jako jedynego z tego zestawienia...no, może poza wynikiem spotkania w Rydze), 21.55 - 'Tom Horn' (bardzo lubię westerny ze Stevem McQueen'em), 22.00 i '12 małp' (film po prostu niesamowity, ale czego innego można się było spodziewać po byłych Pythonach), a na deser - kopalnia cytatów w 'Psach', odcinek pierwszy...
koszmar wyboru, prawda?
a teraz jaki z tym wszystkim maja związek futrzaki, spiritus movens tego forum?
otóż kot ma zwyczaj pojawiać się dokładnie wtedy, kiedy cała uwaga winna być skierowana na ekran, co więcej: optymistycznie zakładam, że bloki reklamowe mają równą długość, więc w ramach kolejnego zaczynam sprzątać kuwety, a następnie wyrzucać zawartość (razem z resztą śmieci, tak na marginesie); to by było zbyt wiele szczęścia: najkrótszy blok reklamowy jest zawsze wtedy, gdy...no, gdy powinien być najdłuższy
i tak oto niewiele brakowało, a straciłbym widok pierwszej bramki naszej reprezentacji od wielu mesięcy w jakimś istotnym meczu a wszystko przez...futrzaki
no nic, patrząc na poziom gry naszych reprezentantów wybrałem jednak odmóżdżające 'Taxi 2', a na deser klimatyczne '12 małpek', czyli udany wieczór
czego i Wam wszystkim życzę
pozdrawiam
Yes, a Jedi's strength flows from the Force. But beware of the dark side. Anger, fear, aggression; the dark side of the Force are they. Easily they flow, quick to join you in a fight.